• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Yurtiçi Kargo’nun 25’inci Yılını Kutluyor

Yurtiçi Kargo’nun 25’inci Yılını Kutluyor
Çeyrek asırdır Türk kargo sektörüne hizmet veren Yurtiçi Kargo, 25’inci gümüş yılını dünyaca ünlü Bolşoy Bale Yıldızları’nın sunduğu gösteri ile kutladı.

Çeyrek asırdır Türk kargo sektörüne hizmet veren Yurtiçi Kargo, 25’inci gümüş yılını dünyaca ünlü Bolşoy Bale Yıldızları’nın sunduğu gösteri ile kutladı. 19 Eylül 2007 Çarşamba günü Dolmabahçe Sarayı’nda Yurtiçi Kargo’nun ‘Gümüş Gecesi’ onuruna Türkiye’de ilk kez sahne alan Bolşoy Bale Yıldızları; Spartak, Swan Lake, Tarantella, La Sylphide ve Don Quixote gibi oyunların çeşitli performanslarını sergilediler.

Milli Saraylar Daire Başkanlığı ve Çınar Derneği katkılarıyla Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Cemil Erman ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Gümüş Gece’ konseptli galaya; Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Arıkan, Arıkanlı Holding yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Cemil Erman, 25’inci kuruluş yılının bütün şirketler için çok önemli olduğunu ancak Yurtiçi Kargo için bunun ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. 25 yıl önce yeni bir sektörü Türkiye’ye sokma başarısını gösterdiklerini ve Türkiye’de bir anlamda ekspres kargo sektörünün de 25’inci yılını kutladıklarını kaydeden Erman, “Başarılar tesadüf değil. Bu başarıların arkasında Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Arıkan’ın adı var. Ünlü yazar George Bernard Shaw ‘Bazıları olan bitene bakıp neden derler? Ben, asla var olmamış şeylerin hayalini kurar ve neden olmasın derim’ demiş. Yurtiçi Kargo’nun öyküsü de aslında biraz buna benziyor” dedi.


Yurtiçi Kargo 25’inci yılında yeni hizmetleriyle ürün çeşitliliğini artırdı

2007 yılının başlaması ile birlikte Yurtiçi Kargo için büyük ve olumlu gelişmelerin birbirlerini izlediğini ifade eden Erman, yılın hemen başında sektörde ilklere imza atarak ‘Cepte Kargo’ ve ‘Havalı Paket’ hizmetleriyle birlikte ürün gamını genişlettiklerini söyledi. Böylece pek çok kargo, ekspres kargo şirketi ve enternasyonal şirketlerin bile tek çatı altında veremedikleri birçok hizmeti müşterilerine sunduklarını belirten Erman, “Satışlar, büyüme, karlılık rakamları sektör ortalamalarının çok üzerinde.

Bu yıl Mayıs ayında daha öncede partnerimiz olan ve yıllardır büyük uyum içinde çalıştığımız Avrupa’nın ikinci büyük kargo şirketi olar GeoPost ile yüzde 25’lik hisse devri ile güç birliği yaptık. Uluslararası standartlardaki ürün zenginliği ve hizmet kalitesini yanı sıra yurtdışındaki yatırımları ile dünya ekspres kargo pazarında global oyuncu almak adına önemli adımlar attığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Erman, Yurtiçi Kargo’nun toplum yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan çok sayıda sosyal sorumluluk projesini yürüttüğünü ve bunların çoğuna da sponsorluk desteği verdiğini bildirdi. TÜRSAK ile yürütülen kurumsal sponsorluk desteğini bu sene de yenilediklerini ve TÜRSAK’ı Cannes Film Festivali’ne taşıdıklarını açıklayan Erman, Altın Portakal Festivali’nde Yurtiçi Kargo Jüri Özel Ödülü’nün en iyi ikinci filme verileceğini ve bu filmin yurtdışındaki dolaşımının sponsorluğunu da üstlendiklerini kaydetti.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türk Basketbol Milli Takımı’na kurumsal destek sağladıklarını ifade eden Erman, Türk Futbol Federasyonu ve Milli Takım’ına verdikleri sponsorluk desteğini de yenilediklerini söyledi.


Sanatla kurulan köprü… 

Baş Balerin, Baş Dansçı, Birinci Solist, Solist ve Cordo’nun bulunduğu 10 dansçının 1 saatlik gösteri sundukları gece öncesinde görüşlerini açıklayan Bolşoy Bale Yıldızları'nın birinci solist şefi Vladimir Moiseev, Bolşoy Tiyatrosu'nu temsilen Türkiye'de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını, özellikle de Dolmabahçe Sarayı gibi Türkiye’nin önemli simgesi haline gelen bir mekanda bu gösteriyi gerçekleştirecek olmanın onlara ayrı bir gurur verdiğini söyledi.

Bolşoy'un 200 senedir devam eden ve tüm dünyada simge haline gelmiş bir geleneğe sahip olduğunu belirten Moiseev, Bolşoy Tiyatrosu'nun da çağın gereklerine ayak uydurmaya çalıştığını, repertuarlarında klasik eserlerin yanı sıra modern eserlere de yer verdiklerini kaydetti. Moiseev, "Umarım bu gelişimizi, Türk sanatçılar da takip eder ve ümit ederim ki iki ülke arasında bale alanında da bir kültür köprüsü kurmuş oluruz" diye konuştu.

Çınar Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer A. Aksu da, derneğin Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek üzere 2006 yılında kurulduğunu bildirdi. Türkiye'de henüz çok tanınmadıklarını ve Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini açıklayan Aksu, Dolmabahçe Sarayı’nda bu gösterinin gerçekleştirilmesinde destek olan Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na teşekkürlerini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77