• BIST 10160.37
  • Altın 2469.987
  • Dolar 32.2068
  • Euro 35.1102
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Michelin Düzenli Lastik Kontrolü Konusunda Sürücüleri Uyarıyor

Michelin Düzenli Lastik Kontrolü Konusunda Sürücüleri Uyarıyor
Michelin, yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak yol ve yolcu güvenliğini artırabilmeniz için lastik kontrolünde dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.

Michelin, yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak yol ve yolcu güvenliğini artırabilmeniz için lastik kontrolünde dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.


Michelin, sürücülerin lastik kontrolü sırasında dikkat etmesi gereken en önemli noktaları aktarıyor. 125 yıllık deneyimiyle yol ile aracın tek temas noktası olan lastiklerin hayati değerini vurgulayan Michelin uzmanları, düzenli lastik kontrolünün güvenlik ve performansta fark yarattığı konusunda sürücüleri uyarıyor.

Uzun yolculuklardan önce lastiklerin hava basıncının ölçülmesi tehlikeyi büyük ölçüde azaltır. Doğru seviyede basınca sahip olan lastikler; güvenlik, uzun ömür ve yakıt tasarrufu sağlar. Doğru lastik basıncı ise 3 kilometreden fazla mesafe kat edilmeden önce henüz lastik soğukken ölçülmelidir.

Lastiklerin diş derinliğin ayda en az bir kere kontrol ettirilmesi gerekir. Lastiklerin sırt deseni 1,6 mm’ye kadar aşındığında ise lastikler için tehlike sınırı başlar. 1,6 mm’nin altında lastiklerin acilen değiştirilmesi gerekir.

Araçların servis bakımları ve trafik muayeneleri lastik bakımlarını yaptırmak için güzel bir fırsat yaratır. Dingil genişliği ve balans ayarı bozuk olan lastikler araç için tehlikelidir. Dingil genişliğinin bozuk oluşu yol tutuşunu etkilerken; balans ayarı yerinde olmayan lastikler de dönerken titreşim yaratır. Genel olarak 9 bin ve 13 bin kilometre arasında yapılan lastik değişim işlemi, balans ayarının da kontrol edilmesi önemli bir güvenlik adımıdır.

Her lastik değişiminde lastik subaplarının değişimi de hava sızdırmazlığının sağlanmasında önemli bir rol oynar. Yolculuk sırasında lastiklerin üzerine yüksek basınç biner ve lastikler kademeli olarak aşınır. Bu sebeple lastik subaplarının periyodik olarak değiştirilmesi, lastikler değiştirildiğinde subapların da değiştirilip değiştirilmediğinden emin olunması gerekir.


27 Mayıs 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77