• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yük Borsaları Hayatı Kolaylaştırıyor

Yük Borsaları Hayatı Kolaylaştırıyor
OZON deliği, sera etkisi, asit yağmuru - giderek artan trafik yoğunluğunun negatif etkilerini günümüzde de görmek mümkün! İnsanoğlunun hiçbir diğer faaliyeti çevreyi, trafikte seyreden motorlu taşıtlar kadar çok etkilememektedir.

Ancak günümümüzde mobilite modern ekonominin olmazsa olmazıdır! Zira, sürekli büyüme temin edebilmek için, yer değiştirme yeteneği ön şart niteliğinde olup, varlığını sürdürmek için vazgeçilmezdir. Üstelik günümüzün koşulları gereği, hep daha fazla, daha hızlı ve daha uzak mesafelere taşınması istenmektedir. Hâl böyleyken nakliye sektöründe, çevreyi korumak için nereden başlanmalıdır?

Çevre dostu taşıtların yanı sıra, yeni teknolojiler de trafik yoğunluğunu düşürmektedir. Dijital sokak haritaları veya güzergâh kalkülatörleri gibi bilgi sistemleri, küçük ölçekte de olsa, şimdiden trafiğin optimum düzeye getirilmesinde yardımcı olmaktadır. Optimal güzergâh planlaması ile turlar güvenilir şekilde planlanabildiği gibi, yolun gereksiz şekilde uzatılmasından da kaçınabilmektedir. Çevreye büyük oranda zarar veren sayısız yüksüz seyirler de gereksizdir. Ancak kamyonların boş seyir etmelerini önlemek için gerekli koordinasyon işlemleri, nakliyeciler ve yük taşıyıcıları için her zaman kolay olmamaktadır.

Maliyetler düşürülürken çevreye daha az zarar veriliyor

Kamyonların boş seyir etmelerini önlemek için ince düşünülmüş bir nakliye yönetimine ihtiyaçları vardır. Böylece sadece kendi maliyet giderlerlerini düşürmekle kalmazlar, karbondioksit salımını da azaltırlar. Burada da çözüm yine, çevrim içi yük ve boş araç borsaları gibi yeni bilgi sistemlerinde yatmaktadır! Boş araç ve yük borsaları, aracın boş seyir etmesini önlemek için en iyi araçtır. Nakliyeciler ve yük taşıyıcıları buradan - ihtiyaca göre - boş araç kapasitelerini ya da yük tekliflerini veri tabanına girebilir veya arama kritlerlerine uygun geniş yük ve boş araç teklifleri arasında seçimlerini yapabilir. Nakliyeciler için bu tür bir dispozisyon optimalleştirilmesi büyük avantajlar sunmaktadır: Bu şekilde kapasitelerini tamamen kullanılabildikleri gibi, sorunsuz ve güvenilir mobiliteden de faydalanabilmektedirler.

TimoCom yetkilileri yük borsalarında üyelerin sıkı bir kalite kontrolünden geçirilmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Sadece bu şekilde nakliyeciler dispozisyonlarını sürekli olarak optimalleştirebilir. Dijital teknolojilerin kullanımı sayesinde optimal güzergâh planlaması ve daha az boş kamyon seyirleri - bu, şu anlama gelmektedir: Maliyet azaltılır, zamandan tasarruf sağlanır, trafik azaltılır ve çevreye verilen zarar azaltılır. Yeni bilgi sistemleri, trafiğin gidişatını kumanda etmekte yardımcı olduklarından, geleceğin artan trafik kargaşalarını düzenlemede de yardımcı olacak ve - bundan öte - tüm trafik katılımcıların güvenliğini olumlu şekilde etkileyecektir! Akıllıca düşünülmüş yük ve boş araç borsaları günümüzde bile gelecekteki nakliye trafiğinin akıcı, ekonomik ve çevreye daha az zarar verici şekilde gerçekleşmesinde katkıda bulunmaktadır” dediler.

Entegre bir güzergâh kalkülatörü

TimoCom Soft- und Hardware GmbH Düsseldorf’un komandite ortağı olan Jens Thiermann’ın aynı zamanda 1997 yılında kurulmuş şirketin kurucularından biri olduğuna dikkat çeken TimoCom yetkilileri, şöyle devam ettiler: “Nakliye ticaret uzmanı olarak eğitimini tamamlamış olan Jens Thiermann’ın, sektörde topladığı uzun yılların deneyimi ve bilgisi, TimoCom Truck & Cargo“ yük ve boş araç borsasının geliştirilmesinde katkısı oldu. TimoCom Truck & Cargo“ Avrupa’nın piyasa lideri. TimoCom, borsasını sürekli bir şekilde geliştirmeye devam ederek kullanıcılarına yük ve boş araç takasından daha fazlasını sunmaktadır. Örneğin gidilecek güzergâhların optimal şekilde planlanabildiği entegre bir güzergâh kalkülatörüdür olan TC eMap“ gibi. Şirketin çevre koruma konusuna büyük önem verdiği yeni TimoCom Veri Merkezi’nde de görülmektedir. TimoCom, yeni veri merkezi sayesinde elektrik tüketimini yüzde 40’dan fazla azaltmaktadır. Bu sadece verimin artmasını sağlamıyor, çevreye de daha az zarar veriyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77