• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Lojistiğin Hakkını Lojistiğe Vermek

Lojistiğin Hakkını Lojistiğe Vermek
Sanal ortamlarda iş yapma deneyiminin yanında bu alana yatırım da yaparak hazırlanan Aysberg, 228 kişinin çevrimiçi olduğu bir ödül töreni gerçekleştirdi.

Böylece Türkiye’de artık bir gelenek durumuna gelen Lojistik Ödülleri Yarışması ve onun tescilli ödülü Atlas, 11. Kez sahiplerini buldu. Fiziki olarak bir araya gelmenin, kalabalık oluşturmanın, kapalı alan etkinliklerinin çeşitli kısıtlamalara bağlandığı, personelin ya uzaktan ya da hiç çalışamadığı bir dönemde bu etkinliği gerçekleştirmek, kendi başına bir başarı olarak görülmelidir.

Törene, katılımcılara, kazananlara, kimlerin ne dediğine ilişkin bilgileri konuyla ilgili haberimizde bulacaksanız. Ancak benim vurgulamak istediğim şey; sektörün bu ödülü ne kadar önemseyip sahiplendiğinin ortaya çıkmış olmasıdır. Bunu yarışma başvurularından, paylaşılan verilerden, oylama süreçlerinden ve elbette sonuçların gördüğü saygınlık ve ilgiden anlıyoruz. Sektör adına; taşımacılık ve lojistik alanında yarattıkları iş potansiyeli ve sürdürdükleri iyi ilişkiler de gözetilerek lojistiğe sağladıkları katkı nedeniyle verilen teşekkür ödülleri de saygın şirketlerimiz tarafından ilgi ile karşılanıyor.

Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna Turagay’ın da katılarak tüm lojistikçilerin beğenisini toplayan bir konuşma yapmasıyla başlayan tören, bir sonraki yarışmanın hazırlıklarının hemen başlaması gerektiğini de gösterdi. ‘Pandemi dönemi bize lojistiğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı’ diyen Sayın Turagay’ın sektöre ilişkin sorunlara olan hakimiyetini ve sektörün hakkını teslim eden konuşmasına ileriki sayfalarımızda ayrıntılarıyla yer verdik. Kendisine törene katılımı ve değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum.

UND, UTİKAD ve FIATA’yı en üst düzeyde temsil eden Turgut Erkeskin, Emre Eldener ve Fatih Şener ile EGD Başkanı Celal Toprak’ın, meslektaşlarımız Selçuk Onur ve Nurten Berberoğlu’nun yarışma ve törenimize gösterdikleri sahiplenme, destek ve sunumları övgüye değerdir. Hep birlikte; taşımacıların sesini duyurmak, yaptıkları işin önemini gözler önüne sermek, bu nitelikli ve zorlu hizmetin alıcısı, doğrudan yararlanıcısı durumunda olanlara bunun önemini hissettirmek ve onların da bunu dile getirmesini sağlamak gibi önemli bir etkileşim yarattık.

Tören konuşmamda da vurguladım; ‘hayat eve sığar’ ama o eve gerekli olanları da getirecek birileri lazım, işte onlar lojistikçilerdir. Lojistik ve taşımacılık sektörünün ne denli işlevsel, hayati ve de Türkiye özelinde hatırı sayılır bir yerde olduğunu bu tören sayesinde bir kez daha duyurmuş olduk.

Zaten ödül törenleri en çok bu işlevi yerine getirmekle yükümlüdür. Başarının genelde kıskançlıkla karşılandığı az gelişmiş toplumlarda bunları ortaya çıkarmak ve alkışlatmak, motivasyonu artıran, yeni başarılara kapı aralayan bir durumdur. Lojistik Ödülleri Atlas da lojistikçilerin alıp müzesine götürmek istediği bir ikon olmuş bulunmaktadır. Bu ikon’u birden çok kez alıp şirket müzesine koymuş bulunan değerli kuruluşlarımız bulunmaktadır. Onlarla birlikte 2016 yılından bu yana sektör adına bir teşekkür ifadesi olarak Lojistiğe Katkı Ödülleri verilmektedir. Bu yıl bu ödülü alan biri birinden değerli şirketlerimizin saygıdeğer yöneticileri de törene katılarak lojistiğin, kendi işlerinin sürdürülmesindeki katkısını samimi olarak dile getirdiler.

‘Lojistiğin önemini tartışmaya gerek yok!’ diyen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı ve Ulusoy Un A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı sayın Eren Günhan Ulusoy, ‘Etle tırnak gibiyiz!’ diyen Dimes A.Ş. Genel Müdürü Ozan Diren, ‘Bu yıl bizim işimiz çok iyi gitti, destek veren lojistik firmalarına çok teşekkür ederim.’ diyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Ziya Burnaz, ‘Pandemi çok yorucu bir süreçti fakat lojistik ortaklarımızın destekleri sayesinde üretimimize hiç ara vermedik.’ diyen OSD Lojistik Komitesi Başkanı ve Türk Traktör Lojistik ve Dış Ticaret Yöneticisi Savaş Öztorun, ‘Özelikle hazır giyim ve tekstil için lojistik sektörünün önemini anlatmaya kelimeler yetmez.’ diyen TİM Başkan Vekili, İHKİB Başkanı ve Talu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Mustafa Gültepe ve aynı zamanda lojistikçi de olan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök’ün de aralarında bulunduğu konuklar,  lojistik sektörünün önemine vurgu yapan konuşmalar yaptılar. Örnek olarak aldığım birkaç cümle bile, dünya çapında rekabet içinde bulunan bu şirketlerin uluslararası ticari başarılarının arkasındaki Türk lojistik sektörünün önemini ortaya seriyor.

Kuruluşu ve varlığı taşımacılık ve lojistik sektörüne dayanan ve sektörün hakkını sektöre verdirmek için çalışan Aysberg; daha da gelişmiş, çeşitlenmiş ve yeni yaklaşımlar sergileyen etkinliklerle yoluna devam edecektir.

İlker ALTUN
ilker@aysberg.com

Kargohaber Dergisi (Sayı:264)

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı09 Aralık 2022 Cuma 13:53
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77