• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Gulftainer, Demas International Hisselerine Yüzde 50 Ortak Oldu

Gulftainer, Demas International Hisselerine Yüzde 50 Ortak Oldu
SEDES Holding’e bağlı lojistik şirketi Demas İnternational’ın çoğunluk hissesine sahip olan Demir Sabancı, yüzde 50 hissesini Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci büyük liman işletmecisi olan Gulftainer’a sattı.

SEDES Holding’e bağlı lojistik şirketi Demas İnternational’ın çoğunluk hissesine sahip olan Demir Sabancı, yüzde 50 hissesini Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci büyük liman işletmecisi olan Gulftainer’a sattı. 

2007 yılında kurularak 1,5 yıl gibi kısa bir sürede hızlı adımlarla büyüyen Demas International ve liman işletmeciliğinde dünyanın global şirketlerinden Gulftainer ile gerçekleştirilen ortaklıkla, lojistik sektöründe Doğu Avrupa ve Orta Asya gibi stratejik bölgelerde önemli atılımlar hedefleniyor. Gulftainer’ın, Demas International ile ortaklığı nedeniyle 17 Temmuz 2008 Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında, Demas International’ın global büyüme strateji ve hedefleri açıklandı.


Çeler: “Yeni bir yolculuğun başlangıç noktası”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sedes Holding CEO’su Alper Çeler, Gulftainer gibi uluslararası ölçekte, kendi konusunda lider bir kuruluştan gelen ortaklık teklifinin, Demas International’ın kurumsal yatırım stratejisi açısından önem taşıdığını belirtti.

Çeler, “Gulftainer ile oluşturduğumuz bu ortaklığı, başarılmış, ulaşılmış bir amaçtan çok, bize farklı fırsatlar sunacak yeni bir yolculuğun başlangıç noktası olarak değerlendiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Demas International Genel Müdürü Murat Kavrar ise, Demas’ın, dünya çapındaki müşterilerine ve ortaklarına değer katacak esnek, etkili nakliye ve lojistik çözüm ağı oluşturmak vizyonuyla faaliyet gösterdiğini belirtti. Taşımacılığın hava, kara, deniz ve demiryolu alanlarının tümünde aktif olarak faaliyet gösterdiklerini kaydeden Murat Kavrar, Türkiye’nin dış ticaretinin yoğun olduğu hemen hemen tüm ülkelerde çözüm ortakları yardımıyla hizmet verdiklerini ifade etti.

Kavrar, şu bilgileri verdi: “Karayolunda mevcut olan 126 araçlık yüksek kapasiteli filomuz ile müşterilerimizle uzun vadeli anlaşmalar yaparak kaliteli ve hızlı bir servis ağı oluşturmayı başardık. Denizyolundaki çalışmalarımızda konteyner taşımacılığı konusunda önemli mesafeler kaydettik. Demiryolu taşımacılığına 2008 başından beri yoğunlaşmaya başladık. Şu anda İran, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Polonya ve Macaristan taşımalarını müşterilerimiz adına organize ediyoruz. Uzun dönemli projeksiyonlarımızda ise blok tren işletmeciliği ve ROLA taşımaları yer alıyor.”

Richards: “Geç olsun güç olmasın” 

Daha sonra söz alan Gulftainer Genel Müdürü Peter Richards, Gulftainer’ın ‘geç olsun güç olmasın’ söylemiyle konuşmasına başlayarak, “Bizi çok heyecanlandıran bu gecikmeli ortaklığın hiç gerçekleşmeyeceğini düşündüğümüz zamanlar da oldu” dedi.

Richards, Demas International’ın önümüzdeki dönem stratejileri konusunda şu açıklamalarda bulundu: “70 milyon üzerindeki nüfusuyla, bu mükemmel ülkede Demas ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığımız, müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesiyle birçok firmaya ve daha da önemlisi Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Orta Asya’da da lojistik sektöründe yeni gelişmelere sebep olacak.”

“Ortak heyecanımız, deneyimimiz ve uluslararası kontaklarımız ile sektörde büyük gelişmeler ve değişiklikler sağlayacağız” diyerek sözlerine devam eden Richards, “Ticari ve global trendleri rakiplerimizden daha erken fark ederek yatırımlarımızı bu doğrultuda yapacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77