• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Test Önce Sürücülere Yapılsın

Test Önce Sürücülere Yapılsın
UND strateji ve iş geliştirme başkanı Fatih Şener, “Covid-19 testleri öncelikle yurt dışından gelen ve ticareti taşıyan sürücülere uygulanmalıdır.” dedi.

Yurtdışından ülkemize gelen sürücülerimizin, Korona Virüs sebebiyle evlerinde 14 gün süreyle karantina uygulamasına tabi tutulmaları karayoluyla batıya yapılan yıllık 42 Milyar $’lık ihracatımızı yapılamaz hale getiriyor.
 

14 gün evinde karantina süresini doldurmadığı için yurtdışına çıkamayan 1000’i aşkın araç batı kapılarında birikmişken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Ticaret Bakanlığı bu sorunu çözmeye çalışıyor.
 

Ticaret Bakanlığının destekleri ile Kapıkule’de sınırın “0” noktasında araçların dezenfekte edilerek sürücü değişikliği yapılması yoluyla geçici bir çözüm üretilmeye ve ihracatın önü açılmaya çalışılıyor.
 

Taşıma problemini kısmi çözecek bu uygulamayı sürdürmeye çalışan taşımacılar Sağlık Bakanlığı tarafından tüm şehirlere gönderilen Covid-19 Test Kitlerinin öncelikle yurtdışına çıkmak için bekleyen 1000’i aşkın sürücüye uygulanmasını istiyor.
 

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener,

“115 Bin Covid-19 Test Kitini yurt geneline gönderen Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yurt içindeki 14 günlük karantina süresini doldurmadığı için bekleyen 1000’i aşkın sürücü biran önce bu teste tabi tutulmalıdır. Bu sürücüler, ticaretin devamını sağladıkları için Avrupa ülkelerinde sağlık çalışanları gibi alkışlarla karşılanırken Türkiye’de de bir an önce yola çıkmalarına yardımcı olunmalıdır. Devlet tarafından tüm Avrupa ülkelerinde olağanüstü hal, karantina ve sokağa çıkma birçok kısıtlama hayata geçirilirken eş zamanlı olarak ticareti sağlayan taşımanın aksamaması için birçok kolaylaştırıcı karar da alınmıştır.

Sağlık Bakanlığımızdan en acil talebimiz “Sınırlarımızda Bekleyen Sürücülere Acilen Covid-19 Testlerinin Yapılması ve Türkiye-AB Tedarik Zincirinin Kopmamasıdır.”
 

Avrupa’da Taşımacılar İçin Kolaylıklar

Avrupa Birliği, “COVID-19: Komisyon, sağlığın korunması ve eşya ve temel hizmetlere erişim sağlanması konulu Klavuz” hazırlamış ve 16 Mart tarihinde yaptığı Basın duyurusu ile kriz döneminde uluslararası taşımanın engellenmemesi hatta çalışmasının kolaylaştırılması gerektiğini ilan etti.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı ağır vasıtalar için Pazar günleri için sürüş yasağı uygulamasını kaldırdı, Avrupa’da birçok ülke günlük 8 saat olan sürüş süresini 10 saate çıkardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77