• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Öykü Grup 2013’de Hedef Büyüttü

Öykü Grup 2013’de Hedef Büyüttü
GÜMRÜK müşavirliği alanında hizmet verdiği sektörde lojistik ve sigorta alanını da ekleyerek geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet sunan Öykü Grup, kurumsallaşma adına önemli adımlar atıyor.

Kuruluşu 1975 yılına dayanan ve gümrük müşavirliği alanında hizmet verdiği sektörde lojistik ve sigorta alanını da ekleyerek geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet sunan Öykü Grup, insan kaynakları ve eğitime verdiği önem ile de kurumsallaşma adına önemli adımlar atıyor. 2013 yılına da umutlu bakan firma, serbest depolamada daha fazla ön planda olacak.   

 

Öykü Grup’un faaliyetleri, hedefleri ve yatırımları ile ilgili konuştuğumuz Öykü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, firma olarak eğitimli insan kaynağına verdikleri önemin altını çizerek, eğitimli personel ile müşteriye tek elden hizmet verebildiklerini vurguladı. 



Sohbetimizde öncelikle Öykü Grup’un faaliyetlerinden söz eden Duran, gümrük hizmeti ile başladı. İstanbul’un her gümrüğünde ofisleri bulunduğunu ifade eden Duran, butik bir anlayış ile çalıştıklarını belirterek, en büyük özelliklerinin mevzuatı yakından takip eden iki tane gümrük müşavirleri bulunduğunu belirtti. “Müşavirliğin artık danışmanlık ve mevzuattan geçtiğine inanıyorum” diyen Duran, bu konuda oldukça güçlü bir yapıları olduğunu söyledi.



R2 belgesi bulunan firmanın diğer bir iş kolunun da lojistik olduğunu kaydeden Duran, bir network ağ ile dünyanın her ülkesinde acenteleri bulunan Öykü’nün, proje taşımacılığı da dahil olmak üzere kara, hava, deniz taşımacılığı yaptığını açıkladı.



İlaç, gıda, makine, cam, otomotiv gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren müşterileri olduğunun altını çizen Duran, gümrüklü antrepo ve gümrüksüz depolama hizmetleri de sunduklarını kaydetti. Bunların yanında tamamlayıcı olarak yurtiçi taşıma hizmetleri de sunan Öykü Grup’un, 2013 yılının başında yürürlüğe girecek teminatlı T1 ile taşıma gerçekleştirdiğini de söyleyen Duran, “Lojistikte sunduğumuz bir diğer hizmet de bizim farkımızı yansıtan olaylardan birisi olan kargo forwarderliği. Partnerimiz Yurtiçi Kargo ile birlikte müşterilerimizin malzeme ya da fatura gibi dağıtımlarının organizasyonunu yapıyoruz. Bu alan bizim 2013 yılında büyük hedefler beklediğimiz bir iş.  Bu konu ile ilgilenen Öykü kargo ekibimiz var. Müşterilerden kargoları partnerimiz Yurtiçi Kargo topluyor ama sistemi bizim ekibimiz kontrol ediyor. Bu da sektörde sadece bizim yaptığımız, arkasında durduğumuz, gelecekte büyük işle beklediğimiz bir operasyonumuz. Günlük teslim, kapıda nakit ödemeli teslim, internet satışları… Bunların hepsini yapabiliyoruz. Aynı zaman da birde moto kurye hizmetimiz var. Moto kurye ile bildiğiniz moto kurye hizmetlerini kurumumuza yakışır düzeyde hem kendi motorlarımızla hem de tedarikçilerimizle beraber sağlıyoruz ” diye konuştu.


Tüm hizmetler tek elden



Öykü Sigorta olarak da Türkiye’nin önde gelen firmalarının A tipi acenteliğini yaptıklarını belirten Duran, Öykü Grup’un tüm operasyonlarında fark yaratan özellik olarak şu açıklamalarda bulundu. “Bizim en büyük farkımız müşteri temsilcisi mantığı ile çalışmamız. Bizdeki bir müşteri temsilcisi bir firmanın ithalat, ihracat evrelerindeki tüm süreçleri takip edebiliyor. Buna bir anlamda paket servis diyebiliriz. Bir müşteri temsilcisi müşterinin hem gümrük işini, hem uluslararası taşıma işini, hem depo hem aktarma hem de sigortasını organize ediyor. Bu zor bir operasyon ama bizim de farklılığımız burada. Müşterilere sadece mallarına odaklanmak kalıyor.”


