• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Yurtiçi Kargo’dan Çevre Dostu Uygulama

Yurtiçi Kargo’dan Çevre Dostu Uygulama
Son yıllarda sürdürülebilirlik projelerine ağırlık veren Yurtiçi Kargo, T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın izni ile 2013 yılından itibaren resmi defterlerini elektronik ortama taşıyacak. Bu uygulama ile Yurtiçi Kargo, yıllık 2,5 tond

Son yıllarda sürdürülebilirlik projelerine ağırlık veren Yurtiçi Kargo, T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın izni ile 2013 yılından itibaren resmi defterlerini elektronik ortama taşıyacak. Bu uygulama ile Yurtiçi Kargo, yıllık 2,5 tondan fazla ağırlıkta kağıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor.


Yurtiçi Kargo, 2013 yılı itibariyle e-defter uygulamasına geçerek, yıllık toplam 400 bin sayfadan oluşan resmi defterlerini elektronik ortamda oluşturmaya ve saklamaya başlayacak. E-defter uygulaması ile Yurtiçi Kargo, yıllık 2,5 tondan fazla kağıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan 18.12.2012 tarihinde alınan izin çerçevesinde Yurtiçi Kargo, gelişmiş bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemi olan Oracle kullanıcısı firmalar içerisinde e-defter uygulamasını kullanan ilk firma olma özelliğini taşıyor.

Tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda oluşturulmasını, kaydedilmesini ve korunmasını sağlayarak ticari hayatıkolaylaştıracak olan e-defter uygulaması sayesinde Yurtiçi Kargo, hem elde ettiği kağıt tasarrufu ile doğaya katkıda bulunacak hem de defterlerin kağıt ortamında basılması ve saklanması gibi maliyetli ve ağır operasyonel işlemleri artık elektronik ortamda daha hızlı ve tasarruflu bir şekilde gerçekleştirebilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77