• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

UND 10 Türk TIR’ı İle Avusturya’ya Eyleme Gidiyor

UND 10 Türk TIR’ı İle Avusturya’ya Eyleme Gidiyor
Avusturya geçiş_belgelerinin tükenmesi sonrasında çaresiz kalan Türk taşımacısının sesini duyurmak adına Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) eyleme hazırlanıyor. 26_Ağustos 2013 tarihinde 10 Türk TIR’ı geçiş belgesi olmadan Avusturya-Macaristan

Avusturya geçiş_belgelerinin tükenmesi sonrasında çaresiz kalan Türk taşımacısının sesini duyurmak adına Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) eyleme hazırlanıyor. 26 Ağustos 2013 tarihinde 10 Türk TIR’ı geçiş belgesi olmadan Avusturya-Macaristan sınırını geçecek.



Türkiye’nin Gümrük Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü GATT_Anlaşmasından doğan haklarını hiçe sayan ülkeler tarafından uygulanan haksız kota_ve mod dayatması uygulamalarına karşı mücadele başlatan UND, Avusturya geçişi için uluslararası eylem gerçekleştirecek.

 

Transit_geçiş hakları ile ilgili Mayıs ayından bu yana girişimlerde_bulunan ve özellikle Avusturya’nın kısıtlı transit belgeleri ve RO-LA_dayatmasını ulusal ve uluslararası birçok platformda dile getiren UND, 15 Ağustos 2013 tarihi_itibari ile bozulabilir gıda taşıyan araçlara tahsis edilen Avusturya geçiş_belgelerinin tükenmesi ile çaresiz kalan Türk taşımacıları için 26-27 Ağustos 2013 tarihlerinde Macaristan-Avusturya_sınırında ve Avusturya Ulaştırma Bakanlığı önünde kota sorunu ile ilgili protesto eylemi gerçekleştirecek.

 

Eylem çerçevesinde, 26_Ağustos 2013 tarihinde 10 Türk TIR’ı transit geçiş hakkını ifade eden_pankartlar ile geçiş belgesi olmadan UND temsilcilerinin refakatinde Avusturya’yı geçecek. 27 Ağustos_2013 tarihinde ise UND yetkilileri Viyana’da Avusturya Ulaştırma Bakanlığı önünde uluslararası basının dikkatini çekecek bir basın_açıklaması gerçekleştirecek.   

 

Gerçekleştirilecek olan eylem ile ilgili açıklama yapan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener,

AB ihracatında transit konumunda olan ve ülke geçişinde RO-LA zorunluluğu koşan Avusturya’nın Szeged (Macaristan) RO-LA hattının kapanması sonrasında, alternatif sunmaması üzerine Türk taşımacılarının Maribor (Slovenya) hattına yönelmesi ile yaşanan yığılmaları hatırlattı. Konu ile ilgili yoğun girişimlerde bulunduklarını ifade eden Şener, bu sorun devam ederken bir de 15 Ağustos 2013 tarihi_itibari ile bozulabilir gıda taşıyan araçlara tahsis edilen Avusturya geçiş_belgelerinin tükendiğini kaydetti. Avusturya’nın ek kota vermemesi ile hem ihracatçının hem de Türk taşımacısının zor durumda kaldığını vurgulayan Şener, ihtiyaç olan 120 bin geçiş belgesine karşılık Avusturya’nın 15 bin belge tahsis etmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

 

Sorunun Avrupa cephesinde doğru anlaşılmasını istediklerini vurgulayan Şener, “26 Ağustos Pazartesi günü 10 Türk TIR’ı ile birlikte transit geçiş hakkını ifade eden_pankartlar ile geçiş belgesi olmadan Avusturya-Macaristan sınırından geçeceğiz. ‘Biz Avusturya’yı geçmek için yola çıktık’ demek istiyoruz. Salı günü ise Viyana’da bir basın toplantısı yapacağız ve haklılığımızı anlatacağız. Konu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nı da bilgilendirdik. AB Daimi Temsilciliği’ne de konuyu aktardık ve katılımlarını istedik” açıklamasını yaptı.

 

Avusturya otoritelerinin tavrının ne olacağı ile ilgili bilgilerinin olmadığını kaydeden Fatih Şener, “Bu eylemi köprüleri yıkmak adına değil, yapmak adına gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

 

İhracat ile büyüyen bir ülke olarak taşımaların engellendiği her türlü uygulamada ülkenin kan kaybettiğinin altını çizen Fatih Şener, “Avusturya’dan 15 bin gidiş 15 bin dönüş geçiş hakkımızı istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz eylem ile biz kendi kotamızı kullanacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77