Haftalık raporlamalar ile müşteriye mevcut durumlarının sunulduğunu da aktaran Duran, müşterilerin verilen şifreler ile gümrükteki dosyaların hat pozisyonlarına kadar şeffaf bir şekilde her şeyi takip edebileceğini söyledi.


“Başarının sırrı aynı dili konuşmaktan geçiyor”



Eğitim konusuna verdikleri önemin altını çizen Duran, şirket çalışanlarının yüzde 80’inin UND’nin verdiği eğitimlere katıldığını, SRC yetki belgesi, ODY 1, ODY 2 sınavlarına girdiklerini belirtti. Aynı zamanda şirket içi eğitimlerin de çok fazla olduğunu kaydeden Duran, çalışanların ciddi saha eğitiminden de geçirildiğinin altını çizdi. “Bizdeki her çalışan gümrüğü, antrepoyu, ticaret odasını, serbest depoyu görmüştür ve bir fiil işlem yapmıştır. Çünkü başarının sırrı aynı dili konuşmaktan geçiyor. Aynı zamanda mevzuat eğitimi de veriyoruz. Danışman firmaların verdikleri eğitimler yanında kendi içimizde oryantasyon eğitimlerimiz var. Tabi ki şirketin iç dinamiğinde tek bir müşteri temsilcisi var ama arka planda lojistik departmanı var. Orda da kara, hava, deniz, komple parsiyel diye ayrımlar var, sigorta departmanı var. Bunlar ciddi şekilde birbirini besliyorlar ama gerçek anlamda müşteriler tek kişiyle muhatap olmanın mutluluğunu bizimle çalışarak yaşıyorlar” diye konuşan Duran, aynı zamanda yeni mezunları da firmaya katmak adına müşteri temsilcilerinin yanında asistanlar verdiklerini söyledi.



Kurumsallık konusuna da değinerek sektörün en önemli sorunlarından birinin bu olduğuna dikkati çeken Hakan Duran, “Öykü olarak kurum içinde yapılan her işin prosedürünü yazdık. BU uzun ve zor bir süreçti. Bünyemize yeni biri katıldığında sorumluluğunu, görev tanımını, ne yapması gerektiğini biliyor. Ve tabi her gün, günden güne revize oluyor. İyi bir insan kaynakları birimimiz var. Biz müşterilere pek çok hizmeti bir arada veriyoruz, bunun için de takım olmak lazım, ekip olmak lazım. Bunları yapınca kurum olabiliyorsunuz zaten” dedi. ISO denetimleri yanında şirket içi denetimlerin de yapıldığını belirten Duran, IT’ye yapılan yatırımlar ile de şeffaf bir yapı oluşturduklarını vurguladı.

“2013’de sektörde yabancı oyuncu girişi ve evlilikler artacak”

Sonuna yaklaştığımız 2012 ile ilgili de değerlendirme yapan Duran, genel olarak Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini bunun sonucunda da Öykü olarak iyi bir yıl geçirdiklerini kaydetti. Pek çok yeni müşteriyi portföylerine kattıklarını açıklayan Duran, hedeflenen bütçeler ile yılı kapatacakları bilgisini verdi. 



2013 yılı için özellikle kargoda yaratılan sinerji ile hedef büyüttüklerini belirten Duran, “Serbest depolama işinde 2013 yılında biraz daha ön planda olacağız. Ben 2013’ün 2012’den daha iyi olacağını ön görüyorum. Firmalar ile görüşmelerimde de çoğunun aynı düşünceler içerisinde olduğunu görüyorum. 

2013 yılında lojistik sektörü olarak bakıldığında çok sayıda yabancı oyuncunun da geleceğini düşünüyorum. Şirket evliliklerin artacağı, kurumsallaşmanın ve farklılaşmanın artacağı bir yıl olacak” açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77