• BIST 10058.63
  • Altın 3038.428
  • Dolar 34.8698
  • Euro 36.7145
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Hans Elmqvist: “Yeni Volvo FH Tüm Dünyaya Uyarlanmış Bir Çekici"

Hans Elmqvist: “Yeni Volvo FH Tüm Dünyaya Uyarlanmış Bir Çekici"
Bu yıl seri olarak üretilen ilk yeni Volvo FH çekicilerin, geliştirilmesinden üretimin tamamlanmasına kadar geçen süre Volvo Kamyon yetkilileri tarafından anlatıldı.

Bu yıl seri olarak üretilen ilk yeni Volvo FH çekicilerin, geliştirilmesinden üretimin tamamlanmasına kadar geçen süre Volvo Kamyon yetkilileri tarafından anlatıldı.


Volvo Kamyon stratejik planlama departmanında ürün özellikleri ve verimliliği alanında müdür olarak görev yapan Jonas Nordqvist, Yeni Volvo FH’in,neden ‘gelecek nesil çekicisi’ olarak tanımlandığını açıkladı.


Jonas Nordqvist, “Ultra modern bir çekicinin, karmaşık bir denklemin tüm koşullarını karşılaması gerektiği söylenebilir. Hem müşteri gereksinimlerini ve sektörün taleplerini karşılamalı hem de modern teknolojiyi kalite, sürücü konforu, çevresel verimlilik ve güvenlik gibi özelliklerle birleştirmede başarılı olmalıdır” dedi.

Mümkün olan en yüksek kaliteyi sağlamanın, işin başından sonuna kadar sürecin her yönüne damgasını vurDuğunun altını çizen Nordqvist, “Müşterilerin, sektörün ve rekabetin dikkatle analiz edilmesi, yeni bir çekici modelinin hangi talepleri karşılaması gerektiğini ortaya çıkardı. Hangi teknolojik yeniliklerin yeni ürüne entegre edilebileceğini belirlemek için de piyasa inceleniyor. Bu veriler, daha sonra modern bir çekicinin nasıl üretilmesi gerektiği konusuna yön veren gerekli spesifikasyonların detaylı olarak belirlenmesini sağlıyor. Gerekli spesifikasyonlar belirlenince, sıra bir sonraki zorlu aşmaya geliyor: fikirleri gerçeğe dönüştürmek. Burada başarılı olmak için, tasarımdan üretime kadar görevli olan her departmanın işbirliği içerisinde çalışmasını sağlayacak bir yöntemin uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

Yeni Volvo FH'ın seri üretiminin tüm hızıyla devam etmesi ve ilk çekicilerin müşterilere teslim edilmek üzere yola çıkmış olmasının, sadece yeni bir sürecin başlangıcına işaret etmediğini, aynı zamanda, uzun bir ürün geliştirme sürecinin sona ermiş olduğunu da gösterdiğini vurgulayan Jonas Nordqvist, Volvo'nun İsveç, Rusya ve Belçika'da bulunan Avrupa tesislerinde, yeni ürünün mühendislerle işbirliği içinde geliştirilmesine odaklandığını ve buna paralel olarak, tesislerde yeni araçlara ve yeni becerilere ilişkin güncellenmesi gereken her şeye dair belgelerin üretildiğini belirtti.

Yeni tesis yatırımları



Volvo Kamyon Avrupa tesislerinde yeni Volvo FH'ın genel üretiminden sorumlu Proje Müdürü Hans Elmqvist ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, yepyeni bir kabin ve yepyeni bir çekici. Önceki modelden alınan tek bir kasa bileşeni bile yok. Bu durum, donanım genelde ürüne özgü olduğundan hem ekibimiz hem de kullandığımız donanım üzerinde talepler yaratıyor” dedi.

Ultra-modern bir çekicinin, ultra modern üretim araçları gerektirdiğini ve bu konuda, tüm kabin parçalarının üretiminde kullanılan yeni presler için yapılan büyük yatırımın ön plana çıktığını ifade eden Elmpvist, şu açıklamaları yaptı: “ Yeni Volvo FH'ın üretiminde benzersiz olan şey, birçok parçayı beş adımda preslememizdir. Burada odak noktası geometri güvencesi üzerinedir. Bir bileşen ne kadar çok preslenirse, çeşitli parçalar birbirine o kadar iyi oturur ve kabin montajını iyileştirir. Üretim verimliliğinin iyileştirilmesine yardımcı olan 56 yeni robotun satın alınması, bir diğer büyük yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Otomasyon aynı zamanda her bir çekicinin aynı düzeyde kaliteyi sunmasını garanti ediyor.”

Ürün geliştirme için pilot tesisler


Tesislerin bir diğer önemli rolü de yeni FH çekicinin geliştirilmesine katkıda bulunmaları. Bunu devam eden üretimi aksatmadan yapmak için Volvo'nun Tuve ve Umeå'da bulunan iki İsveç fabrikasında pilot tesis kuruldu. Bu tesisler, üretim tesislerinin tam ölçek montaj operasyonlarının minyatür kopyaları olarak tanımlanabilir. Burada, yeni aletler test edilebilmiş ve yöntem kamyonları üretilebilmiştir. Hedef, büyük oranda teoriyi uygulamaya dönüştürmek, en iyi montaj sürecini belirlemek ve çekiciyi mühendislerin tasarladığı sırayla ve araçlarla üretmenin mümkün olup olmadığını saptamak olmuş.

Hans Elmqvist, “Aynı insan vücudunun kan dolaşım sisteminde olduğu gibi, çekicide de her şeyin tam olarak gerektiği gibi çalıştığından emin olmak üzere aracı baştan aşağı kontrol ederiz. Pilot tesiste gelişmiş test üretimi, bu kalite kontrol sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu aracın son derece karmaşık olması nedeniyle, en küçük ayrıntıya kadar hazırlık yaptık. Bu hazırlıklarımız sayesinde, kalite güvenceli üretim sürecini diğer tesislerde de hızla uygulamaya geçirebileceğiz. Yeni Volvo FH tüm dünyaya uyarlanmış bir çekicidir" diye devam ediyor.






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77