• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Batu International Logistics COO’su Uğur Dal: “Proje Lojistiği Türkiye Lojistik Sektöründe Her Geçen Yıl Payını Artırıyor”

Batu International Logistics COO’su Uğur Dal: “Proje Lojistiği Türkiye Lojistik Sektöründe Her Geçen Yıl Payını Artırıyor”
Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, proje ve ağır yük taşımacılığı operasyonlarında toplam taşımalar arasında yüzde 3’lük bir paya sahip olduklarını, Batu International Logistics olarak tüm taşıma modlarında hizmet verdiklerini söylüyor.

Proje ve ağır yük alanında araç, vinç ve lashing gibi tüm hizmetleri verdiklerini belirten DAL,  ekiplerinin proje taşımacılığı konusunda eğitimli, uzman ve sertifika sahibi çalışma arkadaşlarımızdan oluştuğunun altını çiziyor.

Dal, “Hacim ve kg olarak büyük malzemeler taşıdıkları için çevre ve iş güvenliği uygulanan kriterler arasında en başta yer almaktadır. Yaptığımız operasyonların aşırı ölçü, tonaj fazlalığı göz önüne alındığında taşıma, vinç ve lashing hizmetlerinde çok iyi hesaplamalar ve uzman personel ile çalışıyoruz. Ayrıca ekipman olarak AB standartlarında olup test edilmiş, sertifikası olan ve gerekli kontrolleri resmi kurumlar tarafından onaylanmış malzemeler kullanıyoruz” dedi.

Proje lojistiğinin Türkiye lojistik sektöründe her geçen yıl payını artırdığını söyleyen Dal,  proje lojistiğinin sektördeki payının yüzde 10’u aştığını dile getirdi.

Türkiye’ye de son yıllarda ciddi enerji, inşaat ve fabrika yatırımları yapıldığını belirten Dal, “Doğal olarak yatırımlar arttıkça proje taşımacılığı payı da artıyor. Bu fabrikalara taşınan büyük makinalar, endüstriyel tesislerin özel ekipmanları gibi birçok gabari dışı yük, proje taşımacılığını doğrudan etkiliyor. Önceki yıllara oranla kıyaslama yaptığımızda, proje taşımacılığındaki artışın oldukça iyi bir durumda olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

Batu International Logistics COO’su Uğur Dal sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje taşımacılığında, operasyon boyunca birçok farklı taşıma modu kullanılabiliyor. Bunlardan en zorlusu kuşkusuz karayolu diyebiliriz. Çünkü lowbed araçlarla oldukça düşük bir hızda ilerlemek, trafiği tehlikeye sokmadan yükü teslimat noktasına sorunsuz ulaştırabilmek gerekiyor.

Bununla birlikte, özellikle dar veya bozuk yollar proje taşımacılığında karşılaşabilen sorunlar arasında yer alıyor. Bunun için de operasyonlarımızın öncesinde tüm güzergahın analizini en ince ayrıntısına kadar yaparak sorunsuz bir taşıma gerçekleştiriyoruz.”

Kur bazlı yaşanan dalgalanmalar ve ekonomideki durgunluğa rağmen sektörde küçülmelerin kısıtlı olduğunu söyleyen Dal,  yeni yıl ile birlikte önümüzdeki dönemde toparlanarak hem yatırımların hem de taşımaların daha iyi bir seviyeye geleceğine inandıklarını kaydetti.

Profesyonel kadroları sayesinde bugüne dek zorlandıkları bir oprerasyon olmadığını belirten Dal, “Yaptığımız en büyük taşımadan söz etmek gerekirse, Şanghay’dan Konya’ya gerçekleştirdiğimiz bir proje taşımasını örnek verebiliriz.

Konya’da kişisel bakım ve ev ürünlerinin üretileceği fabrikanın makinelerini ilk olarak Şanghay’dan Gebze’ye denizyolu ile getirdik. Daha sonra yükleri buradan 65 adet lowbed araçla Konya’ya 6 günde taşıyarak operasyonu başarıyla tamamladık. Taşıma öncesinde mühendislerimiz tarafından geçiş yapılacak güzergâhlar ile ilgili 129 noktanın tek tek analizleri yapıldı” diye konuştu.

Batu International Logistics COO’su Uğur Dal: “Proje Lojistiği Türkiye Lojistik Sektöründe Her Geçen Yıl Payını Artırıyor”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77