• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı

Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı
Dünya lojistiğinden pay alma mücadelesindeki Türkiye, muhteşem coğrafyasının yanı sıra pek çok seçenek birden sunan altyapısı ve yetkin şirketleri ile bu şansını artırıyor.

ABD, Çin, Rusya gibi büyükler yan çizse de İngiltere ve AB ülkeleri, daha çevreci seçeneklere öncelik veriyor. Bir yanda salgın ile birlikte yer yer kopan tedarik zincirinin her an tekrar kopma olasılığı, diğer yandan karbon ayak izinin sıkı takibi, batılı ülkeleri komşularından ve yakın coğrafyalardan tedarik gerçekleştirmeye yöneltti. Yeşil mutabakat ile bunu somutlaştıran ülkeler, Türkiye’ye daha yakından göz atmaya başladı.

Salgın ve savaşın etkisiyle değişimi hızlanan lojistik, ekonomik ve sosyal yaşamı hiçbir zaman bugünkü kadar etkilememişti.  Lojistik biraz da bu nedenle tüm zamanların en popüler günlerini yaşıyor. Tam da bu günlerde gerçekleşen logitrans Fuarı, lojistik dünyasının gündemi oldu. Katılan, izleyen herkes gördü ki; Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın dünya lojistiğindeki önemi, yarattığı sinerji ve bilinirliği giderek artırıyor.

Messe Münih’in transport ve lojistik kümelenmesi içindeki Münih, Şanghay, Delhi ve Miami’e gerçekleşen fuarlarından biri olarak İstanbul’da düzenlenen logitrans, Avrasya bölgesinin tek ve en büyük lojistik etkinliği olarak üst düzeyde ilgi görüyor. Buna bağlı olarak uluslararası kuruluşların katılımı da artıyor. 16-18 Kasım 2022 tarihinde 15. Kez gerçekleşen logitrans’ta 4’ü ortak ülke katılımı olmak üzere 23 ülkenin 171 şirket ve kurumu temsil edildi. Fuarın yarattığı ilgiyle 2023 logitrans için de değişik ülkelerden önemli bir talep artışı sağlandı. Tüm fuar katılımcılarının kendilerini temsil açısından en üst düzeyde çaba harcadığını ve bunun ziyaretçi kitlesinde de olumlu bir dönüşüme neden olduğuna tanığız.

logitrans çatısı altında gerçekleşen görüşmeler ve tartışmalar, Türk lojistik sektörünün giderek artan önemine odaklandı. logitrans’ın, Avrupa’da enerji krizinin yaşandığı, Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı gerilimli bir konjonktürde gerçekleşmesine karşın enerjik, dinamik ve iyimser bir atmosfer yarattığını da gördük. Aslında bu konjonktür, Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle lojistik öneminin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi. Yakın bir gelecekte Türk lojistik sektörünün de bu süreçten büyüyerek çıkmakta olduğunu çok daha iyi gözlemleyeceğiz. Türkiye bu coğrafyalar için intermodal lojistik yetenekleri ve potansiyeli sayesinde en güçlü seçenek olacak. logitrans’ın bu sürece yaptığı katkıyı görmekten de büyük mutluluk duyuyoruz.  

UND ve UTİKAD başta olmak üzere sektörel sivil toplum örgütleri yönetici ve üyeleriyle birlikte fuarı sahiplendi. Sektörün seçkin ve etkili protokolünün yıllardır desteklediği, katılım sağladığı, üyelerini yönlendirdiği ve tam kadro ile açılışını yaptığı fuarın markalaşmasında önemli bir katkı sağladığını açık yüreklilikle belirtmeliyiz. İçinde bulunduğu Messe Münih Transport Lojistik Fuarları kümesinin sinerjisi de logitrans Fuarı’nın uluslararasılaşmasında itici bir güç oldu. Fuar hazırlıkları sürerken 56 ülkedeki Messe Münih ofislerine yapılan logitrans Fuarı sunumu sayesinde 23 ülkeden katılımcı ve 74 ülkeden de ziyaretçi geldi. Büyükler bir yana içlerinde Togo’dan Zambiya’ya, Filistin’den Ermenistan’a, Litvanya’dan Makedonya’ya, Moğolistan’dan İsrail’e dünyanın her yerinden ziyaretçi akını yaşandı. Rusya, Almanya ve Avusturya başta olmak üzere yurt dışından gelen ziyaretçi sayısı iki bini aştı. Toplam ziyaretçi sayısı ise rekor bir artışla 16 bin 724’e ulaştı.

Fuarda gerçekleşen paneller, ödül törenleri ve diğer etkinlikler de ilgi çekti. UND, ‘Kriz Dönemlerinde Tedarik Zincirlerinin Sürekliliği’ paneli, IRU-UND Sürücü Onur Nişanı Ödülleri ve Yılın Sürücüsü Ödül Töreni, IRU-UND Tepe Yöneticileri Ödül Töreni’ni düzenlerken DEİK, ‘Karbon Hedeflerinin Türk Lojistik Sektörüne Etkileri’ panelini yaptı. , UTİKAD, ‘Transit Taşımacılıkta Kilit Ülke Türkiye’yi Bekleyen Fırsatlar’ panelini gerçekleştirdi. Yeni Arayışlar Platformu Yapder de EKO Fuarcılık ile birlikte geleceğin konusuna odaklanarak ‘Enerjini Depola Geleceğini Kurtar’ mottosu ile ‘Enerji Depolama Sistemleri ve Pil Teknolojileri PILTECH Zirvesi’ni gerçekleştirdi. Atlas Lojistik Ödülleri de fuarda yapılan törenle sahiplerini buldu. Yarışmada bu yıl 114 başvuruyla rekor bir katılım elde edildi.

logitrans, lojistik sektörünün ve bu alandaki tüm paydaşlarımızın en önemli buluşma platformu olmaya devam edecek.

İlker ALTUN
ilker@aysberg.com

Kargohaber Dergisi (Sayı:287)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı09 Aralık 2022 Cuma 13:53
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77