• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Yakıt Tasarrufu İçin Goodyear’dan Öneriler

Yakıt Tasarrufu İçin Goodyear’dan Öneriler
Goodyear, daha az yakıtla daha çok yol katetmek için tüketicilere önerilerde bulunurken önerileri ile araçların karbon emisyonlarını da azaltmayı hedefliyor.

Goodyear, daha az yakıtla daha çok yol katetmek için tüketicilere önerilerde bulunurken önerileri ile araçların karbon emisyonlarını da azaltmayı hedefliyor. 


Araçların yakıt tüketiminin yüzde 20’sinin lastikten kaynaklandığını ifade eden Goodyear Tüketici Lastikleri Pazarlama Müdürü Melih Evcimen, “Lastiğin yuvarlanma direncinde yapılan geliştirmeler sayesinde yakıt tüketimi azaltılabilir. Sektöründe yenilikçi teknolojilerin yaratıcısı Goodyear, en ileri malzeme ve üretim tekniklerini kullanarak geliştirdiği Goodyear  EfficientGrip  Performance  ile yakıt tasarrufunda en son noktaya ulaşmış bulunuyor. Düşük yakıt tüketimi ve yüksek kilometre performansı sağlayan, çevre dostu lastik Goodyear EfficientGrip Performance ile yakıt masrafı düşüyor” dedi.

Goodyear’ın sunduğu önerilerden biri aracın hızının düşürülmesi.  Aracın hızı arttıkça yakıt tüketiminin artacağını söyleyen Goodyear; yavaş hızlanarak ve mümkün olduğu kadar yumuşak vites geçişleri ile de yakıt tasarrufu sağlanacağını belirtiyor.

Bir diğer öneri ise araçlar beklerken motoru kapatmak. Aracın rölantide çalışırken yakıt harcadığı ve bunun litre başına sıfır kilometre anlamına geldiğinin altını çizen Goodyear, beklerken motoru kapatmak ve hareket için hazır olunduğunda tekrar çalıştırmanın arabayı hareketsiz durumda çalıştırmaktan daha az yakıt harcayacağını vurguluyor.

Goodyear’ın sunduğu diğer öneriler ise şunlar: “Otomobiller mümkün olan en düşük viteste kalkış için tasarlanmaktadır çünkü en fazla güce sahip oldukları zaman kalkış zamanlarıdır. Ancak belirli bir hızda mümkün olan en yüksek viteste kullanmak yakıt tasarrufunuzu arttırabilir. Düşük viteslerde seyretmek yakıt tüketiminizi arttırabilir.

Aracınızın maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için düzenli servisler ile bakımını yaptırın. Kirlenmiş bujiler, kirli hava filtresi veya tıkalı yakıt filtresi yakıt tasarrufunuzu olumsuz bir şekilde etkiler. Motor yağının düzenli olarak değiştirilmesi de yakıt verimliliği açısından çok önemlidir. Bakımı iyi yapılmış bir motor yakıt tasarrufunu yüzde 4'e kadar arttırabilir.

Yetersiz hava basıncı ile şişirilmiş lastikler daha fazla yuvarlanma direncine sahip olur, yuvarlanmak için daha fazla enerji gerektirir ve bu da daha yüksek yakıt tüketimi ile sonuçlanır. Lastiklerin doğru bir şekilde şişirilmesi ile yüzde 5'e kadar yakıt tasarrufu sağlayabilir. Doğru bir şekilde şişirilen lastikler aynı zamanda daha güvenlidir ve kullanım ömürleri daha uzundur.

Lastiklerin aracınızın yuvarlanma direnci üzerinde önemli bir etkisi vardır. FuelSaving (Yakıt Tasarrufu) Teknolojisine sahip Goodyear EfficientGrip Performance lastikleri kullanarak yuvarlanma direncini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Motorunuzdan daha az enerji boşa harcanır, dolayısıyla daha az benzin tüketilir. Bu çevre için daha iyidir ve yakıta daha az harcarsınız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77