• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı: “Önlem Almazsak TIR Şoförü Bulma Ve İstihdam Sorunu Katlanarak Devam Edecektir”

ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı: “Önlem Almazsak TIR Şoförü Bulma Ve İstihdam Sorunu Katlanarak Devam Edecektir”
Türkiye'de işsizlik her geçen gün artarken lojistik sektörü ise taşıma yapacak şoför bulamıyor.

Araç Lojistikçileri Derneği (ARLOD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı dergimiz için karayolu taşımacılığında her geçen yıl katlanarak büyüyen şoför krizini sorununu değerlendirdi.

“Ülkemizdeki gençler, son yıllarda ve günümüzde, (çalışma ve ücret koşullarının iyileştirilmesine rağmen) TIR şoförlüğü mesleğini tercih etmedikleri görülmektedir. Dolayısıyla, Oto taşıyıcı / TIR şoförü bulma, yetiştirme ve istihdam sorunu hat safhaya ulaşmıştır. Derneğimiz üyesi firmaların, eğitimlerinde ve yetişmelerinde katkıda bulunduğu, halihazırda kendi bünyelerinde çalışan mevcut oto taşıyıcı / TIR şoförleri dahi, şoför bulma sorunu sebebiyle bu durumu kendi lehlerine kullanarak,  çok rahat bir şekilde firma değişikliği yapabilmektedirler. (Derneğimiz üyesi firmaların toplam Turn Over ortalama oranı yüzde 41’dir.) Şayet önlem alamaz isek, yakın gelecekte, TIR şoförü bulma, yetiştirme ve istihdam sorunu katlanarak devam edecektir. İlgili bakanlıklar; Araç lojistiği yapan firmaların, lojistik hizmetlerini devam ettirebilmeleri için kolay iş/firma değişikliklerini önlemek maksadıyla, bahse konu şoförler için özel sertifika uygulamasına geçebilir veya izne tabi tutulabilir.

Lojistik maliyetlerini artırmasına rağmen, İnsan kaynağına sürekli yatırım yapan ancak yine de çözüm bulamayan, Derneğimiz üyesi firmalar, çalıştıracak oto taşıyıcı / TIR şoförü bulamadıkları için ciddi oranda iş kaybına uğramaktadırlar. Bu anlamda, Derneğimiz üyesi firmaların gayretleri yanında, ilgili bakanlıklarımızdan bir proje kapsamında, gençlerimizi mesleğe özendirme, mesleği cazip hale getirme gibi konularda katkı sunmasını bekliyor ve talep ediyoruz.

Yabancı Uyruklu TIR Şoför çalıştırabilme Talebi

Araç Lojistiği sektörü kısa vadede kendi öz kaynakları ile Oto taşıyıcı / TIR şoförü sorunu çözemeyeceği gerçeğinden hareketle, Ülkemizde geçici oturma ve çalışma iznine sahip Oto taşıyıcı / TIR şoförlerini çalıştırabilme olanağı ve ortamının hazırlanmasını, sektörümüze yol gösterip öncülük etmesini ilgili bakanlıklarımızdan acilen talep ediyoruz.”

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77