• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bozankaya Innotrans 2014 Fuarı İle Avrupa Yolunda

Bozankaya Innotrans 2014 Fuarı İle Avrupa Yolunda
Bozankaya, 23 - 27 Eylül tarihlerinde Almanya Berlin’de düzenlenecek Innotrans 2014 Fuarı’na katılacak.

Bozankaya, 23 - 27 Eylül tarihlerinde Almanya Berlin’de düzenlenecek Innotrans 2014 Fuarı’na katılacak.


Raylı sistem, ticari araç tasarımı ve üretiminde yaptığı yatırımlarla Türkiye’de yerel yönetimlerin tercihi olan Bozankaya AŞ., Avrupa’da ilk defa yerli üretim olan Tramvay’ı ve Türkiye’nin ilk Trambus’ü ile görücüye çıkıyor. Almanya Berlin’de düzenlenecek Innotrans 2014 Fuarı’na katılacak Bozankaya AŞ., yabancı toplu taşımacılık yatırımlarına yönelik olarak yerli üretim araçlarını sunacak.

Türkiye’de toplu taşımacılık alanında yaptığı girişimler ve aldığı ihaleler ile adından sıkça söz ettiren Bozankaya, Innotrans 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı’nda toplu taşımacılık çözümleri için son teknolojiyle geliştirdiği yeni araç projelerini Avrupa’ya tanıtacak. Türk yerli üretimi ile global bir oyuncu olmayı hedefleyen Bozankaya, yüzde 100 alçak tabanlı olarak ürettiği yerli tramvayı ve 4 Milyon Avro Ar-Ge yatırımı ile geliştirdiği Türkiye'nin ilk Trambus’ü ile görücüye çıkacak.

Bozankaya’nın Yerli Tramvayı Avrupa’ya açılıyor

Bozankaya, raylı sistem toplu taşıma araçlarına olan ihtiyaca yönelik olarak tamamıyla Türk mühendislerden oluşan bir ekip ile yüzde 100 alçak tabanlı tramvay tasarımı hazırlayarak, üretimini tamamladı. Yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda 33 metre uzunluğunda ve 5 modülden oluşan şehir içi alçak tabanlı tramvay, üretime hazır hale getirildi. Uluslararası standartlara uygun bu yerli tramvay, birçok şehrin ulaşım problemlerine çözüm olmak üzere hizmete sunulacak. İlk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile 30 tramvay için protokol imzalayan Bozankaya, yerel yönetimlerden gördüğü ilgi sonrasında yurtdışındaki talepler için yerli Tramvay’ını Innotrans 2014 Fuarı’nda sergiliyor olacak.

Bozankaya Genel Müdürü Aytunç Günay, fuar öncesi yaptığı açıklamada, “Bozankaya’nın tasarımı ve üretimi olan Trambusler, raylı sistem ve ticari araçlar ile toplu taşımacılık ve ulaşım sektöründe günümüz beklentilerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Toplu taşımacılık ve ulaşım alanında bir dünya markası haline gelebilmek için emin adımlarla ilerliyoruz. Almanya’da düzenlenecek Innotrans Fuarı bu açılımımız için büyük önem taşıyor” dedi.


16 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77