• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Reysaş Filo Kiralamaya Yöneliyor

Reysaş Filo Kiralamaya Yöneliyor
TAŞIMACILIK sektöründe bir ilki gerçekleştirerek profesyonel TIR filosu kiralama sistemini Hama Oto Kiralama ile gerçekleştiren Reysaş, bu kapsamda 100 adet 2011 model Mercedes çekici kiraladı.

3 yıl süre ile kiralanan araçların ilk 50 adedi Mercedes-Benz Türk üst düzey yetkilerinin de katıldığı bir törenle teslim edildi.

Mercedes-Benz Türk Koluman Bayii’nde gerçekleşen teslimat törenine, Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Mercedes-Benz Türk AŞ Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Kamyon Pazarlama ve Satış Kısım Müdürü Burak Tarım, Hama Oto Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı ve Koluman Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Saltık ve Hama Oto Kiralama Genel Müdürü Kenan Çetin katıldı.

Reysaş Lojistik, filo kiralama yöntemi ile araçlar için harcanan zaman ve enerjiyi ana iş koluna ayırarak lojistik sektöründe daha büyük yatırımlara imza atmak istiyor.

Törende bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Türkiye’nin en büyük lojistik filolarından olan Reysaş Lojistik’in yeni araç alımlarında Mercedes-Benz markasını tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Sülün, 2010 yılında ilk defa başlatılan geri alım, servis ve takas işlemlerini içeren paket anlaşmaların giderek yaygınlaştığını ve bu modelin büyük ölçekli filoların ihtiyaçlarını karşıladığı için sektörde daha da çok tercih edileceğini belirtti.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise Mercedes-Benz’in lojistik sektöründeki firmaların birinci tercihi olduğunu ve 2010 yılını açık ara lider bitirdikten sonra 2011 yılına da hızlı girdiğini ifade etti. Bu teslimat sayesinde Türkiye’deki en büyük Mercedes-Benz filosuna sahip olan Reysaş Lojistik ve Mercedes-Benz Türk arasındaki işbirliğinin daha da güçlendiğini sözlerine ekledi. Özbayır, bu önemli satışta emeği geçen Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman A.Ş'ye de teşekkürlerini iletti. Hangi aracın ne kadar masraf yaptığı, hangi aracın ne kadar yakıt tükettiği gibi hesaplamaların Hama Oto Kiralama tarafından yapılacağı ve bunun bir avantaj olduğunu vurgulayan Özbayır, bütçelerin önden planlanabilirliğinin altını çizerek bu sayede araçların aylık maliyetlerinin bilinmesi ile firmaların bu sayede geleceği çok daha iyi değerlendirebileceğini belirtti.


Reysaş artık enerjisini büyük yatırımlara harcayacak

Teslimat töreni sırasında konuşma yapan Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven de alımları bahar yatırımı olarak nitelendirerek, 2010 yılında başlanan filo gençleştirme faaliyetlerine 2011 yılında hızlanarak devam edeceklerini ve filolarını daha da büyütecek çeşitli yatırım planlarının olduğunu belirtti.

Dünyada kiralama sisteminin çok yaygın olduğunu ancak Türkiye’de bu boyutta bir kiralamanın ilk defa kendileri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Döven, 8 milyon Avro’luk bir yatırım tutarından söz etti. Hama ile gerçekleştirilen projenin özel bir proje olduğunu ifade eden Döven, “Reysaş olarak enerjimizi trene, depoya, demir yoluna büyük yatırımlara yöneltelim, araçları ise işletelim. Sorunlarla uğraşmayalım, sorunla da Hama uğraşsın. Tekerine o baksın, lastiğini o yapsın, yakıtını o koysun” diye konuştu.

