• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Türk Taşımacılarının Nickelsdorf Sınır Eylemi

Türk Taşımacılarının Nickelsdorf Sınır Eylemi
Avusturya geçiş belgelerinin tükenmesi sonrasında çaresiz kalan Türk taşımacısı sesini duyurmak adına eylem yaptı. Avusturya sınırı Nickelsdorf’da yapılan eylemde basın açıklaması yayınlandı.

Avusturya geçiş belgelerinin tükenmesi sonrasında çaresiz kalan Türk taşımacısı sesini duyurmak adına Avusturya’da eylem yaptı. Avusturya sınırı Nickelsdorf’da yapılan eylemde basın açıklaması yayınlandı.


12 Türk TIR’ı transit geçiş hakkını ifade eden pankartlar ile geçiş belgesiz bir şekilde Macaristan / Avusturya sınırı Nickelsdorf Geçiş Noktasından geçmek üzere yola çıktı. Sınır kapısında yapılan eylemde şu açıklamalara yer verildi:

“Türk araçları yakın zamana kadar Avusturya’yı Macaristan, Slovenya ve İtalya’dan bindikleri RO-LA trenleri ile geçmeye çalışırken, geçtiğimiz Aralık ayında Macaristan hattında trenin kaldırılması sonucunda Macaristan bu tren yerine belge vermiş; ancak Avusturya’nın belge vermemesi sebebiyle Türk taşımacılar Avusturya kapılarında kalmışlardır.

Bu gelişmeler üzerine geçtiğimiz Nisan ayında iki ülke arasında KUKK toplantısı yapılmış; Türk tarafının Macaristan güzergahı için belge talebi Avusturya tarafınca karşılanmamış ve Türkiye- Avusturya ulaştırma yetkilileri ilk defa protokol imzalanmadan masadan kalkılmıştır.

Aradan 4 ay geçmiş olmasına rağmen Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Avusturya hattı için hiçbir adım atılmamıştır. Avrupa’ya eşya getiren taşımacılar ve bunu gönderen ihracatçı firmalar ek maliyet ve gecikmelere sebep olan kalitesiz RO-LA engeli ile karşı karşıyadır.

Bu gün burada, Türk uluslararası nakliye sektörü için tarih bir gündeyiz.

GATT Anlaşması'nın 5 inci maddesi 2'nci fıkrasında yer alan ‘Her akit taraf diğer akit tarafların topraklarındaki en uygun yollar üzerinden transit taşımacılık yapmakta serbesttir’ kuralının yerine getirilmesini istiyoruz.

Biz, Türkiye ile AB Arasında Gümrük Birliğini Tesis Eden 1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Kararının ithalat ve ihracatta ‘eş etkili önlemleri ve miktar kısıtlamalarını’ yasaklayan 5 ve 6'ncı maddesine atıf yapan 7'inci maddesindeki, ‘5 ve 6'ncı maddelerin hükümleri genel ahlak, kamu düzeni veya kamu güvenliği; insanların, hayvanların veya bitkilerin sağlığının ve yaşamının korunması; sanat değeri veya tarihi ya da arkeolojik değer taşıyan ulusal varlıkların veya sınai ya da ticari mülkiyetin korunması gerekçesiyle malların ithalinin, ihracının veya transit geçişinin yasaklanmasını veya kısıtlanmasını engellemez. Ancak bu yasaklar ve kısıtlar taraflar arasındaki ticarette keyfi bir ayrım aracı veya örtülü bir kısıtlama oluşturamaz’ kuralının yerine getirilmesini istiyoruz.

Biz bugün, AB Normlarına uygun filosu ile günlerce tren kuyruklarında bekleyen sürücülerimiz için buradayız. Biz, mal bekleyen Alman, Hollandalı, Belçikalı ve diğer Avrupalı tüketiciler için buradayız. Biz,  sanayi ürünlerinin AB ülkelerine daha pahalı ulaşmasını engellemek için buradayız. Avrupa’dan gelen malları bekleyen Türk tüketiciler için buradayız. Biz, malını üretip pazara ulaştıramayan üretici ve ihracatçı için buradayız. Biz, Türkiye’de üretim yapmış Avusturyalı, Alman, Avrupalı yatırımcı için buradayız. Macaristan trenin kalkması ile kaybedilen 25 bin araçlık geçiş hakkımızı almak için buradayız. Bugün burada bulunan Tük araçları ile geçiş belgesi olmadan Avusturya’yı geçmek için buradayız. Avusturya Türk taşımacıları ve Türk ihracatçıları için ayrımcı uygulamalardan vazgeçmelidir.”



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77