• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Belçikalı Ziegler İle Sinerji Yaratacak

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Belçikalı Ziegler İle Sinerji Yaratacak
ULUSOY Uluslararası Yatırım Holding ile Avrupa’nın önde gelen lojistik firmalarından Ziegler arasında ortaklık kuruldu. Bu ortaklık, Çırağan Sarayı’nda yapılan toplantı ile basına duyuruldu.

ULUSOY Uluslararası Yatırım Holding ile Avrupa’nın önde gelen lojistik firmalarından Ziegler arasında ortaklık kuruldu.  Bu ortaklık, 3 Mart Salı günü Çırağan Sarayı’nda yapılan toplantı ile basına duyuruldu. Ziegler’le ortaklığını imzalayan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in hedefi; Türkiye’yi tüm dünya için gerçek anlamda bir lojistik üssü haline getirerek, sektörde yeni açılımlar yaratmak.

Ortaklık anlaşması ile kurulan Ulusoy-Ziegler Anonim Şirketi’nde iki şirket arasındaki hisse dağılımı, yüzde 60 Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, yüzde 40 ise Ziegler olarak belirlendi. Dünya cirosu 1,5 milyar Avro olan Ziegler, 4 bin 500 çalışanı, 1 milyon metrekare depolama alanı ile yedi ülkede faaliyet gösteriyor.

Ulusoy: “Türkiye’nin yükünü taşımaya talibiz”

Global krizin engelleyemediği bu dev işbirliğinin Türkiye’yi gerçek anlamda lojistik üssü haline getireceğini belirten Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy; “Gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile Türkiye’nin yükünü taşımaya talibiz” dedi.

Ulusoy, “Ziegler’in 100 yılı aşkın tecrübesi, Ulusoy’un güçlü finansal yapısı ve sektördeki öncü konumu ile bu anlaşmanın çok büyük başarılara imza atacağına inancım sonsuzdur” şeklinde konuştu.

Genelde alışık olunanın aksine yabancı sermayesi var olan bir değere ortak veya sahip olmaya gelinmediğini ifade eden Alican Ulusoy, o değeri Türkiye’de ve dünyaya dönük olarak oluşturma çabasına ortak olmaya geldiklerini vurguladı. “İşin özünü ifade etmek gerekirse Ulusoy-Ziegler taşın altına elini koymuştur” diyen Ulusoy, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Başta Ziegler Yönetim Kurulu Başkanı Bay Arthur Ziegler olmak üzere, Ziegler Grubu’nun karar alıcılarına,  bize ve Türkiye’ye gösterdikleri bu açık inanç için ayrıca teşekkür ederim. Yabancı sermayenin ülke ekonomisine bu modelle katılmasının öneminin ve farkının takdirini ise sizlere ve kamuoyuna bırakıyorum. Ulusoy Ziegler olarak Avrasya coğrafyasında güçlerimizi birleştirerek ve stratejik iş modelleri oluşturarak sektörümüzde tedarik zinciri yönetiminde yeni açılımlar yaratacağız. Lojistikte emin ve hızlı adımlarla yol alırken, ana faaliyet alanımızı destekleyici yeni alanlarda da yatırım yapmaya ve farklı sektörlerdeki yeni ortaklıklara da sıcak bakıyoruz.”

Doluel: “Hedeflerimizi yatırım ve büyüme odaklı olarak belirledik”

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel, şirket olarak hedeflerini “yatırım ve büyüme” odaklı olarak belirlediklerini, büyürken sektörü de büyütmeyi ve yeni açılımlar yaratmayı ilke edindiklerini söyledi. Doluel, “Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding olarak farklı hizmet anlayışı ve sektöre yeni açılımlar getirecek iş modelleri geliştirdik ve sektörde butik ihtiyaçları karşılamaya yönelik çalışmalar yapmak konusunda güçlü işbirlikleri oluşturduk” dedi.

“Bu ortaklık Türkiye’ye güvenimizin en büyük göstergesidir” diyen Doluel, Ulusoy-Ziegler firmasının Türkiye’nin potansiyel gücü ile Avrupa’nın büyüklüğünü aynı çatı altında birleştirdiğini, yenilikçi ve güçlü bir yapının dünyaya kazanımı olduğunu sözlerine ekledi.

