• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hıdır Usta Yeni Markalarla Büyüyecek

Hıdır Usta Yeni Markalarla Büyüyecek
Distribütörlüğünü yaptığı markalara Euroricambi, SKF ve FAG gibi dünya devi üreticileri ekleyen Hıdır Usta, bu yıl hizmet verdiği araç gruplarına yenilerini ekleyerek yüzde 25 büyüme hedefliyor.

‘Yedek Parça Deponuz’ sloganıyla büyümeye devam eden Hıdır Usta, 1 merkez ve 4 şubesiyle ticari araçlar bağımsız yedek parça piyasasındaki konumunu her geçen gün daha da güçlendiriyor. “Tüm ticari araçlara yönelik yedek parça segmentinde akla gelen ilk firma olma hedefimiz çerçevesinde 2015, bizim için önemli bir yıl olacak” diyen Hıdır Usta Motorlu Araçlar Genel Müdürü Rıza Şahin, yılın ikinci yarısından itibaren MAN ve Mercedes-Benz’in yanısıra DAF, Volvo, Renault Trucks ve Scania marka araç gruplarına da hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Şahin, bu yıl ayrıca yaptıkları yatırımların da meyvelerini toplamaya başlayacaklarını, dolayısıyla yüzde 25’in üzerinde büyüme kaydetmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. 2020 ciro hedefleri olan 500 milyon TL kapsamında yeni açılımlar yapmaya devam edeceklerini de vurgulayan Şahin, orta vadede atacakları bir diğer adımın da hafif ticari araç grubuna hizmet vermek olduğunu belirti.

Hıdır Usta 2014’de yüzde 17 büyüdü

Rıza Şahin’in verdiği bilgilere göre 2014 yılı da Hıdır Usta açısından birçok önemli adıma sahne oldu. Gaziantep’in ardından 2014 yılında Ankara, Samsun ve İzmir şubelerini devreye alan şirket, 2 bin  faklı lokasyona dağıtım yapabilir konuma geldi. Yine geçtiğimiz yıl cirosal bazda yüzde 17 oranında bir büyüme kaydettiklerini de ileten Şahin, şubeler dahil olmak üzere 1 milyon TL’lik bütçeyi altyapı yatırımlarına ayırdıklarının bilgisini paylaşıyor.

Hıdır Usta Motorlu Araçlar Genel Müdürü Rıza ŞahinHıdır Usta, 2014 yılında B2B Online Sipariş Sistemi’nde de yeni bir sayfa açtı. B2B sistemini tasarımından işlevselliğine, içeriğinden menülerine kadar baştan sona yenilediklerini anlatan Şahin, “Dünya standartlarında veri güvenliği sağlayan B2B çözümümüz ile tedarik, sipariş ve ödeme süreçlerinde hata yapma oranı sıfıra iniyor” diye konuşuyor.

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Rıza Şahin, otomotiv ana sanayi kadar yedek parça tarafında da önemli fırsatların olduğunu düşünüyor. “Ana sanayide yerli parça kullanım oranı giderek düşüyor. Bu olumsuz gidişi engellemek için ana sanayideki projeleri ve üretimi teşvik etmede, yerli kaynak kullanım oranının önemli bir unsur olmasını sağlayacak düzenlemeler yapılması gerekiyor” diyen Şahin, yan sanayinin motor yenileme konusunda da altyapıya sahip olduğunu aktarıyor. Şahin, iyi bir yasal düzenleme ve teşvik ile Türkiye’nin Avrupa’nın motor yenileme merkezi ve otomotiv yedek parça tedarik üssü olabileceğinin altını çiziyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77