• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

UPS’in Yeni CEO’su David Abney Oldu

UPS’in Yeni CEO’su David Abney Oldu
UPS Yönetim Kurulu, halihazırda şirketin Operasyonlardan Sorumlu Başkanı olan David Abney'i yeni CEO olarak görevlendirerek yönetim kuruluna tayin etti.

UPS Yönetim Kurulu, halihazırda şirketin Operasyonlardan Sorumlu Başkanı olan David Abney'i yeni CEO olarak görevlendirerek yönetim kuruluna tayin etti.


2008 yılından beri şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yapan 62 yaşındaki Scott Davis, UPS'ten emekli olacak ve icradan sorumlu olmadan başkanlık rolünü üstlenecek. Her iki görev değişikliği de 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

58 yaşındaki Abney, şirketin 107 yıllık tarihindeki 11’inci CEO’su olacak. UPS'teki kariyerine 1974 yılında part-time paket yükleyici olarak başlayan Abney 40 yıllık kariyeri boyunca bugünkü pozisyonuna gelmesini sağlayan operasyonlarla alakalı çeşitli görevlerde bulundu. Operasyonlardan Sorumlu Başkan olan Abney, UPS lojistiği, sürdürülebilirliği ve mühendisliğinden sorumlu olarak şirketin alternatif yakıtlı filolara yaptığı önemli yatırımlara yön verdi ve şirketin toplam nakliye hacmini artırmaya yönelik programları hayata geçirdi. Bu pozisyonda ayrıca 200'den fazla ülke ve bölgeye hizmet sunan UPS taşımacılık ağını da yönlendirdi.

David Abney konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kurul tarafından CEO seçilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu şirket bana inanılmaz fırsatlar, harika kariyer deneyimleri ve değerli bir mesleki gelişim ortamı sağladı.  Benim görevimin, yetenekli UPS çalışanlarının müşterilerimizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olarak gelişebilecekleri bir ortam yaratmak olduğuna inanıyorum.  Nihayetinde, birlikte UPS’in başarı geleneğini bu şekilde geliştirebileceğiz” dedi.

Abney, operasyonlardan sorumlu başkan olmadan önce UPS International başkanı olarak görev yaptı ve şirketin küresel lojistik kapasitesini artırmasına öncülük etti. Bu görevde Abney hizmet kapasitesini ve yerel pazar mevcudiyetini genişletmeye yönelik pek çok küresel satın alma işlemini denetledi.  Diğer uluslararası deneyimler arasında Kanada ve Latin Amerika'daki lojistik ve nakliye bölümlerini yönetmek, küresel yük taşımacılığı ve gümrük hizmetleri faaliyetlerine başkanlık etmek de yer alıyor. Uzun soluklu kariyeri boyunca üstlendiği diğer önemli görevler arasında, UPS'in servis parçaları lojistiği sektörüne girişini temsil eden ve ‘aynı gün teslimat şirketi’ olan SonicAir başkanlığı ve şirketin en büyük satın alma operasyonlarından birini (Fritz Companies) gerçekleştiren ekibe liderlik yapmak da sayılabilir.

Greenwood, Missisippi'li Abney, Delta State University'den işletme alanında lisans diplomasına sahip. Abney aynı zamanda Delta State University Mezunlar Derneği Yönetim Kurulunda görev yapıyor. Ayrıca UPS'in hayır kolu olan UPS Vakfı Mütevellisi olmasının yanında Johnson Controls, Inc., Airlines for America ve hizmet işletmelerini temsil eden ve dünya ticareti önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Coalition of Service Industries Yönetim Kurullarında da üye sıfatıyla bulunuyor. Kendisi aynı zamanda World Affairs Council of Atlanta'ya da başkanlık yapıyor.


13 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77