• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

SOFTDİSPO Kullanıcıların Yükünü Hafifletiyor

SOFTDİSPO Kullanıcıların Yükünü Hafifletiyor
SOFT’UN geliştirdiği ilk olarak Mars Lojistik tarafından kullanılan SOFT İleri Seviyede Planlama Uygulaması (SOFTDİSPO), birçok kriteri göz önüne alarak, hatasız şekilde yapılması gereken rezervasyon yükleri planlama işlemlerinde, kullanıcıya mümkü

SOFT’UN geliştirdiği ilk olarak Mars Lojistik tarafından kullanılan SOFT İleri Seviyede Planlama Uygulaması (SOFTDİSPO), birçok kriteri göz önüne alarak,  hatasız şekilde yapılması gereken rezervasyon yükleri planlama işlemlerinde, kullanıcıya mümkün olan en az iş yükünü bırakarak, tüm hesap-kontrol işlerini otomatik olarak gerçekleştiriyor. Bu sayede araç kapasiteleri en üst seviyede kullanılarak yüklemeler hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. SOFT Genel Müdürü Erdal Kılıç, SOFTDİSPO’nun karar aşamasını ve nasıl hayata geçirildiğini KargoHaber dergisine anlattı.


> SOFTDİSPO'YU hazırlamaya nasıl ve ne zaman karar verdiniz?

- SOFT olarak müşterilerimizle birlikte onların iş süreçlerinin etkin ve verimli bir biçimde yönetilmesini sağlayacak çalışmaları sürdürmekteyiz. Bu konuda onlarca proje ve ürün geliştirerek müşterilerimize pek çok katkı sağladık. Özellikle ağırlıklı olarak parsiyel taşıma yapan müşterilerimizin yük ve araç planlamasında insana bağımlı çalışma anlayışı nedeni ile istenen verimliliğe ulaşamadıklarını gözlemlediğimiz için bu projeyi başlattık.

Bu proje ile önceden belirlenmiş kurallar doğrultusunda sistemin planlama önerileri oluşturması, yük ve araç optimizasyonu yapması, hata ve eksiklikleri denetleyerek uyarılarda bulunması, çok esnek ve kolay bir arayüz ile planlama yapılmasının sağlanması hedeflenmiştir.

Kriz ortamında verimlilik ve maliyet denetiminin ön plana çıkması ile SOFT İleri Seviyede Planlama Uygulamasının (SOFTDİSPO) geliştirilmesine 2008 yılı son çeyreğinde başlandı.


> SOFTDİSPO'yu ne kadarlık bir sürede tasarlayıp kullanıma hazır hale getirdiniz?

- Tasarım çalışmaları 2008 yılı sonuna kadar süren projede, geliştirme çalışmaları 2009 yılı ilk çeyreği sonunda tamamladı. 3 aylık bir test ve paralel çalışma dönemi sonrasında da bu yılın ortasında uygulama kullanıma alındı.

 

> SOFTDİSPO'nun taşımacılık ve lojistik şirketlerini sunduğu avantajları kısaca özetler misiniz?

- SOFT İleri Seviyede Planlama Uygulaması, planlama yapanların kişisel deneyim ve dikkatlerine bağlı olarak yapılan işlemlerin büyük bir kısmını

önceden yapılan tanımlar doğrultusunda kendisi

gerçekleştirerek, hatasız ve hızlı planlar oluşturmaktadır.

Kullanıcı müdahalesi gereken noktalarda, sürükle bırak biçimindeki ara yüzü ile büyük ekran üzerinde yüklerin gruplanması, araçlara taşınması gibi işlemlerin çok hızlı bir biçimde yapılmasını sağlamaktadır. Ülke, acente, acente deposu, alıcı, mal cinsi, taşıma hızı, istiflenebilirlik, araç istiap haddi gibi kontroller otomatik yapılarak uyarılar verilmektedir. Bu sayede hatalar ortadan kaldırılmakta, araçların doğru planlanması, araç ve yük optimizasyonu gerçekleştirilmektedir. Yazılım tarafından gerçekleştirilen planlama önerileri ile araç temini zamanında ve doğru olarak gerçekleştirilebilmektedir.

SOFTDİSPO, rezervasyonları toplayan müşteri temsilcilerinin girdikleri bilgiler, depoya gelen yüklerin ölçüm sonuçları, talimatlar ve diğer değişen bilgileri de sürekli gözleyerek bu değişikliklerin yapılan planlar üzerindeki etkileri konusunda planlamacıları uyarmaktadır.

Sanal araçlar veya Filo Yönetim Uygulaması ile entegre olarak çalışıldığında gerçek plakalar bazında planlama tamamlanıp yükleme sıraları kolayca belirlendikten sonra tek bir tuşa basarak araç pozisyonları yaratılıp rezervasyonlar bu pozisyonlar altına yük olarak bağlanmaktadır.

 

> SOFTDİSPO, ne kadarlık bir sürede kurulup kullanıma hazır hale getiriliyor?

- İleri Seviyede Planlama Uygulaması müşterinin organizasyonu ve çalışma biçiminin tanımlanması için gerekli birkaç günlük süreden sonra kullanılmaya başlanmaktadır.

 

> SOFTDİSPO'nun eğitim çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

- Çok kolay anlaşılan ve kullanılan sürükle bırak yapısında basit bir arayüze sahip olan SOFTDİSPO uygulamasının eğitimi için 1 gün yeterli olmaktadır. Kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra müşteri yetkilileri ile birlikte yapılan bir değerlendirme sonrası gerek duyulan iyileştirme ve ek düzenlemelerle çalışmalar tamamlanmaktadır.

 

> Mars Lojistik SOFTDİSPO'yu ilk kullanan lojistik şirketi. Mars Lojistik, SOFTDİSPO'yu kullanmaya başladıktan sonra nasıl geri dönüşler aldınız? SOFTDİSPO, Mars Lojistik'e ne gibi faydalar sağladı?

- Mars Lojistik 4 aydır SOFTDİSPO Yazılımını kullanmakta ve uluslararası taşımalardaki tüm planlama SOFTDİSPO İle yapılmaktadır. Yazılımın kullanılmaya başlanması ile planlama hızı önemli ölçüde artmış, daha az kişi ile daha kısa sürede planlama yapılmaya başlanmıştır. Planlama erken tamamlandığından araçlar daha erken çıkmaya başlamıştır.

Yükleme hataları azalmış, yükleme optimizasyonu sayesinde daha doğru rotalar oluşturulmaya başlanmıştır. Araçların daha doğru planlanması ile de doluluk oranlarında yüzde 1 civarında artış gerçekleştirilmiştir.

 

> SOFTDİSPO için taşımacılık ve lojistik şirketleri ne kadarlık bir kaynak ayırması gerekiyor?

- Lojistik şirketinin 1 kullanıcı lisansı içeren SOFTDİSPO temel lisansı ve her ek kullanıcı için ek kullanıcı lisansı alması gerekmektedir. İlk yatırım maliyeti şirkete 1 yılda sağlanacak tasarruf ve fayda tutarının yüzde 10 ile yüzde 15’i arasındadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77