• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Çetin Nuhoğlu Tekrar UND Başkanı Oldu

Çetin Nuhoğlu Tekrar UND Başkanı Oldu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) 39’uncu Genel Kurulunda Çetin Nuhoğlu tekrar başkan seçildi.

Yönetim kurulu üyelerinin 25’den 27’ye çıkarıldığı ve genel kurul toplantılarının 2 yılda bir yapılması yerine 3 yıla çıkarıldığı UND Genel Kurulu Anadolu şehirlerinden geniş katılımla gerçekleştirildi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

Bu yıl 43’üncü yılını kutlayan UND'nin Genel Kurul Toplantısı 4-5 Mart tarihleri arasından İstanbul Pullman Otel'de yapıldı. Çetin Nuhoğlu'nun tekrar başkan seçildiği Genel Kurul'a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı. Sektörle ilgili müjdelerin verildiği genel kurula çok sayıda nakliyeci katıldı.

UND gerçekleştirdiği genel kurul etkinliklerinde; yeni yönetim kurulunu ve başkanı seçerken sektörün geleceği ile ilgili yapılması gerekenler de yapılan panellerle tartışıldı. Dünya Ticaret Örgütü'nün Ticarete Kolaylaştırma Anlaşması’nın Ekonomi ve Dış Ticarete Etkileri konulu panelde özellikle tarife dışı engellerin kaldırılmasıyla dünya ticaretinin büyümesine yapacağı etkiye vurgu yapıldı. İhracata konu olan malların artık gümrüklerde beklemeden rahatça sınırları geçebildiği bir dönemin başlayacağı ve Türkiye olarak hangi adımların atılabileceği masaya yatırıldı.

Akşam Gala yemeğinde sektör temsilcileri bir araya geldiler. Gala yemeğinin sponsorluğunu üstlen UN Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe bir konuşma yaparak, bugüne kadar sektörün gelişimi için çalıştıklarını kendisinin bu göreve geldiği Ocak 2017 tarihi itibariyle nakliyecilerle ilişkilerinin çok daha ileriye gideceğini söyledi.

UND Genel Kurul toplantısına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslankonuşmada, taşımacılığın önündeki engelleri kaldırarak, yeni ulaştırma koridorlarına yönelik yapılan çalışmaların önemine işaret etti. “Ulaştırma taşıma koridorlarını hedef koyup çalışmamız lazım” diyen Arslan, “Büyük fotoğrafı görerek ulaştırma koridorlarının tamamlıyoruz. Bunları yaparak hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz sektör, ülkenin büyümesinin gelişmesinin, 2023 hedeflerine giderken olmazsa olmazı. Sağlıklı bir ticari yapı kurmazsanız altyapınızı ne kadar iyi yaparsanız yapın gelişemezsiniz. Biz buna böyle bakıyoruz” dedi.


Tüfenkçi: “Yurtdışına çıkışlarda 900 litre mazot vereceğiz”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de UND Genel Kurulu’na katılarak sektöre önemli müjdeler verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TüfenkciTüfenkci yaptığı konuşmada, “Sadece gümrüklerde yaptığımız hızlandırıcı işlemlerin yanında iç gümrüklerde yapacağımız iyileştirmelerle ihracatçılarımız maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz” dedi ve müjdelerini sıraladı: “Ekonomi Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalarda yurtdışı taşımalarda maliyetleri düşüreceğiz. Bunun için ilk toplantıyı 24 Mart’ta yapacağız. İhracat beyannamelerini ve transit beyannamelerini birleştireceğiz. İki beyannameyi birleştirerek hızlandıracak ve sektörü bu formaliteden kurtaracağız.

Yurtdışına çıkışlarda 900 litre mazot vereceğiz. Gürcistan’a da giderken de Batı'ya giderken de Kuzey’e giderken de bundan herkes yararlanacak. Suriye'deki iç karışıklıklardan dolayı transiti yasaklanmıştı Suriye'den transiti de serbest bırakıyoruz. Oradaki malları Türkiye üzerinden taşıyacağız.”

Nuhoğlu: “ Sektörün en önemli konusu hız ve maliyettir”

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu da yaptığı konuşmada UND'nin kurulduğu ilk günden itibaren sektörü geliştirdiğini anlattı. Nuhoğlu, “ Lojistik sektörünün, Türkiye Ekonomisinin, rekabetçi, sürdürülebilir, ihracata dayalı ekonomik kalkınmasını sağlayacak sektörlerin en başında geldiğini aktaran Nuhoğlu, “Gururla söyleyebiliriz ki, ilk defa bu sene açıklanan hizmet ihracatında ilk 500 firma da 200’den fazla lojistik şirketimiz turizm ve yurtdışı müteahhitlik gibi hizmet ihracatçılarımızın yanında yer almıştır. 19 milyarlık dolarlık turizm hizmet ihracat gelirinden sonra lojistik 14,5 milyar dolar ile ikinci sıradadır” dedi.