Sadece lojistik işine konsantre olmak istediklerini ifade eden Döven, “Kamyonculuğu başkası yapsın ben onun planlamasını, lojistiğini, ağır yatırımlarını yapayım. Araç büyük sorun çünkü bu yürüyen bir mekanizma, bakım düzenli olmalı, bunun lastiği, yağı, aküsü var. Lastiği atamıyorsunuz, yedek atık yağlarınızı koruyorsunuz, şoförün sosyal güvenliği var o zaman bunlarla biz uğraşırken enerjimizi kaybediyoruz. Enerjimizi Hama’ya devredelim o da onunla ihtisas yapsın. Ben bugün Reysaş’ın güvenliği geldi mi diye sormuyorum, yemek pişti mi diye sormuyorum, temizlik yapıldı mı diye sormuyorum bunu şirketler yapıyor ama bunu 20 yıl önce biz yapıyorduk, herkes yapıyordu. Hiçbir yöneticim aracın lastiği patladı, enjektörden ses gelmiyor diye bana gelmiyor, kiralama şirketline gidiyorlar. Enerji çok pahalı, biz de bu enerjiyi lojistiğe yaptık. Arabanın bakımını Hama düşünsün, güvenlik şirketi güvenliği yapsın, forklift şirketi forklifte baksın, yemek şirketi yemeğe baksın biz kendi işimize fokuslanalım. Hama gelip de bana vagon almaz, tren istasyonu da yapmaz, en küçük depo 20-30 milyon dolarlık, Hama depo da yapmaz. Yaparsa o zaman ben ortadan kalkıyorum. Biz artık bundan sonra üretip, sadece kendimize değil lojistik sektörüne hizmet vereceğiz” diyerek kiralamayı seçmelerinin nedenini açıkladı.

Müşteriye, kaptanlara ve ara verdiklerinin altını çizen Durmuş Döven, kiralama sistemi ile güçlerini azaltmak yerine çoğalttıkların söyleyerek, bundan sonra araçlar ile ilgili sorunlara odaklanmayacaklarını belirtti. “Bundan sonra aracın sigortası, lastiği, bakımı gibi konulara zaman ayırmak yerine esas iş konumuz olan lojistiğe daha da konsantre olacağız. Artık enerjimizi trene, depoya ve büyük yatırımlara harcayacağız” diye konuştu.


Hama Reysaş’ın araçlarının tamir ve bakımlarına da talip

Hama’nın Koluman Holding’in en genç şirketi olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan Hama Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Hama, 2,5 senelik bir şirket. Durmuş Bey ile olan hukukumuz 22 seneyi buldu. Bize her defasından destek verdi. Kendisi Türkiye’ye ilkleri getiren bir işadamı. Şu an en büyük kiralama operasyonunu yapıyoruz. Reysaş ile Koluman’ın verimli bir işbirliği var ve bunun da devam edeceğine eminim” diye konuştu.

Hama Trucks Genel Müdürü Kenan Çetin ise Hama Oto Kiralama’nın lansmanının yapıldığı 2008 yılında nakliyecinin, asıl işi olan operasyon kısmına odaklanmaları gerektiğini belirttiklerini hatırlatarak Avrupa'da ve Amerika'da bu sistemin çok yaygın olduğunu tekrarladı.

2.5 sene içerisinde Reysaş Lojistik’e verilen araçlarla beraber toplam 270 adetlik bir filoya ulaşacaklarını kaydeden Çetin, “Ama tek parti halinde kiralama operasyonunu şuan Reysaş ile birlikte başladık. Krizden sonraki yakın zamanlarda anladık ki firmalar bizim vermek istediğimiz hizmeti algılamaya başladılar. Reysaş da bu anlamda bizim için önemli bir firma” dedi.

Hama Oto Kiralama’nın müşterisinin banka kredilerini kullanmadan ve filoya yatırım yapmadan, tüm yatırımları kendi imkanları ile yaparak müşterisine bu imkanları sunmuş olduğunu ifade eden Çetin, bu nedenle kiralama sistemine olan talebin gelecekte artacağı yönündeki olan inancını paylaştı.

Reysaş’la çıktıkları yolculuğun hızla büyüyeceğini düşündüklerini belirten Çetin, şunları söyledi: “Biz Reysaş’ın birçok alanda küçük dağıtım işlerindeki daha ufak segment kamyonlarının kiralamasına da talibiz. İleride, Reysaş’ın öz mal araçlarının tamirini, bakımını, servisini, hizmetini bizim bir yetkilimiz takip edecek ve biz yine Durmuş Bey’e bunun ile ilgili kira faturası tanzim edeceğiz. Tamamen o departmanını üstlenmiş olmak istiyoruz yani işin bir boyutunda da bu var.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77