• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Pan Lojistik Bölgenin Dev Enerji Projesine Hizmet Veriyor

Pan Lojistik Bölgenin Dev Enerji Projesine Hizmet Veriyor
Entegre yük taşımacılığının yanı sıra proje taşımacılığında sunduğu uzmanlıkla Türkiye’nin önemli markalarından biri olan Pan Lojistik, Türkiye’nin son yıllardaki en büyük enerji yatımı olan Türk Akımı projesinde yer alıyor.

Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, Rusya’daki dev doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye’nin doğalgaz dağıtım şebekesine bağlayarak Türkiye, Güney ve Güneydoğu Avrupa‘ya güvenilir doğal gaz dağıtımı yapmayı hedefleyen Türk Akımı projesine Mayıs 2017’de imzalanan başladıklarını açıkladı.

Pan Lojistik proje departmanının bu tarihten itibaren Türk Akımı projesinde, 3 sene sürecek dev projeye dahil olduğunu aktaran Kantek, projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Türk Akımı açık deniz boru hattı, Rusya Anapa kıyısından başlayıp Karadeniz altından 900 km boyunca ilerleyerek Trakya kıyısında Türkiye’ye ulaşacak. Boru hattı sisteminin açık deniz kesimi Gazprom tarafından inşa edilecek. Açık deniz boru hattı sistemi, Karadeniz’den ilerleyecek paralel iki hattan oluşacak. Boru hatları Rusya kıyısındaki Anapa kenti yakınlarında denizaltına inip, İstanbul’a 100 kilometre mesafedeki Kıyıköy’de Türkiye kıyısına çıkacak.

Pan Lojistik Bölgenin Dev Enerji Projesine Hizmet Veriyor

Türk Akımı  ile gelen doğalgazı Kıyıköy’den Lüleburgaz’daki mevcut doğalgaz ağına bağlayacak bir yeraltı boru hattı kurulacak. Güzergah buradan Avrupa sınırına doğru devam edecek. 2 kilometreyi aşan derinlikte döşenecek 81 cm çapındaki ilk boru hattı sistemi olarak sektörün teknik sınırlarını ileriye taşıyan bir proje olacak. Açık deniz boru hatları, her biri 12 metre uzunluğunda binlerce borudan oluşacak.

Firmaların Talepleri Hizmet Yelpazemizi Geliştiriyor

Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantekİmzalanan anlaşmayla Türk Akımı projesinin Türkiye’deki “husbandary” operasyonuna başladıklarını kaydeden Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bu hizmet kapsamında, 4PL, gümrükleme, insan kaynakları yönetimi, ekipman-araç istihdamı, tüm eğitim ve güvenlik süreçlerinin takip ve uygulamasını da kapsayan “entegre lojistik hizmetler sunulduğunu ifade etti. Kantek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu doğrultuda Samsun ve  Kıyıköy’de teknik ekip oluşturuldu. Ayrıca 10 kişilik bir kadro ile 7/24 hizmet sunacak şekilde bir Pan Türk Akım ekibi dizayn edilmiştir.

Enerji sektörü ve Türkiye’de yatırım yapan firmaların geleneksel anlamda  lojistik hizmetlerin yanı sıra, proje yönetim, takip, satın alma, planlama, gümrükleme, yatırım teşvik, raporlama, danışmanlık hizmetlerini de kapsayan entegre lojistik çözüm arayışı içerisinde olduğuna değinen Kantek, bu ihtiyaca karşılık verebilecek nitelikte oluşturdukları Pan Proje Enerji alt birimiyle her firmanın farklı veya benzer yöndeki taleplerine karşılık verebilecek dinamizme sahip olduklarını vurguladı.

2017 Yılında Yüzde 5 Büyüdük

Pan Lojistik Bölgenin Dev Enerji Projesine Hizmet Veriyor

2016 da yavaşlayan enerji altyapı yatırımlarının, uzun vadeli planlamalar ile 2017 yılında tekrar hayata dönmeye başladığını ve hızlanan projelerin 2018 yılına da bir ivme kazandırdığını kaydeden Kantek, 2017 yılının ilk yarısında Türkiye’nin ekonomik anlamda bir önceki yılın yaralarını sardığını söyledi.  

Yılın ikinci yarısında hareketlenen pazar etkileri ve uzun vadeli projeler sonucunda ise Pan Lojistik’in bir önceki yıla göre yüzde 5’lik büyüme gösterdiklerini açıklayan Kantek, “2017 yılı boyunca günlük tüketici endeksindeki daralma, özellikle elektronik vb ürünlerdeki değişimler bünyemizdeki taşımalarını olumsuz yönde etkilerken, yatırım, enerji, inşaat sektörlerine hizmet verdiğimiz deniz ve proje taşımalarında büyüme kaydettik” dedi.

2017 yılında, kendileri için büyük önem taşıyan; Pan Özel Servisleri geliştirerek sunmaya devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Kantek, “Pan özel servisleri –müşterilerimizin talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz zaman ve çözüm odaklı alternatif taşıma modelleridir” dedi.

Pan Projeden Fransa’ya Dev Taşıma

Pan Özel Servisleri 

Sameday: Lufthansa Cargo hizmeti olan Time Matters ile yapılan çözüm ortaklığı sonucunda 38 kg’a kadar olan kargoların tüm Avrupa’ya aynı gün içinde kapıdan kapıya teslimat hizmeti.

Pan Flash: 150 kg brüt ve 7 bin 500 Euro mal bedelinin altındaki kargoların Türkiye’den tüm dünyaya 24 saatte , gümrük vekaletnamesi olmaksızın kapıdan, havalimanına teslimat hizmeti.

Autolog: 2000 yılından bu yana hizmet vermekte olduğumuz otomotiv ve yan sanayi sektöründe, her türlü projenin anlık ihtiyaçlarına cevap vermek için dizayn edilen dinamik servisler bütünü.

Xline: Parsiyel yükler için geliştirilen ve Türkiye’den 35 ülkeye, 35 ülkeden Türkiye’ye ve birçoğu Pan Lojistik konteynerleri ile gerçekleştirilen parsiyel deniz taşıma hizmeti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77