• BIST 9624.04
  • Altın 2754.636
  • Dolar 33.9883
  • Euro 37.4057
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Tırsan’ın Hedefi Avrupa’da İlk Beş’e Girmek

Tırsan’ın Hedefi Avrupa’da İlk Beş’e Girmek
TIRSAN Treyler A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Ömer Faruk Tezcan, Tırsan’ın stratejilerini ve hedeflerini 5 Kasım 2009 tarihinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında anlattı.

TIRSAN Treyler A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Ömer Faruk Tezcan, Tırsan’ın stratejilerini ve hedeflerini 5 Kasım 2009 tarihinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında anlattı.

Son 2 yıldır Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Yalın Enstitü Derneği ile birlikte kendisinin de ekip lideri olarak yer aldığı bir proje yürüttüklerini ve kriz dönemi olmasına rağmen bugüne kadar güzel altyapı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ömer Faruk Tezcan, “Bu birlikteliğimizi Çetin Bey ile birlikte biraz daha güçlendirmek istedik. Tırsan’ın da kurumsallaşma çalışmaları çatısı altında, şirketin iş dinamiklerini bilen birisi olarak Yönetim Kurulu Başkanımızın teklifini kabul ettim” dedi.

Tırsan Treyler A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su sıfatıyla ilk kez basın mensuplarına seslenen Ömer Faruk Tezcan, “Bu basın buluşmasını çok önemsiyorum çünkü sizlerle tanışma fırsatı yarattı. Umarım önümüzdeki dönemde dostluğa ve güvene dayalı bir ilişki içerisinde olacağız” diye konuştu.

Tırsan’ın hedefleri ve vizyonu hakkında gelişmeleri anlatan Ömer Faruk Tezcan, kurumsallaşma çalışmalarıyla şirketin piyasadaki pozisyonunu daha güçlendirmek için yola çıktıklarını ifade ederek, treyler sektöründeki liderliği de geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kurumsallaşmanın Tırsan’ın çok önemli bir stratejik hedefi olduğunu belirten Tezcan, ortaya koyduğu 3 ana hedefi şöyle özetledi: “Birincisi Türkiye’de treyler işinde bir numara olmaya ve pazar payımızı artırmaya devam etmek. İkincisi ise daha önce de açıklandığı gibi Avrupa’da ilk beş treyler üreticisi içerisinde yer almak ki bu konuda da çok iddialıyız. Üçüncüsü de çekici ürünlerimizde de pazar payımızı artırmak. DAF ile olan işbirliğimizi bildiğiniz gibi iki ay önce imza töreni ile yeniledik. Dolayısıyla belirlediğimiz ana hedeflerimizde güçlü olarak ilerliyoruz.”


Tezcan: “AR-GE merkezimizle fark yaratacağız”

Sürdürebilir karlı bir şirket olarak, her ne olursa olsun şirketin başarısını teminat altına almayı amaçladıklarını kaydeden Tezcan, gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi; “Bir başka amacımız ise ürettiğimiz ürünün ve yaptığımız işin kalitesinin azami seviyede olması ve sıfır hata ile yapılması. Maliyetlerin azaltılması bizim açımızdan önemli. Müşterimizin beklentisini zamanında karşılamak ve ürünlerimizi hızlı tasarlamak ve devreye almak önceliğimiz. İnovasyon konusunda Şubat ayında hizmete giren AR-GE merkezinde çalışan 55 personelin doğru ürünlere, doğru çalışmalara odaklanması ile gerçekten bu farkı yaratacağımızı göreceksiniz. Bunun doğrultusunda 2 tane yeni ürünümüzü Aralık ayında tanıtacağız. Bu ürünlerimizin özellikle yurtiçine yönelik ürünler olacağının müjdesini şimdiden verebilirim. Ayrıca bir önceki aracımızı 2 ton hafiflettik. Bu hem tasarruf açısından, hem de kullanım ve bakım maliyeti olarak en uygun üründür.”


Müşteri memnuniyeti hattı

444-5 TIR olarak müşteri memnuniyeti hattı kurulması yönünde çalışmaların da sona yaklaştığını aktaran Tezcan, şöyle devam etti: “Bu hattımızı arayanlar, hem ürünlerimiz hakkında temel bilgilere sahip olacak hem de ürünlerimiz, bayilerimiz veya Tırsan şirketiyle ilgili iletecekleri bir konu varsa iletebilecekler. Bu hattımız bizim için çok önemli. Gelen bilgiler doğrudan bana ulaşacağından ben bunları analiz edip gerekli iyileştirmeleri ve düzenlemeleri yapacağım. Böylelikle tüm paydaşlarımızla daha yakın olacağımıza inanıyorum.”


