• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İnci Akü 29 Yaşında

İnci Akü 29 Yaşında
İnci Akü, 29’uncu kuruluş yıl dönümünü, 5 Temmuz’da Manisa Büyük Saruhan Otel’de gerçekleştirilen bir gece ile kutladı.

İnci Akü, 29’uncu kuruluş yıl dönümünü, 5 Temmuz’da Manisa Büyük Saruhan Otel’de gerçekleştirilen bir gece ile kutladı. İnci Akü çalışanlarının aileleri ile birlikte katıldığı gecede, 10, 15, 20 ve 25 yıldır İnci Akü’ ye hizmet veren çalışanlar ödüllendirildi.


İnci Akü İmalat Sistemi’ni (İNİS) 29’uncu yılda bir adım daha ileriye taşıyan İnci Akü Bakım Birimi çalışanları ‘İNİS Büyük Ödülü ‘nü aldı. 10, 15, 20 ve 25 yıldır İnci Akü’ ye hizmet veren çalışanların da ödüllendirildiği gecede İnci Holding Ritim Kulübü sahne aldı.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci yaptığı konuşmada, “Tüm çalışanlarının emeği ve çalışkanlığı ile İnci Akü 10 yıl içinde sektörünün ihracat lideri oldu. İnci Akü markası bugün 70 ülkeye ihracat yapıyor ve 48 patenti var. Her gün bu takım yeni bir başarıya imza atıyor, yeni bir gururu bizlere yaşatıyor. Bir 10 yıl sonra burada, başka bir kuruluş yemeğinde, bir başka başkan nasıl bir başarı hikayesi yazıldığını anlatıyor ve yeni vizyonlardan bahsediyor olacak. Hepinize azminiz, çalışkanlığınız, hayalleriniz ve İnci Grubuna olan katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.


İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, “Dünya ekonomisi Asya’nın gücü ve Amerika’nın kriz sonrası iyileşme süreci katkısıyla büyümeye devam ediyor. Ekonomik gelişmeyi sektörler özelinde değerlendirecek ve global otomotiv sektörüne baktığımızda; otomotiv üretimi, 2012 yılında 2011 yılına göre yüzde 5 civarında artış gösterdi. 2013 yılında ise bir önceki yıla göre yüzde 5 artış ve yaklaşık 90 milyon adede ulaşması bekleniyor. Dünyada, yenilenebilir enerji kullanımında da benzer büyüme görülüyor” açıklamasını yaptı.

Göksel Paker, dünya ekonomisini gelişimine paralel olarak istif makineleri sektörünün büyüdüğünü, bunda da en büyük payı daha çevreci olan elektrikli forkliftlerin aldığını belirtti. Paker, “Tüm yaşanan sıkıntılara rağmen; insan nüfusundaki artış, ekonomik büyüme, daha çevreci olma ihtiyacı ve daha mobil olma beklentisi nedeniyle enerji depolaması ihtiyacı artıyor ve biz sektörümüzün geleceğine çok inanıyoruz. Türkiye'de sektörünün öncü firması olarak, değişimlere ayak uyduracak esnekliğe sahip olmak için, bu değişimleri yakından izliyor ve konumumuzu buna göre alıyoruz. Yeni gelişen pazarlar ve fırsatlara göre aksiyon alabilmek için altyapımızı geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

İnci Akü Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Birol Büyüksivri ise 2012 yılındaki başarılara dikkat çekerek sözlerine şöyle sürdürdü: “Bir önceki yıla göre verimliliğimizi ve üretimimizi artırdığımız bir yılı geride bıraktık. Tüm bu başarıların yanında, teknolojimizi yurtdışına transfer ediyor olmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Sudan’da faaliyet gösteren klima, LCD televizyon ve benzeri elektronik ürünlerin üretimini gerçekleştiren, ayrıca plastik ürünler de üreten ülkenin en büyük endüstriyel faaliyetlerinden birine sahip olan Saria Industrial Complex ile akü üretim tesisi kurulumu için anlaşma imzaladık.”

Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kaymakçı da, “Biz dünden bugüne İnci Akü çalışanlarının emeği ile hem iç pazarda hem de ihracatta önemli başarılar yakaladık. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin her sene geleneksel olarak düzenlediği ilk 1000 ihracatçı raporunda İnci Akü 2012 yılı sonu itibariyle, 213’üncü sıraya yükseldi ve küresel arenada başarısını kanıtladı. Biz 4 kıtada 72 ülkeye teknolojimizi ulaştırıyoruz. Sizlerin de bildiği gibi, Türkiye’nin ilk çevre dostu Breeam sertifikalı üretim tesisinin ilk etabında endüstriyel uygulamalar için traksiyoner ve stasyoner akülerin üretimine başladık. 5 yıl önce Türkiye pazarında yüzde 4 olan traksiyoner akü pazar payımızı, üst üste kırdığımız üretim ve satış rekorları ile 2013 itibariyle yüzde 30’lara çıkarmanın gururunu yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77