• BIST 9079.97
  • Altın 2322.249
  • Dolar 32.3104
  • Euro 34.9348
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Fuarın Ardından

Fuarın Ardından
Ortak aklın dillendirildiği ve geliştirildiği alanların başında fuarlar geliyor. İçinde pek çok etkinliği bulunduran ve hayata geçmesine olanak sağlayan fuarlar, sektörlere ayna tutmak gibi bir işlev görüyor.

Görmek isteyenin gözüne tutulan bu ayna, sadece ulusal karar alıcılar açısından işlev üretmiyor, aynı zamanda ‘güvenlik sorunları yaşayan bir Türkiye var’ algısına karşı, uluslararası karar alıcılara ve kamuoyuna da etkili bir mesaj veriyor. 13 bin 500 kişinin gezdiği bir logitrans, ziyaretçilerin geldikleri ülkelere yansıyan en gerçek ve Türkiye adına son derece olumlu mesajı taşıyor. Elbette ziyaretçilerin büyük çoğunluğu Türkiye’nin her tarafından gelen dış ticaret şirketleri yöneticileri, ihracatçılar, ithalatçılar, endüstrinin çeşitli kollarında çalışan işletmelerin lojistik satın almacıları, taşımacılık ve lojistik sektörünün patron ve yöneticilerinden oluşuyor. Fakat iç piyasaların da morale, iş yapmak için motivasyona ihtiyacı yok mu? İşte logitrans hem içeride hem dışarıda; üretim ve ticaret ile birlikte gelişecek Türkiye’nin lojistik geleceğine olan inancı yükseltiyor.

Hem bölgemizde hem de ülkemizde bir takım sorunlar yaşandığı ortada. Ancak ülkemizde hiç kimsenin durup, sorunun aşılmasını beklemek gibi bir lüksü yok.

Fuarlar sayesinde hem dünyadaki gelişmeleri bizzat kendi ülkelerinde yaşayanlar hem de Türkiye’de yaşananlar hakkında haddini aşan düzeyde olumsuzluklara inananlar, ancak uluslararası etkinliklerle olumlu yönde etkilenebilirler. Özellikle 2016 yılında yaşanan Atatürk Havalimanı saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişimi, uluslararası düzeydeki pek çok fuar ve başka faaliyetleri olumsuz yönde etkiledi. Bunun logitrans’a da yansımaları oldu. Fakat Türkiye’ye olan inancını kaybetmeyen ve sayıları 180’i bulan Türkiye ile dünyanın ileri gelen ciddi lojistik şirketleri, fuara katılmakta tereddüt göstermediler. Hareketsiz kalmanın mümkün olmadığı lojistik alanında dünyanın hatırı sayılır birçok ismi de aynı şekilde Türkiye’ye güvenerek, logitrans’ın da bu coğrafyada en etkin ve faydalı proje olduğuna inanarak İstanbul’da üç verimli gün geçirdi. Satacak ürün ve hizmeti olan bunu satarken binlerce alıcı da sektörü gözlemleyerek lojistik satın alma gerçekleştirdi.

Ticaretin fiilen gerçekleşmesini sağlayan taşımacılık ve lojistik etkinlikler de denklemin diğer olmazsa olmazıdır. Bu yıl 10’uncu kez gerçekleşen logitrans, geçtiğimiz yıllarda kendini gösteren ve daha önce de belirtiğim gibi tüm haftaya yayılan lojistik etkinlikler nedeniyle sadece fuar alanı ve üç gün ile sınırlı bir çalışma değil. logitrans yılın bir haftası boyunca çok büyük bir sinerjinin doğduğu, büyük işlerin kotarıldığı, ciddi ve kalıcı işbirliklerinin kurulduğu bir atmosfer yaratıyor. Ortak açılış mesajımızda da belirtiğimiz gibi logitrans doğru bir yolda ve kararlı bir şekilde ilerliyor.

İçinden geçtiğimiz konjonktür, yapılan tüm iyi şeyleri gölgeleyen bir nitelik taşıyor. Belirsizlikten, savaştan, terörden beslenen bu gölge ancak çok ciddi çalışmalarla kaldırılabilir. Böyle zamanlarda en başta güven kaybına çare bulmak gerekiyor. Bu amaç uğruna yerinde, zamanında ve kıvamında bir fuarın yapacağını ne yapabilir ki? Ticaret, ziyaret, imaj çalışması ve elbette güven tazelemek bir fuardan beklenecek temel şeylerdir.  Eğer bu beklentiler söz konusuysa, logitrans hiç bu kadar gerekli, yerinde ve zamanında olmamıştı...

Fuar günlerinde bir de 7. kez gerçekleştirdiğimiz Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması vardı ki gerçekten de her türlü övgüye değiyor. Fuardan, yayınlardan ve diğer lojistik etkinliklerden bağımsız olarak gelişimini sürdüren yarışmada bu yıl da önemli bir ilk yaşandı. Taşımacılık ve lojistik endüstrisinin ‘en’lerini ortaya koymayı amaçlayan ve bunu 7 yıldır aralıksız ve başarılı bir şekilde sürdüren Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması’nda ilk kez ihracatçılar da ödül aldı.

Ödül jürisi tarafından başta TİM verileri olmak üzere, taşımacılık ve lojistik sektörü temsilcilerinin önerileri de dikkate alınarak bir seçim yapıldı. Buna göre Ford Otosan, Anadolu Efes, Aksa Akrilik Kimya, Vestel Dış Ticaret ile Taha Giyim de yarattıkları lojistik iş potansiyeli kadar talep ettikleri yenilikçi çözümlerle sektöre yaptıkları katkı gözetilerek ödüllendirildi. Tüm yarışmacılara teşekkür ediyor, kazananları ayrıca tebrik ediyorum. 

 

İlker ALTUN
ilker@aysberg.com

Kargohaber Dergisi (Sayı:215)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı09 Aralık 2022 Cuma 13:53
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77