Yerinde kalite

Kalite başlığı altında ‘Yerinde kalite’ diye adlandırdıkları kavramları devreye soktuklarını ifade eden Tezcan, “Özellikle üretimde işçimiz işini yaparken ‘her defasında doğru, ilk defada doğru’ kavramını hedefliyoruz. Bu konuda altyapı çalışmaları ve eğitimler yaptık ve böylece müşterilerimize hatasız ürün vermeyi hedefleyen bir üretim sistemini devreye aldık” dedi.


Tasarımda kalite

Aynı zamanda ‘Tasarımda kalite’ denilen kavramları da hayata geçirdiklerini kaydeden Ömer Faruk Tezcan, “Yine aynı şekilde ürünü tasarlarken; gerek üretim, gerekse ürünün kullanımı esnasında çıkabilecek kalite hatalarını öngörüp, bu riskleri analiz edip kalitesizliğe imkan vermeyecek bir takım unsurları devreye aldık” dedi. Tezcan, kalite konusunda son olarak tedarikçilerinde de geliştirme programlarını devreye aldıklarını ve bu işlemi de parçaların kendilerine gelmeden önce üretilirken sıfır hatayla üretilmesi için yaptıklarını ifade etti.


2010 yılında 8,5 milyon Avro tasarruf

Tezcan, “Üretim, tasarım ve tedarik zincirinde müşteri açısından değer teşkil etmeyen aynı zamanda gereksiz ya da israf olarak nitelendirebileceğimiz unsurları tespit edip; kalitemizden ve iddiamızdan ödün vermeden 2010 yılında yaklaşık 8,5 milyon Avroluk tasarruf yapmayı hedefliyoruz. Üretimde, tasarımda ve tedarik zincirinde yapacağımız iyileştirme çalışmalarıyla bunu sağlayacağız” diye konuştu.


Stoksuz
çalışmanın önemi

Zamanında sevkiyat ve zaman konusunda da açıklamalar yaptıklarını ifade eden Tezcan, “Öncelikle stoksuz çalışmayı düşünüyoruz. Bunu son 2 yıldır yaptığımız çalışmalarla başardığımızı düşünüyorum. Kriz dönemine girerken çok büyük stoklarla girmedik. Bir miktar stoğumuz vardı ama şimdiye kadar bunu da yüzde 80 oranında azalttık” diye konuştu. Teslimat sürelerinin ise yüzde 30 mertebesinde iyileştiğini sözlerine ekleyen Tezcan, ürünlerini zamanında ve istenilen şekilde müşteriye teslim etmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.


2009 yılında ortalama 20 adam/saat eğitim

Organizasyonel anlamda da önemli değişiklikler yaptıklarını açıklayan Tezcan, “Bunların başında eğitim var. Özellikle yetkinliklerimizin artması konusunda çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Tüm çalışanlarımız eğer fabrikada kapasite doluysa üretim; değilse eğitim yapıyorlar. 2009 yılında mavi yakada ortalama 20 adam/saat eğitim verdik. Bu bizim rekabet gücümüze büyük sağlayacak bir unsurdur. 2010 yılında eğitimde bu rakamı iki misline çıkarmayı ve 40 adam/saat yapmayı hedefliyoruz. Avrupa’da ilk 5 içinde olmak ve Türkiye’de iddiamızı sürdürmek istiyorsak çalışanlarımızın yetkinliği dolayısıyla da eğitim çok önemli” dedi.


2010 hedefi 800 çekici, 3 bin 100 treyler

Tırsan Treyler A.Ş. CEO’su Ömer Faruk Tezcan, kanal yapılanmasındaki çalışmalarının da devam ettiğini ve son üç ayda Almanya’da 7 bayi ile anlaşma yaptıklarını söyledi. Bu çalışmaların giderek artan bir tempoda devam edeceğini de aktararak, 2010 yılı için ortaya koydukları satış hedeflerini de açıklayan Tezcan, “Yurtiçinde 800 adet çekici satmayı hedefliyoruz. Semi treylerde de yurtiçi-yurtdışı olmak üzere toplam 3 bin 100 adet satmayı hedefliyoruz. Yurtiçinin ise yaklaşık 2 bin adetlerde gerçekleşmesini öngörüyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77