• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

‘Perilog’

‘Perilog’
Doğal durumlar sorun yaratıyorsa medeniyet buna çözüm bulmalı.

Yazın sıcakları yaşanırken lojistiğin gündeminde bozulabilir ürünlerin; serin, soğuk, donuk gıdaların, ilaçların ve dış koşullardan etkilenen ve doğrudan insan kullanımına yönelik tüm diğer şeylerin lojistiğine ayrıca kafa yormak gerekiyor.

‘Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.’ Kasım ayında gelecek yazın en mükemmel çözümünü bulmak, hiç de erken bir adım sayılmaz. Logitrans bu yıl Türkiye’nin önemli bir dış ticaret ürünü olan yaş sebze meyve gibi çabuk bozulabilir ürünlere yoğunlaşacak. Her yıl fuar haftasında taşımacılık ve lojistiğin bir dalına odaklanarak, dünyanın en üst düzeydeki uygulayıcıları, karar alıcıları ve uzmanları ile Türkiye’de adı geçen konularda bilgi ihtiyacı duyanları buluşturacak.  

‘Perilog’ başlığı altında sürdürülecek etkinliklerde, logitrans ortamında ‘perishable’ tanımına giren; ısı farklarından çabuk etkilenen ürünlerin lojistiği ele alınacak. Türkiye gibi yaş meyve  sebzenin önemli ihraç kalemlerinden olduğu bir ülkede lojistik fuarı düzenliyorsanız, bu konuya odaklanmak için fazla bekleme lüksünüz yoktur. Aslında aynı hız, bu alanda hizmet ve ürün sunanların katılım kararı, alıcı tarafın da ziyaret kararı açısından da geçerlidir. Ülkenin stratejik bir ihraç dalı olması nedeniyle kamu temsilcilerinin de yakından izlemesi gereken bir çalışma hayata geçiyor. ‘Perilog’ yine sergileyicisine, ziyaretçisine ama en başta Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ürünlerine ve ihracatına nitelikli bir yarar sağlayacaktır. Aynı zamanda alıcı taraflara da daha kaliteli ürünlerin daha çevreci yol ve yöntemlerle erişmesi uğruna yapılması gerekenleri gösterecektir.

Bu çalışmayı hayata geçiren logitrans, bugüne kadar gerçekleşen fuarlarda kalıcı yararlar üretmiştir. Örneğin geçen yıl ADR konusuna odaklanan logitrans sayesinde konunun düşünürleri fikirlerini açıklayacakları panellere katıldılar. Tedarikçileri ise -başta römorklar olmak üzere- ürünlerini gösterme, rakiplerine göre avantajlarını anlatma ve müşterileriyle buluşma şansı yakaladılar. Yatırımcılar ve kullanıcılar da fuar ortamında, ürünler arasında karşılaştırma yapma olanağını değerlendirdiler. Aynı ortamın bu yıl Kasım ayında soğutucu ünitelerle ilgili olarak gerçekleşecek olmasını fırsata çevirmek isteyenler için henüz geç değil.

Tirex ve Piltech

Gündemi fuara ayırıp logitrans ve Perilog’dan söz etmişken, iki yeni fuarı daha dile getirmek istiyorum. Fuarların içeriğini besleyen, konunun özüne yönelik uzmanlık gerektiren ‘Perilog’ gibi başlıklar açmak ne kadar doğru ve yararlıysa, yakın içeriklere sahip fuarları da hayata geçirmek sinerji doğurmak adına gerekli bir adımdır.  Buradan hareket eden EKO Fuarcılık, iki yeni fuar daha projelendirmiş durumda. Bunlardan bir tanesi; doğrudan taşımacılık sektörünü ilgilendiren içeriği ile Lastik ve Teknolojileri Fuarı Tirex. Tirex, lastik başta olmak üzere jant, zincir gibi bileşenler ile bakım-onarım, satış kanalları, atıklarının yönetimi gibi önemli konuları kapsıyor ve logitrans katılımcıları kadar ziyaretçilerinin de oldukça ilgisini çekecek bir fuar. Diğeri ise Pil Akü Batarya ve Teknolojileri – Elektro-Mobilite Fuarı Piltech. Piltech, enerjinin en küçük birimlerde en yüksek düzeyde depolanabilmesi ve bu sayede insanların ve eşyaların hareketinin en verimli şekilde sürdürülebilmesinin yollarını aydınlatmayı hedefliyor. Günümüzde arayışları süren bu çalışmalar ile pil ve akü gibi taşınabilir enerji kaynaklarının giderek artan kullanım alanları ve teknolojilerinin lastik teknolojileri ile birlikte lojistik dünyasının da ilgisini çekeceğine inanıyorum. Her iki fuar da 2016 yılının Kasım ayında, logitrans ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. 

İlker ALTUN
ilker@aysberg.com

Kargohaber Dergisi (Sayı:201)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benim Koridorum Senin Koridorunu Döver09 Ekim 2023 Pazartesi 09:58
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77