• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Fuarlarda Boy Göstermek

Fuarlarda Boy Göstermek
Çin yük treni Marmaray’dan ilk kez geçerken, logitrans’ın yerleşim çalışmaları başlamıştı. UN RO-RO’yu satın alan DFDS ile Panalpina’yı bünyesine katan DSV ilk kez geldiği fuarda en büyük katılımcılardan biri olarak yerleşimini yapıyordu.

Çinli lojistik operatör Sinochain Türkiye’de neler oluyor, kimler var, ülkenin lojistik birikimi ne diye dikkat kesilmişti. Kazakistan Aktau Limanı, Azerbaycan Demiryolları ADY Express gibi kuşak ve yol üzerinde yer alan ülkelerinlimanları, demiryolları fuarda yerlerini almış vedünya lojistikçilerine; ‘en iyi seçenek benim’ diyordu.

Telaş ve hazırlık sadece firmalarda da değildi. Alman Lojistik Birliği LAG‘Alman yapımı Lojistik İnovasyonlar’ başlıklı konferansını programlarken, Fraunhofer Enstitüsü ‘Avrupa Otomotiv Distribütörlüğünde Dijitalleşme / Türk Firmaları Nasıl Faydalanabilir?’konulu panel için konuşmacılarını planlıyordu. Tam da o günlerde Ticaret Bakanı Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, DEİK Başkanı Nail Olpak ile birlikte DEİK Lojistik İş Konseyi ve Çin İş Konseyi tarafından PWC’ye hazırlatılan ‘Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’nde Konumlandırılması’raporunu basın ile paylaşıyordu.

Almanya’nın dev lojistik ailesi,Berlin’de ulaştırma bakanlarının açtığı ‘Uluslararası Tedarik Zinciri Konferansı’nda daha da devleşirken, Türkiye’de Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı lojistiğin vizyoner paydaşlarını buluşturuyordu.

24 ülkenin temsil edildiği logitrans 2019’da katılımcı sayısı yüzde 16 artışla 158 firma olarak gerçekleşti. Katılımcıların yarısı uluslararası firmalardan oluştu. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı 15 bin 600 ziyaretçiyi ağırlarken ilk kez Avrupa dışından gelip ortak ülke pavilyonu kuran Kanada, logitrans’ın Avrasya’nın en büyük lojistik fuarı olarak önemini de teyit etmiş oldu.

Fuarın katılımcı yelpazesi ve lojistik çözümlerin çeşitliliği, Türkiye’nin uluslararası ilgi gören jeostratejik bir lojistik üs olduğunu kanıtlıyor. Katılımcılar arasında Türk hizmet sağlayıcılar kadar bazı uluslararası ortaklıklar ve deniz taşımacılığı sektörünün önemli oyuncuları da yer aldı.

UND ve UTİKAD tarafından güçlü bir katılım ile desteklenen logitrans’ın katılımcı kitlesinin önemli bir kesimini de Turkish Cargo başta olmak üzere Lufthansa Cargo ve Qatar Cargo gibi havayolu operatörlerinin yanı sıra temsil düzeyi yüksek olan forwarder şirketleri oluşturdu.

Katılımcıların sayısına, düzeyine, kendini gösterme arzusuna bakılınca anlaşılıyor ki; logitrans iş yapmak ve trendleri yakalamak isteyene gerekli ortamı sunuyor. Üst düzey bir bilgi paylaşım platformu olan logitrans, Türkiye’nin başta alt yapı yatırımları olmak üzere lojistikteki tüm iddialarının bayrağını dalgalandıran bir etkinliktir. Katılımcılar, lojistikte dünyadaki tüm gelişmeleri kapsayan bir yıl değerlendirmesi ile birlikte, büyük müşterilerin ağırlanması, tedarikçilerin yanı sıra yeni müşteriler kazanılması adına son derece verimli bir üç gün geçirmektedirler. logitrans, hizmet fuarlarında alışılagelmişin aksine sıcak satışta da son derece güçlü ve büyük bir ticaret hacmine ev sahipliği yapmaktadır.

Türkiye’nin lojistik gücünü bir bütün olarak sergileyerek dünya liginde üst seviyelere taşımakla yükümlü olan özel sektör logitrans’a gelmelidir. Yatırımlarını paraya dönüştürerek milletine borcunu ödemekle yükümlü olan kamu sektörü için de logitrans eşsiz bir vitrindir.Türkiye’nin lojistikteki hayalleri adına milli bir güç ve irade sergilemesi olarak görülmesi gereken logitrans’a gelenlerin, özellikle son fuarda ortaya koydukları temsil düzeyi çok etkileyiciydi. Yerli yabancı herkesin büyük beğenisini alan yüksek seviyedeki bu temsil, fuarın çıtasını daha da yukarılara çıkardı. Tüm katılımcıları bunu gerçekleştirdikleri ve cesurca boy gösterdikleri için tebrik ediyorum. Fuarın açılışını gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Sayın Cem Murat Yıldırım’a da katkı ve sahiplenmeleri nedeniyle teşekkür ediyorum.

İlker ALTUN
ilker@aysberg.com

Kargohaber Dergisi (Sayı:251)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı09 Aralık 2022 Cuma 13:53
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77