• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Körfez Ulaştırma Demiryolu Filosunu Büyütmeye Devam Ediyor

Körfez Ulaştırma Demiryolu Filosunu Büyütmeye Devam Ediyor
Körfez Ulaştırma A.Ş. yeni aldığı 75 adet tank vagonla tank vagon filosunu 520’ye çıkardı. ABD’li Greenbrier’ın Adana’daki üretim tesisinde üretilen son vagonların da Kırıkkale’ye ulaşmasıyla şirket, demiryolu taşımacılığında ağırlığını daha da artıracak.

Tüpraş’ın demiryolu taşımacılığındaki iştiraki Körfez Ulaştırma A.Ş., filo yatırımlarına devam ediyor. Mevcutta bulunan 445 adet sarnıçlı tank vagonuna ilave olarak 75 yeni sarnıçlı vagon yatırımı gerçekleştiren Körfez Ulaştırma, beyaz ürün vagonlarından 50 adedini Mart-Nisan döneminde ve son etap 25 vagonu da Mayıs ayında Kırıkkale’de teslim aldı.


Şirket, 75 yeni vagonun tamamının filoda hazır bulunmasıyla birlikte taşımalarını daha da artırarak demiryolunda akaryakıt taşımacılığındaki lider pozisyonunu güçlendirecek. Bu sayede Türkiye’deki demiryolu taşımacılığının gelişimini de desteklemeyi hedefleyen Körfez Ulaştırma, lojistik operasyonlarını güçlendirirken hızlı ve daha güvenli taşımacılığa da katkı sağlamayı sürdürecek.

 

En yüksek emniyet standardına sahip vagonlar

Dünyanın en büyük vagon üreticisi ABD’li Greenbrier’dan alınan vagonların teslimatı Adana Greenbrier/Rayvag üretim tesisinden yapıldı. Vagonların teknik özellikleri hakkında bilgiler paylaşan Körfez Ulaştırma Genel Müdürü Tufan Başarır: “Tank vagonlarımız, AB standartları kapsamında demiryolu sektörü için belirlenmiş en yüksek standart olan ‘Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartnamesi’ (TSI) sertifikasyonunun gerekliliklerini de sağlıyor. Türkiye’deki en yüksek emniyet standardına sahip ve en yeni akaryakıt vagonlarını Körfez Ulaştırma’nın kullandığını gururla belirtmek isterim. 86 metreküp hacminde ve 15 metre uzunluğunda olan vagonlarımızın içinde taşınacak ürünler, yakıtın sınıfına göre değişiyor. Vagonlarımız L4BH tipinde yani yüksek basınç değerlerine dayanıklı olduğu için, bu vagonlarla rafinerimizde üretilen bütün beyaz ürünleri demiryolu ile taşıyabiliyoruz” dedi.


Körfez Ulaştırma Genel Müdürü Tufan Başarır
 

“520 vagona ulaşacak filomuz yılda 2,5 milyon ton ürün taşıyacak”

Yeni vagonların, Körfez Ulaştırma’nın değer zincirinde önemli bir unsur olan, lojistik operasyonların çevresel etkileri konusunda da ön plana çıktığını belirten Başarır, “Bir vagonla yaklaşık üç kara yolu tankeri kadar yük taşınabiliyor. Körfez Ulaştırma, kuruluşundan bu yana beş yıl içinde demiryolu payını artırarak, 2022 yılında yaklaşık 60 bin tankeri karayolundan demiryoluna aktardı. 75 vagonun da eklenmesiyle 520 vagona ulaşan filomuz, yılda 2,5 milyon ton ürün taşıyacak. Böylece 18 bin adet seferi daha karayollarından çekerek demiryoluna aktarmayı ve karayolu taşımalarından kaynaklı karbon emisyonunu yılda 14 bin 100 ton daha azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“Yeni vagonlara güvenli tren takip sistemi entegre edildi”

Teslim alınan vagonların tamamına güvenli vagon takip sistemini entegre ettiklerini açıklayan Başarır, “Vagonlarımız gerçek zamanlı takip sistemleri, emniyetli kilit sistemleri gibi yenilikçi ve güvenli özelliklerle de ön plana çıkıyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde vagonlarımızın tamamında bu sistemi kullanacağız. Sistem, tank vagonlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak Tüpraş kurum içi girişimcilik programı kapsamında inovasyon ekiplerinin çalışmaları sonucunda kendi kaynaklarımızla geliştirildi. Donatıldığı sensörler ve modüller sayesinde gerçek zamanlı veri akışı sağlayabilen bu sistem, aynı zamanda güneş paneli gibi yenilikçi yöntemlerle kendi enerjisini üretiyor. Bu açıdan da piyasadaki benzer ürünlerden daha gelişmiş bir altyapıya sahip” diye konuştu.

 

Kırıkkale’deki Bakım Atölyesi kesintisiz hizmet veriyor

Yeni vagon yatırımlarına paralel olarak bakım atölyelerindeki faaliyetlere de hız kazandıran Körfez Ulaştırma, bakım atölyelerinde 15 teknik uzman istihdam ediyor. Sadece vagonlarını değil TÜRASAŞ’tan ve Stadler’den aldıkları toplam 12 lokomotifin bakımlarını da bu atölyelerde Avrupa standartlarında gerçekleştiren şirket, operasyonel emre amadeliği en yüksek düzeyde tutarak, Tüpraş ve diğer müşteri ihtiyaçlarına aksama olmaksızın hizmet verebiliyor. Yeni devreye alınan vagon/lokomotif teker çakma atölyesiyle de bakım alanındaki yetkinliğini bir üst seviyeye çıkarıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77