• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

UPS’in Gönderileri Artarken Toplam Sera Gazı Emisyonu Azaldı

UPS’in Gönderileri Artarken Toplam Sera Gazı Emisyonu Azaldı
Geçtiğimiz yıl gönderilen toplam paket sayısında artış yaşayan UPS, toplam Sera Gazı (SG) emisyonlarını azalttığını bildiren yıllık Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Geçtiğimiz yıl gönderilen toplam paket sayısında artış yaşayan UPS, toplam Sera Gazı (SG) emisyonlarını azalttığını bildiren yıllık Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.  UPS’in çevresel başarıları arasında; kara ve hava yakıt tasarrufları, alternatif yakıtlı araçlara yapılan yatırımlarda artış ve kara teslimatlarında yaklaşık 19.5 milyon kilometre tasarrufu sağlayan yeniden düzenlenmiş güzergahlar yer alıyor.


UPS’nin Operasyondan Sorumlu Başkanı David Abney, “UPS yeni bir alternatif yakıt hedefi belirledi.  2017 yılı itibariyle şirket, daha önceki 400 milyon mil hedefinin iki katından fazla olacak şekilde, alternatif yakıtlı, gelişmiş teknolojiye sahip araçlarla bir milyar mile (1.6 milyar kilometre) ulaşacak" dedi.

UPS, Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI) A+ seviyesi gereksinimlerini ve ayrıca Deloitte ve Touche LLP'den rapor ve sera gazı verileri için bir üçüncü şahıs güvencesini karşılayan Sürdürülebilirlik Raporu’nda iki yıl arka arkaya şeffaflık bildirimi konusunda üstün yeterlilik gösterdi. Sürdürülebilirlik Raporları’nın yüzde 20'den azı A+ seviyesindedir.

UPS’nin Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkanı Scott Wicker, “Sektörde öncü olan başarılarımız, yenilikçi teknolojiyi, global anlamda operasyonel verimlilik artışını ve son derece sağlam verilere yönelik birinci sınıf yetkinlikleri sergilemektedir. Raporun teması olan More of What Matters - Aslolandan Daha Fazlası- UPS'nin sürdürülebilir iş uygulamaları ve lojistik uzmanlığı aracılığıyla en fazla ölçülebilir olumlu etkiyi nasıl yapacağına odaklanmasını sağlıyor” diye konuştu.

2012 yılında dikkate değer bir başka nokta ise UPS'nin karbon ayak izinin yüzde 57'sini temsil eden UPS Airlines'ın yakıt tüketimi ve karbon üretimini azaltması olmuştur. Hava yoluyla gönderi hacmi yıllık bazda yüzde 4.8 artış gösterirken, yakıt tüketimi ise yüzde 1.3 azalmıştır.



UPS'nin çevre stratejisinin esaslarından birisi, düşük emisyonlu alternatif yakıtların geliştirilmesini ve kullanımını desteklemektir. Araçlar, UPS'nin karbon ayak izinin yaklaşık yüzde 35'ini oluşturmaktadır.  UPS, yeni nesil araçların test edilmesini, satın alınmasını ve kullanıma alınmasını hızlandırmaktadır.  2000 ve 2012 yılı sonu arasındaki dönemde, alternatif yakıt / gelişmiş teknolojiye sahip filo 475 milyon kilometre yol kat etmiştir ve 2017 yılı için 1.6 milyar kilometrelik büyük bir hedef belirlenmiştir. 2012 yılında, büyüyen filo 2011 yılına oranla yüzde 43'lük bir artışla yaklaşık 78 milyon kilometre kat etmiştir.


Bu yılın başlarında UPS, 2 bin 700 adet alternatif yakıtlı ve gelişmiş teknolojiye sahip araçlardan oluşan filosunu genişleterek önümüzdeki iki yıl içerisinde yaklaşık 1.000 adet sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışan tır portföyüne eklemeyi planladığını bildirdi. Bugün filo elektrikli, hibrit elektrikli, hidrolikli hibrit, doğal gaz (LNG, sıkıştırılmış doğal gaz), propan, biyometan ve düşük ağırlıklı yakıt tasarruflu kompozit gövdeli araçları içeriyor.

Yeni Sürdürülebilirlik Raporu aynı zamanda teknolojinin yenilikçi bir şekilde kullanımı sayesinde sera gazında azalma olduğu, yakıt tasarrufu sağlandığı ve kilometrelerin azaltıldığını da belirtmektedir. Örneğin, araç sensörleri aracılığıyla alınan telematik veriler, UPS'nin 5.5 milyon litre yakıt tasarrufu yapmasını sağlayarak motorun rölantide çalışmasını 206 milyon dakikanın üzerinde azaltmasına yardımcı olmuştur. Güzergah teknolojisi, yaklaşık 5 milyon litre yakıta eşdeğer olan yaklaşık 20 milyon kilometre sürüşten tasarruf ettirerek kilometre başına paket alma ve teslim etme sayısını arttırmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77