• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Onlarca UND Yardım TIR’ı Hırvatistan’a Yola Çıktı

Onlarca UND Yardım TIR’ı Hırvatistan’a Yola Çıktı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş işbirliği ile yola çıkan yardım konvoyu 100 adet Yaşam Evi Konteynerini ihtiyaç sahiplerine teslim edecek.

Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremden etkilenen afetzedeler için AFAD 100 adet yaşam evi konteyneri hazırladı. Evler UND ve DFDS Ro-Ro Lojistik işbirliği ile Zagreb’e ulaştırılmak için 5 Ocak’ta yola çıktı. UND üyesi 30 firmanın 50 TIR’ından oluşan konvoyun gümrükleme işlemlerini Tan Group Lojistik üstlenirken araçların taşınmasını ise DFDS Ro-Ro yaptı. Araçlar, Pendik Limanı’nda DFDS Ro-Ro gemisine yüklenerek yola çıktı. Gemi İtalya’nın Trieste Limanı’na ulaştıktan sonra buradan da UND üyesi firmaların çekicileri ile Hırvatistan’a ulaştırılacak. Daha önce 3 Ocak’ta 15 TIR’dan oluşan ilk yardım konvoyu yola çıkmıştı.

100 adet Yaşam Konteyner Evini taşıyan 50 TIR’lık yardım konvoyu Pendik Limanı’ndan uğurlandı. UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, burada yaptığı konuşmada depremin acısını bilen bir ülke olarak Hırvatistan’ın acısını paylaştıklarını ve 100 adet yardım evini afetzedelere gönderdiklerini söyledi.

Onlarca UND Yardım TIR’ı Hırvatistan’a Yola Çıktı

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu gerek ülkemizde gerekse yurtdışında yaşanan doğal afetlere yardım konusunda ilgili Bakanlık ve kurumlarla koordineli çalışarak yardımların sorunsuz bir şekilde afet bölgelerine taşınmasını sağladıklarını belirterek bunun bir insanlık görevi olduğunu vurguladı. Nuhoğlu “Lojistik sektörü hayatın her alanında çok kilit bir öneme sahiptir, 1999 depreminde bu yana gerek yurt içinde gerek yurt dışındaki pek çok afet bölgesine yardımların ulaştırılmasında sektör olarak önemli bir rol üstlendik. Son yaşanan Elazığ ve Malatya depreminde oluşturduğumuz UND Afet yardım merkezinde topladığımız gönüllü üyelerimizle talepleri karşıladık.” dedi.

Nuhoğlu, yardım malzemelerinin taşınmasında için herkesin üzerine düşeni yaptığını da aktararak, “Bu insani görevi yerine getirmek için gemilerini hazır eden DFDS Ro-Ro’ya, gümrükleme işlemlerini yapan Tan Group Lojistik’e ve araçlarını seferber ederek acil ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılmasını sağlayan sektör firmalarımıza teşekkür ediyoruz” İfadelerini kullandı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş işbirliği ile yola çıkan yardım konvoyu 100 adet Yaşam Evi Konteynerini ihtiyaç sahiplerine teslim edecek.

DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş Akdeniz İş Birimi Türkiye Acenteleri Birimi Müdürü Arif Akkoz “Böylesi önemli bir yardım hareketinin içinde olmak ve yardım TIR’larını ulaştırmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa taşımalarında deniz otobanı olan şirketimiz stratejik konumuyla gelecekte ihtiyaç olduğunda ülkemize hizmete her daim hazırdır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77