 Tamer Türker’den yeni okul sözü:“Yeni yapacağımız lise, sektöre yönelik eğitim verecek”
Okul açılışında açıklamalar yapan Türker Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Türker, “Açılışını yaptığımız okul birinci okulumuz, ancak ikinci okulun sözünü de bakanımıza verdik. Fakat yapacağımız ikinci okul sektöre yönelik, sektörün gelişmesini sağlayacak bir eğitim kurumu olacak. 2010 yılını geçirdikten sonra 2011 yılında belediyenin tahsis edeceği veya satın alabileceğimiz bir arazi üzerinde okulumuzu yaptırmayı taahhüt ediyoruz” dedi.
Yeni yapacakları okulun lise statüsünde olacağını belirten Türker, ” Bizim alt kadroda çalıştırabileceğimiz elemanlarımız yok. Üniversite mezunu çok eleman var. Lojistikle ilgili eğitimleri lisede verebilirsek, mezun olacak öğrenciler üniversiteyi kazanamazlarsa da gelecekte kendilerine iş anlamında bir fırsat olacaktır. Dolayısıyla öğrencilerin; lojistik, taşımacılık, teknik servis alanlarında ve aynı şekilde şoför olarak yetişme anlamında eğitimlerine önem verdiğimiz için bu lisenin temelini atacağız” diyerek konuşmasına devam etti.
Okulu Anadolu yakasında sektörün yoğun olarak yer aldığı bölgede inşa edeceklerini kaydeden Türker, “Okulun inşası ve projesi belki bize ait olabilir ama sektördeki diğer önemli arkadaşlarımızın görüşlerini, desteklerini, okulun tedrisatıyla ilgili sağlayacakları katkılarını kendilerinden talep edeceğiz. Hep birlikte ülkemize, sektörümüze faydalı bir sonuç elde etme noktasında destek isteyeceğiz” dedi.
Yaptıkları okulun 9 bin metrekare üzerine konuşlandığını, 16 derslik, yuva, kreş, spor salonu, konferans salonu ve laboratuarlardan oluştuğunu ifade eden Tamer Türker, sözlerini şöyle noktaladı: “Yaklaşık olarak 6 milyon TL yatırım yaptık. Başlangıçtaki bütçemiz 3 milyon TL olmasına rağmen okulun konumu ve arazinin uygunluğu nedeniyle bu harcamalarımız arttı. Dolayısıyla bu yatırımı yapıp alnımızın akıyla çıkmayı hedef gördük.”
|