• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

‘Umut Konvoyu’ Çocuklar İçin Yola Çıktı

‘Umut Konvoyu’ Çocuklar İçin Yola Çıktı
Mercedes-Benz Actros çekicilerden oluşan 11 araçlık, ‘Umut Konvoyu – Kanatlanan Tekerlekler’ adını taşıyan yardım konvoyu, Frankfurt’tan teslim aldığı, Türkiye-Suriye sınırındaki kamplarda kullanılacak yaklaşık 4 Milyon Avro değer

Mercedes-Benz Actros çekicilerden oluşan 11 araçlık, ‘Umut Konvoyu – Kanatlanan Tekerlekler’ adını taşıyan yardım konvoyu, Frankfurt’tan teslim aldığı,  Türkiye-Suriye sınırındaki kamplarda kullanılacak yaklaşık 4 Milyon Avro değerinde ve 300 ton ağırlığındaki yardım malzemesini 4 bin km uzaklıktaki Gaziantep’e taşıyor.


Alman sivil toplum kuruluşu ‘Luftfahrt ohne Grenzen e.V.’ (LOG) ve Daimler AG’nin birçok sponsorun desteğiyle oluşturdukları bu yardım konvoyundaki malzeme, T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve tıbbi yardım organizasyonu ‘International Medical Corps’ aracılığıyla ihtiyacı olan kişilere, özellikle çocuklara iletilecek.

Yardım konvoyunda, yaklaşan kış mevsimi de dikkate alınarak 40 bin kişiye yetecek kışlık giysi, 2 bin kişi için kış şartlarına uygun çadırlar, 10 bin battaniye, 100 bin çocuğa yetecek bebek gıdası, çocuk hastalıklarına karşı 60 bin doz aşı, 350 adet yeni tekerlekli sandalye bulunuyor.

Mercedes-Benz Actros kamyonlar,  ayrıca iki Mercedes-Benz Sprinter ambulans, 350 tekerlekli sandalye ve üç ay süreyle 70 bin kişinin ayakta tedavisinin yapılabileceği yedi mobil sağlık merkezinin de bölgeye nakledilmesini sağlıyorlar.

Umut Konvoyu’nun İstanbul durağında yaptığı konuşmasında Mercedes-Benz Türk AŞ. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, “Suriye sınır bölgesindeki kamplarda yaşamak zorunda kalan sivillerin ve özellikle çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için hemen hemen her şey gerekli. Çadır, battaniye ve aşı en çok ihtiyaç duyulan malzemeler. Bu nedenle 11 Mercedes-Benz Actros, bu yardım malzemelerinin bir an önce yerine ulaşmasını sağlamak için yola çıktı. Daimler’in LOG ve AFAD ile yaptığı işbirliği ile zor durumda olan insanların ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılayarak geleceğe umutla bakmaları için yardımcı olabiliriz” dedi.

10 yıldır tüm dünyada afet ve kriz bölgelerine acil malzeme yardımı sağlayan LOG Yönetim Kurulu Başkanı Frank Franke ise, “Daimler ile yardım konvoyunu çok hızlı bir şekilde yola çıkarabildiğimiz için çok mutluyuz. Ancak bu süreçte bile bölgede yardıma ihtiyacı olan sivillerin sayısı bir milyonu aştı. Birleşmiş Milletlere göre, yaşananlar Birleşmiş Milletlerin bugüne kadar yaşadığı en büyük insani felaket” diye konuştu.


23 Eylül 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77