• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Kargo Taşımacılığı Büyümede Gaza Bastı

Kargo Taşımacılığı Büyümede Gaza Bastı
E-ticaret sektörü son aylarda çok ciddi bir büyüme gösterdi. Daha önceki zamanlarda da e-ticaret siteleri sıklıkla kullanılıyordu, ancak pandeminin etkisiyle çok daha yüksek satışlara ulaşıldı.

Buna bağlı olarak e-ticaret platformlarında çok daha fazla kargo ihtiyacı meydana geldi. Buda bize şunu çok net gösterdi ki, e-ticaret var oldukça, kargo sektörü büyümeye ve ihtiyaç duyulmaya devam edecek.

Yaklaşık 40 yıldır e-ticaret dâhil olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin önemli oyuncularından biri olan kargo, kurye ve dağıtım sektörü, son yıllarda yakaladığı teknolojik dönüşüm ve ivme ile ticari faaliyetlerin olmazsa olmaz kilit oyuncusu haline geldi.

Bugün 200 binden fazla insanı istihdam eden, 50 binden fazla araç ve 15 binden fazla birim ile milyonlarca insana hizmet götüren sektörümüz, her yıl ekonomiye milyarlarca liranın kazandırılmasını sağlıyor.

Ekonomiye sağladığımız faydanın yanı sıra her zorlu günde milletinin yanında olduğunu ispatlayan sektör, pandemi başta olmak üzere yaşanan her afette sırtlandığı yükü başarıyla taşıyor.

Uluslararası markaların da pazarda yer alması ile rekabetin yoğun olduğu sektörde insan kaynağını geliştirmek, teknolojik alt yapısının güçlendirilmesi, hız ve kaliteyi artırıcı yeni hizmetler sunmaya yönelik faaliyetlerin yoğunlaştığı Türk kargo sektörü, artan ticaret hacmine paralel olarak hızla gelişim gösterdi. sektör oluşan ihtiyaç karşısında son 1 yılda yaptığı 10 milyar TL’yi aşan yatırımla kapasitesini 2 katına çıkardı.

Kargo sektörünün gelişimini etkileyen en önemli etkenlerden biri de e-ticaretin gelişimi oldu. Geleneksel ödeme yöntemlerini kullanan perakende satış şirketlerinin dahi pazarda yerlerini korumak ve müşteri memnuniyetini arttırmak adına bu trende uyduğu günümüzde, kargo sektörü de, pazara daha hızlı ve az maliyetle ürünlerin sunulmasıyla büyük bir gelişme gösterdi.

Kargo Taşımacılığı Büyümede Gaza Bastı

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol: “Kentler, yaşayan lojistik operasyonlar istiyor, sürekli güncellenmeli, sürekli hazır olmalısınız”

KARGOMsende Satış ve Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Sunar: “Akıllı paletleme sistemi ile hasar ve kayıp oranını minimize ettik”

Etiketler: ,
İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77