Çetin Nuhoğlu Tekrar UND Başkanı Oldu

Sektördeki hız ve maliyetin öneminin de altını çizen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, şunları söyledi: “Lojistiğin hem hizmet alan, hem de hizmet sunan tarafındaki paydaşlar, yeni fiziksel altyapı yatırımlarından çok bürokratik işlemlerin azalmasını sağlayacak iyileştirmelerle üretim ve ticaret lojistiğinde daha fazla hız ve daha etkin işleyen süreçler talep ediyorlar. Size, bu bağlamda, önemli bir araştırmadan da kısaca bahsetmek istiyorum. Bu araştırma, Münih Üniversitesine kayıtlı Leibniz (Laybniz) Ekonomik Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılmıştır. Mart 2016 yayınlanmıştır. Bu çalışma Federal Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığının talimatı üzerine yapılmıştır. Araştırmanın adı: “Sınır Kontrollerinin Ticaret Üzerine Etkileri” Araştırma, yaşanan mülteci akımı nedeniyle Schengen sınırlarında tekrar şahıs kontrolleri başlaması halinde bu durumun Alman dış ticaretini nasıl etkiler üzerine yapılmıştır. Birçok Alman ve Avrupa şehirleri arasında eşya taşımacılığı değerlendirilirken,  yapılan örneklemede Türkiye de alınmıştır. Almanya’nın kuzeyinde bir şehirde başlayan ve Ankara’da biten bir taşıma değerlendirilmiştir. Bu taşıma gerçekleştirilirken, geçilen iki Schengen sınırında sürücüye ilave 20’şer dakika kontrol yapılması sonucunda gecikmesi, Almanya’nın Türkiye ile ticaretinde (-%1,3) bir daralma yaratacağını ifade etmektedir. “Söz konusu yüzde 1,3’lük daralmanın Almanya’nın ülkemize olan ihracatındaki rakamsal değeri yaklaşık 291 Milyon Dolar’dır.”
 

Haberin Fotoğraf Galerisi

 

YÖNETİM KURULU

 

 

Asil Üye

 

Yedek Üye

1

Ömer Çetin Nuhoğlu

 

1

Abdurrahim Kılıç

 

2

A. Ender Topaloğlu

 

2

Ali Kuş

 

3

Abdullah Özer

 

3

Beslen Çakan

 

4

Ahmet Metin Dürür

 

4

Burhan Şığva

 

5

Bahaddin Karakuş

 

5

Cengiz Akgün

 

6

Banu Damla Alışan

 

6

Cihan Taşar

 

7

Cavit Değirmenci

 

7

Doğan Bayındır

 

8

Ceyhun Can

 

8

Emir Hüseyin Akın

 

9

Cihan Sünel

 

9

Ercan Sarısu

 

10

Ercan Arslan

 

10

Hacı Osman Gümüş

 

11

Ergun Bilen

 

11

Hakan Özyurt

 

12

Fırat Başbilen

 

12

Hanife Zafer

 

13

Hakkı Keleş

 

13

Hikmet Eker

 

14

Hamit Şanverdi

 

14

İdris Hanoğlu

 

15

İbrahim Kaya

 

15

İsmail Çirkin

 

16

İzzet Salah

 

16

Kerem Saraç

 

17

Kamil Sağ

 

17

KralFaysal Çillioğlu

 

18

Kemal Gül

 

18

Mehmet Ali Tanrıkulu

 

19

Mehmet Tahir Aydoğan

 

19   

   Mert Berberoğlu

 

20

Memik Hilmi Taner

 

20

Merter Tümer

 

21

Murat Baykara

 

21

Muhittin Ocak

 

22

Nagihan Soylu

 

22

Nihat Irmak

 

23

Nuri Kuyumcu

 

23

Ömer Faruk Yıldırım

 

24

Okan Kurt

 

24

Selçuk Hitit

 

25

Rıdvan Arıç

 

25

Siraç Dündar

 

26

Sedat Geyik

 

26

Uğuray Doğruer

 

27

Şerafettin Aras

 

27

Vedat Tutu

 

 

DENETLEME KURULU

 

 

Asil Üye

 

Yedek Üye

 

1

Hüseyin Sandıkçı

 

1

Mehmet Dilmen

 

 

2

Ekrem Karaoğlu

 

2

Hantemir Güneş

 

 

3

Hakan Yılmaz

 

3

Yüksel Yenigül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YÜKSEK HAYSİYET DİVANI

 

 

Asil Üye

 

Yedek Üye

 

1

Abuzer Yavuz

 

1

Ahmet Baran

 

 

2

Ahmet Ali Yüksel

 

2

H. Hüseyin Odabaşı

 

 

3

Emriye Hülya Ulusoy

 

3

Hasan Üzen

 

 

4

M. Hakan Çelikcan

 

4

Mehmet Açıkalın

 

 

5

Mustafa Yüksel

 

5

Mehmet Kayabölen

 

 

 

YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ

 

 

1

Ali Çiçekli

 

8

Hacı Abay

 

 

2

A.Şahap Ünlü

 

9

Hakan Bezginli

 

 

3

Abdulkadir Denli

 

10

Hüseyin Özdemir

 

 

4

Cevdet Demir

 

11

Mustafa Açıkgöz

 

 

5

Emin Taha

 

12

Necdet Kılıç

 

 

6

Emin Timuçin

 

13

Ömer Gülen

 

 

7

Erdal İlhan

 

14

Ramazan Dablan

 

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77