• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Brisa Bandag İle Güvenli Kaplamanın Standartlarını Belirliyor

Brisa Bandag İle Güvenli Kaplamanın Standartlarını Belirliyor
Brisa, standartlara uygun olmayan kaplama lastiklerin, trafikte tehlikeye yol açabileceğine dikkat çekerek, araç sahiplerini öncelikle diş derinliği konusunda hassas olmaları için uyardı.

Brisa, standartlara uygun olmayan kaplama lastiklerin, trafikte tehlikeye yol açabileceğine dikkat çekerek, araç sahiplerini öncelikle diş derinliği konusunda hassas olmaları için uyardı.


Lastik yönetimi kapsamında yer alan Bandag kaplama hizmeti, filoların lastik maliyetlerini azaltırken; diğer taraftan da kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla ülke ekonomisine olduğu kadar doğal kaynakların korunmasına da büyük ölçüde katkı sağlıyor. Kaliteli bir otobüs veya kamyon lastiğinin ömrünün kaplama teknolojisiyle iki ya da üç kez uzatılabileceğini belirten Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, bu şekilde ticari araç sahiplerinin toplam lastik maliyetlerinde yüzde 40’a varan tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Kamuoyunda kaplama lastiklerin trafik kazasına neden olabileceğine ilişkin yanlış bir anlayışın istenmeden oluştuğunu belirten Akpulat, bu noktada kaplamanın doğru ve standartlara uygun bir şekilde yapılmasının büyük önem taşıdığının altını çizdi.


Ülkemizde kaplama sektöründe doğru uygulamanın öneminin yasalarla desteklendiğini belirten Akpulat, “Kaplama fabrikalarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan ECE R-109 regülasyonu ile kaplama alanındaki doğru uygulama standartları belirlenmiş ve kontrolü, bu düzenleme çerçevesinde gerçekleşmektedir” dedi.

Kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla kaplama lastiklerin oluşturduğu riskin minimum seviyeye indirilebileceğini belirten Levent Akpulat, “Sadece kaplama değil tüm lastiklerde kullanılabilir diş derinliğinin güvenli seviyede olması gerekmektedir. Bazı Avrupa ülkelerinde kış regülasyonları bu seviyeyi 6 mm’ye kadar çıkarmaktadır. Ülkemizde de güvenli seviyenin yasal seviye olarak belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Brisa’ya kaplanması talebiyle getirilen lastiklerin uzman personel tarafından kontrol edildiğini söyleyen Akpulat,  “Lastiğin gövdesi incelenir, güvenlik açısından tehlike oluşturabilecek durumda olmadığından emin olunur. Sadece, bu kontrollerden geçip uygun olduğu düşünülen lastikler kaplanır. Kaplanabilecek lastiklerin doğru olarak seçilmesi için iş ortaklarımızı eğitimlerle desteklemekteyiz” diye konuştu. Levent Akpulat sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru kullanımda lastikler, 3 defaya kadar kaplanabilir. Bu yaklaşımımız ve sektörde üstlendiğimiz sorumluluk bilincimizle M+S damgası bulunan kaplama lastiklerin kış şartları altındaki performanslarının uygun diş derinliğinde yeni lastikten farkı olmadığının altını çizmek isteriz. Ayrıca Brisa olarak yıpranmış lastikler kızaklama riskini artırdığı ve ıslak zeminde frenlemeyi azalttığı için sürücülere ısrarla lastiklerini uygun diş derinliğinde değiştirmelerini tavsiye ediyoruz.”


28 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77