• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DHL Express 25’inci Yaşını Tekstilci Müşterileriyle Kutladı

DHL Express 25’inci Yaşını Tekstilci Müşterileriyle Kutladı
Türkiye’de 25 yıl önce faaliyete başlayan DHL Express, Türkiye’nin ihracatında önemli rol oynayan tekstil sektöründeki müşterileriyle biraraya geldiği DHL Express Tekstil Gecesi’nde 25’inci yaşını kutladı.

Crown Plaza’da 18 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen geceye DHL Express Bölge Müdürü Michel Akavi ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Oğuz Satıcı katıldı. 

Türkiye’de 25 yıldır faaliyet gösteren DHL’in kuruldukları ilk 10 yıl içerisinde tek başına uluslararası ekspres sektörünü geliştirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan DHL Express Bölge Müdürü Michel Akavi, diğer firmaların da sektöre girmesi ile piyasada rekabetin oluştuğunu ve bu rekabet ile de servis kalitelerini geliştirme imkanına sahip olduklarını açıkladı... 


DHL Grubu olarak sadece ekspres sektörü ile kalmayıp son üç sene içinde taşımacılığın her alanına girdiklerini belirten Akavi, “Danzas gibi dünya devini şirketimize kattık ve son olarak da dünyanın bir numaralı lojistik şirketi olan Exel de ailemize katıldı. Danzas, DHL Global Forwarding oldu, biz de DHL Express olarak bir birim olduk. Türkiye’de de tüm branşlarda mevcuduz ve müşterilerimize daha entegre bir hizmet vermeye başladık.” dedi.  

Tekstil sektörünün kendileri için lokomotif sektör olduğunu vurgulayan Akavi, tekstil sektörünün Türkiye’nin de en büyük sektörü olduğunu ve Türkiye’yi uluslararası arenaya taşıdığını söyledi. 2006’nın ilk üç ayının sonunda tekstil gönderilerinde özellikle numune gönderilerinde bir azalma olmadığını ve hatta artış yaşandığını kaydeden Akavi, bu nedenle gelecek için ümitli olduklarını açıkladı.

Tekstil sektörünün DHL Express içerisinde yaklaşık yüzde 35 oranında paya sahip olduğunun altını çizen Akavi, tekstil sektörünün 2004–2005 yılları arasında DHL Express içerisinde yaklaşık yüzde 31 büyüme gerçekleştirdiğini, 2006 yılında ise DHL Express olarak yüzde 35 büyüme hedeflediklerini söyledi.


Akavi’den sonra söz alan TİM Başkanı Oğuz Satıcı ise; “Tekstil sektörü genç Cumhuriyetimizin sanayileşmesindeki önemli mihenk taşıdır.” diyerek sözlerine başladı.

İhracatta sanayi mallarının payının yükselmesiyle birlikte tekstil ve konfeksiyon sektörünün 10 yıl içinde Türkiye ihracatının üçte birini gerçekleştiren sektör haline geldiğini ifade eden Satıcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “1980 yılında Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim ihracatı sadece 106 bin dolar, Türkiye toplam ihracatından aldığı pay ise sadece 3,6 iken 2005 yılında hazır giyim ihracatı 20 milyar dolarlara ulaştı. İhracattaki ağırlığı ise 18,3’lere çıktı. Bugün baktığımızda 20 milyar dolarları görüyoruz. 25’inci yılda 25 milyar dolar olsa daha da örtüşürdü. Demek ki biz yılların biraz gerisinde kalmışız. Ama sektör gösterdiği performans ve gelişimle gelecekte de bu rakamları yakalayacak gibi görünüyor. Şimdiden sektöre hedef koymak gerekiyor ki DHL’in 30’uncu yılında Türkiye 30 milyar dolarlık bir ihracatı yakalayabilsin. Bu mümkün mü? Tabiki mümkün.”  

Son 25 yıla bakıldığında birkaç şeyin altını çizmek gerektiğini söyleyen Satıcı, 26 yıl önce DHL ve diğer taşıyıcı kurumların olmadığını ve o zaman PTT’nin uyguladığı APS (Acele Posta Servisi)’nin çok büyük bir yenilik olduğunu vurguladı. Arkasından DHL’in geldiğini ve işlerin geliştiğini kaydeden Satıcı, diğer firmaların da sektöre girmesiyle Türkiye’de posta, evrak dağıtıcılığının bambaşka yere geldiğinin altını çizdi.

Son üç yıla bakıldığında Türkiye’nin dış ticarette 90 milyar dolarlık bir potansiyelden 190 milyar dolarlık bir potansiyele ulaştığını ve 2006 yılında bu rakamın 220–230 milyar dolarlar civarında olmasının beklendiğini söyleyen Satıcı, DHL’in de, diğer kurumların da pastadaki payının büyüyeceğini açıkladı.

“50’nci yılımızda da hep birlikte oluruz ve Türkiye, 50 milyar dolarlık ihracatı yakalamış olur.” diyen Satıcı, sözlerini şu şekilde noktaladı: “DHL ailesi ve sektörümüzün diğer mensupları da emin olsun ki tekstil, hazır giyim sektörünün geleceği geçmişinden çok daha parlak olacaktır. Her zaman sıkıntılarımız olmuştur ve bugün de oluyor. Sektörler her zaman çözümünü bulmuştur. Sektör geleceğini geçmişinden çok daha parlak şekle çevirecektir. En azından bunu bizden öncekilere karşı borçluyuz. Bu yolculukta da DHL ailesinin desteğine ihtiyacımız olduğunu, bugünkü adımları artı adımlarla destekleyerek, şimdiye kadar göstermiş olduğu desteği bekliyoruz.”

DHL Express, farklı ebat ve özelliklerindeki kutu ve ambalajlardan oluşan DHL Textil Express ürünü ile tekstil ihracatçılarının numunelerini kırışmadan, yırtılmadan ve yıpratmadan alıcılarını ulaştırıyor. Textil Express kutuları, tüm dünya gümrüklerinde tanındığından gümrük işlemlerinde kolaylık sağlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77