• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ulusoy’dan Eğitim Hamlesi

Ulusoy’dan Eğitim Hamlesi
Ulusoy Holding tarafından inşa ettirilecek Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin temeli törenle atıldı. Ulusoy Holding tarafından yaptırılan 24 derslikli okulun 1 milyon 200 bin dolara mal olması planlanıyor.

Ulusoy Holding tarafından inşa ettirilecek Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

 

Türkiye’de her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de yetişmiş insan gücü sıkıntısı yaşanıyor. Ulusoy Holding, bu eksikliği giderme yolunda önemli bir eğitim hamlesi gerçekleştirerek, İzmir Çeşme’de Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ni inşa ettiriyor.

Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin temeli, 21 Şubat 2007 Çarşamba günü gerçekleştirilen bir törenle atıldı. Törene; İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Ulusoy Ticari Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydoğan, Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncü, RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği - RODER İkinci Başkanı Erol Soylu, RODER Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıyak, Çeşme Ertan Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Ulusoy Holding tarafından yaptırılan 24 derslikli okulun 1 milyon 200 bin dolara mal olması planlanıyor.

Törende bir konuşma yapan Ulusoy Ticari Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, eğitimde çok fazla eksikler olduğunu ve Türkiye’deki meslek liseleri belli bir seviyeye getirilmeden eğitimle ilgili sorunların çözülmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de denizcilik sektörüne eleman yetiştirecek meslek okullarının eksikliğini fark ettiklerini belirten Ulusoy, Çeşme’de temeli atılan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin yanı sıra Samsun’da da böyle bir okul inşaatı yapılacağını söyledi. Samsun’un ardından Akdeniz’e yöneleceklerini ve son olarak da Marmara Bölgesi’nde de denizcilik meslek lisesi yaptırmayı hedeflediklerini söyleyen Ulusoy, bu tür projelerin devlet ve özel sektör işbirliğiyle yapılmasının büyük önem taşıdığını belirtti. 


Çeşme Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin 2007-2008 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceği sözünü veren Yılmaz Ulusoy, Vali Köksal’dan yurt yaptırma sözü aldı.

İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal ise Avrupa ülkelerinde özellikle son yıllarda öğrencilerin yüzde 65’inin meslek okullarında yetiştirildiğini, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 40 civarında olduğunu açıkladı. Buna bağlı olarak da ara eleman denilen teknik eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Köksal, meslek liselerinin sayılarının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Vali Köksal, Çeşme’de açılacak okulun da Türkiye’nin denizciliğine önemli katkıda bulunacağını söyledi.

Türkiye’de ara sınıf olarak çalışacak kişilerin eksik olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncü de Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin ara sınıf olarak çalışacağını bildirdi.

Konuşmasında; denizcilik sektöründe çalışanların birçoğunun yabancı uyruklu kişiler olduğuna dikkat çeken Tütüncü, “Biz bu tür meslek liseleri yaparsak, bu açığı da kapatmış olacağız. Buna güç verdiği için Yılmaz Ulusoy’a ve Ulusoy Holding’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü ise yaptığı konuşmada; ilçe merkezinde bulunan yat kaptanlığı bölümünü de içinde barındıran Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi’nin okul için uygun olmayan bir yerde 8 derslikli bir binada hizmet verdiğini ve binadaki fiziki mekan sıkıntısı nedeniyle eğitim-öğretimde istenilen kaliteyi yakalayamadıklarını açıkladı. Günlü, bu ihtiyaçların hepsini karşılayacak, günün şartlarına uygun bir binanın temelini atmaktan gurur duyduğunu belirterek Yılmaz Ulusoy’a teşekkürlerini bildirdi.

Konuşmaların ardından okul inşaatına ilk temelin atılması için İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Ulusoy Ticari Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncü ve RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği - RODER İkinci Başkanı Erol Soylu düğmeye bastılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77