• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Sahiplerini Buldu

TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Sahiplerini Buldu
TİSK tarafından sosyal sorumluluk projelerinin ödüllendirildiği organizasyonda, Opet, Mercedes- Benz, Ford Otomotiv ve Doğuş Otomotiv farklı kategorilerde ödül almaya hak kazandı.

TİSK tarafından sosyal sorumluluk projelerinin ödüllendirildiği organizasyonda, Opet, Mercedes- Benz, Ford Otomotiv ve Doğuş Otomotiv farklı kategorilerde ödül almaya hak kazandı.


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) liderliğinde Avrupa Birliği’nin desteği ile yürütülen ‘Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ Projesi kapsamında ‘TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’ İstanbul Le Meridien Otel’de gerçekleşen tören ile sahiplerini buldu.

Ödül Töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot’un katılımlarıyla gerçekleşti.

TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde, Opet Temiz Tuvalet Kampanyası ile ‘Etkililik Ödülü’ alırken, Borusan’ın Annemin İşi Benim Geleceğim projesi ‘Kapsayıcılık Ödülü’ almaya hak kazandı. Mercedes- Benz ‘MobileKids’ Trafik Eğitim Projesi ile Doğuş Otomotiv ‘Trafik Hayattır’ projesi ile Ford Otomotiv ise ‘Ülkem İçin’ projesi ile ödül almaya hak kazanan firmalar arasında yer aldı.

TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu yaptığı konuşmada, TİSK’in Endüstri ilişkilerinin ve çalışma mevzuatının günün koşullarına uyarlanmasından, sosyal ve ekonomik konular başta olmak üzere, mümkün olan her alanda rekabetçilik için, 51 yıldır Türkiye’ye katkı sağladığını vurguladı.

Eyüpoğlu, “Çalışma barışının sağlanması, bu barışın sürdürülebilir olması ve uzlaşma kültürünün derinleşmesi bütün paydaşlarımız için büyük bir değer taşıyor. Geçmişte olduğu gibi, bugün de bu anlayışın pek çok güzel örneği var. 50 yıl önce, kendi kendine yetmeye çalışan Türkiye’den, bugün dünyanın pek çok ülkesinde ürünleri talep gören Türkiye’ye giden yolda, Türk işçi ve işvereninin özverili ve öngörülü çabaları rol oynadı. Bu çabayı, bundan sonra da sürdürme kararlılığındayız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise, “Batı dünyasındaki tarihi ancak 200 yıl kadar olan sosyal sorumluluk alanı, bu topraklarda vakıflarımız, ahilik teşkilatımız ve lonca sistemi ile yüzyıllar boyu varlığını sürdürmüştür ve sürdürmeye de devam etmektedir. Özel sektörümüz eliyle yürütülen sosyal sorumluluk projeleri, bu duyarlılığı, insanı önemseyen ve önceleyen bir anlayışı tamamlamakta ve yaygınlaştırmada hayati bir rol oynamaktadır” diye konuştu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ödül töreninde yaptığı konuşmada ‘Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin Türkiye sınırlarını aşan, Balkan ülkelerindeki birçok işveren örgütünü içine alan çok önemli ve örnek bir proje olduğunu kaydetti. Begeot sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumsal Sosyal Sorumluluk olgusu (KSS) ile artık işletmeler vatandaşlık bilinci ile hareket ediyor. Bu sebeple KSS AB'nin birçok politikasına entegre olmuş bir kavram halini aldı. Bugün burada ödül almış tüm işletmeleri kutluyorum. Onlar Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramının en başarılı örneklerini sergilemiş ve bu ödülleri almaya hak kazanmışlardır.”

Yarışmaya başvuruda bulunan 58’i büyük ölçekli, 10’u küçük ve orta ölçekli olmak üzere toplam 68 şirketin üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu Ödül Töreni’nin devamında ‘Sürdürülebilir ve Sorumlu Topluma Giden Yol’ konulu bir panel gerçekleşti.

20 Proje finale kalmaya hak kazandı

Yarışmanın ilk aşamasında, 68 başvuru 15 Temmuz 2014 tarihinde TİSK Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Adaylık Kurulu Toplantısı’nda KSS Uzmanları tarafından değerlendirildi. Yapılan ön eleme sonucunda, 17’si büyük ölçekli şirketlere, 3’ü küçük ve orta ölçekli şirketlere ait olmak üzere, 20 Proje finale kalmaya hak kazandı. 1 Eylül 2014 tarihinde TİSK Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen; işçi, işveren, hükümet, medya, üniversite ve STK kesimlerinin saygın isimlerinden oluşan Seçici Kurul 20 Finalist Proje’yi değerlendirerek Etkililik, İyi Uygulama, Kapsayıcılık, Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik Ödüllerinin yanı sıra Büyük Ödül’e hak kazanan Projeleri belirledi.

Ödüller, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) işbirliğiyle yürütülen Proje’nin diğer ortakları olan Makedonya, Hırvatistan, Karadağ ve Romanya İşveren Çatı Örgütleri ile eşzamanlı olarak 15 - 19 Eylül 2014 ‘KSS Haftası’ içinde dağıtılmış oldu. Şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları, gelecekte de her yıl düzenlenecek TİSK KSS Yarışması ile değerlendirilecek ve iyi örnekler ödüllendirilecek.


17 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77