• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Havacılar İstanbul Airshow’da Buluştu

Havacılar İstanbul Airshow’da Buluştu
‘İstanbul Airshow’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. 1996 yılından bu yana düzenlenen ‘İstanbul Airshow’, bu yıl 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında 11’inci kez havacılık sektörünün önde gelenlerini bir araya getirdi

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen havacılık firmalarının katılımıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zincir Platformu, 6 – 9 Ekim tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda ziyaretçilerini ağırladı. 4 gün süren ve Türkiye’nin hızla büyüyen havacılığının yansıması olan fuara 38 ülkeden 162 şirket katıldı.

Bölgenin en büyük sivil havacılık etkinliği sayılan ve 1996 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen fuarda dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticilerinin yanı sıra, yurt içinden ve yurt dışından da birçok delegasyon ve üst düzey yetkililer ziyarette bulundu. Bu yıl İstanbul Airshow’da büyük ilgi gören AMAC Aerospace Turkey, ziyaretçilerine yeni yatırımlarından ve Türkiye pazarına yönelik hedeflerinden bahsetti.

Türkiye’ye toplam 200 milyon dolarlık yatırım

Dünyanın en büyük uçak bakım ve modifikasyon firması olan AMAC Aerospace’in de katılımcıları arasında yer aldığı ‘İstanbul Airshow’un sektöre yönelik çok önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren AMAC Aerospace Group CEO’su Kadri Muhiddin; ‘Amac Aerospace olarak Basel’de açtığımız 4. Hangarımızla birlikte dünyanın en büyük uçak bakım ve modifikasyon firması unvanını elde ettik. Bunun yanı sıra Türkiye’nin havacılık sektöründe gelişen önemli bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Türkiye’ye toplamda 200 milyon dolarlık yatırım yaptık. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hangarımızın yanı sıra Bodrum-Milas Uluslararası Havalimanı’nda aldığımız hangar alanında inşaata başladık. Türkiye’deki 2. Hangarımızı Bodrum’da 2017 yılında açacağız. Bodrum’u seçmemizin asıl nedeni, bölgeyi çok iyi biliyor olmamız. Bodrum hem Ortadoğu’ya hem de Avrupa’ya açılan lokomotif bir lokasyon. Burada özel jetlerin yanı sıra büyük gövdeli uçakların da bakım çalışmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77