• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

ÖBB Rail Cargo Group, Türkiye'deki Potansiyelin Farkında

ÖBB Rail Cargo Group, Türkiye'deki Potansiyelin Farkında
• RCG, 10. - 12.11.21 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 14. Logitrans Turkey Fuarına katılıyor

• ÖBB Rail Cargo Group'un, Türkiye pazarındaki yeri sağlam
  • Çin çıkışlı ve varışlı, ayrıca Avrupa'nın en önemli kuzey ve güney limanlarına bağlantılar ile, raylar üzerinde sürdürülebilir yük taşımacılığı


ÖBB Rail Cargo Group (RCG) için Türkiye; Avrupa ile Asya arasında köprü görevi görmesi, piyasa potansiyeli ve büyüyen pazarıyla önemli bir konumdadır. Bunlar, (10 ile 12 Kasım 2021 tarihleri arasında) İstanbul'da düzenlenecek olan 14. Uluslararası Logitrans Fuarına katılmak için oldukça iyi nedenler. RCG hizmetlerinin tamamı Hol 9'da (Stant numarası 415) ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ÖBB Rail Cargo Group, Türkiye'de lider demiryolu lojistik şirketlerinden biri

RCG; Türkiye ve Avrupa arasında haftada 20'den fazla kombine intermodal ve beş konvansiyonel vagon yüklü blok treni ile Türkiye pazarındaki en iyi demiryolu lojistik şirketlerinden biridir. ÖBB Rail Cargo Group yüksek frekanslı TransFER bağlantılarıyla en önemli demiryolu hatları boyunca Türkiye ile Avrupa arasındaki ve Orta Asya'ya, Çin'e ve tersi yönde mal akışını sağlar. RCG TransNET böylece Avrupa'nın kuzey/batı limanlarına, Kuzey Adriyatik'in limanlarına ve Rur Bölgesine ve Güneydoğu Avrupa'ya ve Türkiye'ye kadar uzanmaktadır. Böylece ÖBB Rail Cargo Group, Orta ve Güneydoğu Avrupa ile Türkiye'nin Avrupa ve Asya kıtaları üzerindeki ekonomik bölgelerinde bulunan en önemli liman ve terminalleri, sürdürülebilir demiryolu taşımacılığı hizmetleriyle birbirine bağlar.

RCG son dönemde, Marmaray Tüneli'ni de kullanarak Macaristan'ın Budapeşte şehri ile Türkiye'nin Asya yakasındaki Köseköy (İzmit yakınlarında) arasında yeni bir TransFER bağlantısı kurdu. Yeni TransFER Budapest–Brno/Çekya bağlantısını, Anadolu ve Orta Asya/Çin ile birleştirme imkânı sayesinde tamamıyla yeni bir bağlantı oluşturuldu. RCG'nin Pasifik Eurasia ile kurduğu ortaklık, burada RCG'nin Türkiye'ye ve Türkiye'den ve bunun dışında ipek yolunun tüm orta koridorundaki intermodal trafiğinin geliştirilmesi için önemli bir parçadır.

Türkiye'de kapsamlı RCG hizmetleri

RCG, Türkiye pazarında da birinci milden son mile kadar kişiye özel uçtan uca lojistik çözümleri sunuyor. Ayrıca gümrükleme, depolama, aktarma, yük sabitleme, konteyner yükleri ve vinçli römorklar için konvansiyonel ve kombine demiryolu taşımalarına yönelik sigorta, kısa deniz taşımacılığı, standart ve konteyner römorklu uluslararası ve yurt içi kamyon taşımacılığı gibi lojistik hizmetleri de sunuluyor.

Logitrans Turkey
İstanbul'da düzenlenecek olan 14. Logitrans Turkey - International Transport Logistics Fuarı, lojistik ve taşımacılık alanındaki bir ticaret fuarıdır ve bu organizasyon genel olarak her sene düzenlenir. Bu yıl 10 ile 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuar Korona pandemisi nedeniyle 2020 yılında düzenlenmedi. Üç gün süren Logitrans İstanbul Fuarı geçen defa 15 Kasım 2019 tarihinde kapılarını 15.600 ziyaretçi ve yüzde 16 katılımcı artışı ile kapattı. 158 katılımcının yarısından fazlası yurt dışından geldi.

Rail Cargo Group: ÖBB'nin yük taşımacılığı

Avrupa'nın lider demiryolu lojistik şirketi olarak sektöre yön veriyoruz. Yılda 365 gün – günde 24 saat. Avrupa'dan Asya'ya kadar. İlk milden son mile kadar insanları, şirketleri ve pazarları birleştiriyoruz. 34 ulustan gelen, 18 ülkedeki 9.393 çalışanımız, her sene 460.000 ve böylece günde 1.260 treni güvenli bir şekilde hedeflerine ulaştırmamızı mümkün kılıyor. Etkili uçtan uca lojistik çözümlerimiz ile her sene 95 milyon net ton taşıyoruz. Avusturya'da toplam yük hacmindeki %28,2'lik ray payı ile Avrupa'da lider konumdayız ve tüm Avusturya'da her sene yaklaşık 1,1 milyon ton CO2'den tasarruf ediyoruz. Rail Cargo Group'un faal yönetim kuruluşu, Rail Cargo Austria AG'dir.

ÖBB: Bugün. Yarın için. Bizim için.

ÖBB; kapsamlı bir mobilite ve lojistik sağlayıcısı olarak 2020 yılında toplamda 287 milyon yolcuyu ve 95 milyon tondan fazla yükü, iklim ve çevre dostu bir şekilde hedeflerine ulaştırdı. Çünkü trenler ve tren istasyonları için kullanılan elektrik, %100 yenilenebilir enerjilerden elde ediliyor. ÖBB, yolcu taşımada yaklaşık %97 dakiklik ile Avrupa'nın en dakik demiryolları arasında. ÖBB, demiryolu altyapısına her sene üç milyar Avro'dan fazla yatırım yaparak geleceğin ray sistemlerini inşa ediyor. Holding çapında otobüs ve demiryolunda neredeyse 42.000 çalışan ve ilave olarak 2.000 çırak, her gün yaklaşık 1,3 milyon yolcunun ve 1.300 yük treninin güvenli bir şekilde hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor. ÖBB, toplu taşımanın belkemiğidir ve Avusturya'nın en büyük iklim koruma şirketi olarak insanları ve yükleri güvenli ve çevreye duyarlı bir şekilde hedeflerine ulaştırıyor. Holding'in stratejik yönetim kuruluşu, ÖBB-Holding AG'dir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77