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz söylemlerinin asıl olarak dünyanın yeni yaşam biçimini oluşturduğunu kaydeden Doluel, şu anda geçiş sürecinin sancılarının yaşandığını, önümüzdeki dönemde yeni iş modelleri, uyum ve değişime ihtiyaç duyulacağını, bu yeni yaşam biçimine ise ayak uydurabilenlerin ayakta kalacağını ifade etti.

Doluel, “En büyük gücümüz ise borç taşımayan sermaye yapımız ve yatırım odaklı yaklaşımımız” diyerek, holding olarak yurtiçi ve yurtdışı büyümelerini devam ettirdiklerini, bu alanda başka açılımlarının da olacağını, yeni dünya düzenine çok hızlı ayak uyduracaklarını söyledi.

Doluel, Ulusoy-Ziegler ortaklığının sektörde ciddi sinerji yaratacağını belirterek, “Çünkü üretim ve tüketim yapan şirketler için lojistik en önemli maliyet kalemlerinden biri. Yeni dünya düzeninde bu kalem ağırlığını daha da hissettirecek. Maliyetler kadar bir diğer önemli nokta ise verilen lojistik hizmetinin ne kadar doğru ve kaliteli verildiği. Ziegler ile kurduğumuz Ulusoy-Ziegler; Avrupa, Asya ve Ortadoğu’yu kapsayan geniş bir coğrafyada,  lojistik hizmetlerde fark yaratacak çalışmalara imza atacak” şeklinde konuştu.


De Buck: “Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz bu yatırımdan çok mutluyuz”

Doluel’den sonra sözlerine, “Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırımdan ve ortağımızın da Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding olmasından çok mutluyuz” şeklinde başlayan Ziegler CEO’su Xavier De Buck, bu ortaklığı global krizin ağır hissettirdiği dönemde açıklamanın önemli olduğunu, yakın gelecekte ise daha aydınlık bir perspektif sağlayacağını bilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

De Buck, Ziegler Group’u, “Yaklaşık 1 milyon metrekare depolama alanıyla, 4 bin 500’e varan çalışanı ve 200 operasyonel alanıyla tüm Avrupa’da (Fransa, Benelux, Almanya, İsviçre) hizmet veren 100 yıllık aile kuruluşudur” şeklinde açıkladı.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding ve Ziegler Group’un güçlerini birleştirerek, Avrupa ve Türkiye arasında “Multimodal” taşımacılık (kara+teniz/tren) gerçekleştirmeye başladığını kaydeden De Buck, “Ulusoy Ziegler, güçlü ve deneyimli tedarikçileri yardımıyla, Avrupa, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler arasında köprü oluşturacak şekilde nakliye hizmeti veren bir yapı olup, hizmet verdiği müşterilerine “Yerel Depolama” ve “Lojistik Dağıtım” imkânı da sağlamaktadır” dedi.

Türkiye Ziegler için eksik noktaydı

“Neden Türkiye?” sorusuna De Buck’un verdiği cevap; “Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye’ye yatırım yapmanın bizim için çok iyi fırsat olduğunu gördük. Ziegler Group olarak dünyanın çeşitli yerlerinde yatırımlarımızın mevcut olmasına karşın, Asya ve Avrupa arasında çok önemli köprü görevi gören Türkiye, bizim için eksik bir noktaydı. Biz de bu noktadan yola çıkarak Türkiye’de lojistik sektörünü araştırmaya başladık. Araştırmalarımız sonucunda Alican Ulusoy ile tanıştık. Ulusoy adının gücü, Sayın Alican Ulusoy’un gençliği, zekası ve enerjisi, kurduğu son derece donanımlı ve profesyonel ekip bizi pozitif etkiledi” oldu. 

Ziegler olarak Türkiye pazarının geleceğini çok parlak gördüklerini, genç ve donanımlı bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen De Buck, Türkiye’nin coğrafi konumu ve dünya pazarına hakimiyeti ile de etkileyici bir ülke olduğunu ifade etti.

“Ortaklık her şeyden önce inanç ve güven gerektirir” diyen De Buck, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz yakalanması güç tüm bu özellikleri, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’de bulduk. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding ile aynı değerleri taşıyoruz ve inanıyoruz ki; sahip olduğumuz kültür farklılığı ortaklığımıza farklı ve hoş bir değer katacak.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77