• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TCDD’de İki Önemli Atama

TCDD’de İki Önemli Atama
TCDD Genel Müdürlüğü görevine Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun atandı. Yeni Genel Müdür Ali İhsan Uygun, 20 Şubat 2019 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğünde düzenlenen törenle görevi İsa Apaydın’dan devraldı.

Törende konuşan TCDD Yeni Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, 1856 yılında ecdadımız tarafından büyük özveriler ile kurulan TCDD’nin,  ülkemizin kalkınmasına, sosyal hayatına ve ekonomisine çok büyük katkılar sağladını belirten Uygun, sözlerine şöyle devam etti: “2003 yılı itibariyle hükümetlerimizin yoğun bir şekilde bütçe ayırması sebebiyle çok büyük yatırımlara giriştik. Hem modernizasyon yatırımları hem YHT yatırımları hem de bunlarla birlikte kısa sürede halkımızı hızlı trenler ile tanıştırdık, lojistik merkezlerle de aynı zamanda mevcut hatlarımızın kapasitesini arttırmak için yoğun bir şekilde çalışmalar yapıldı. Bugüne kadar hizmetlerine öncülük etmiş TCDD çalışanlarını ve yöneticilerini saygıyla anıyoruz, emeği geçenlere de sonsuz teşekkür ediyoruz.”

TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Erol Arıkan Kurumun Genel Müdürlüğüne Atandı

Erol Arıkan 1959 yılında Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve Ortaöğrenimini Ankara’da tamamlayan Genel Müdür Erol Arıkan, Orta ve Lise öğrenimini Eskişehir’de bulunan Demiryolu Meslek Lisesinde tamamladı.

1978 yılında TCDD’de yardımcı makinist olarak göreve başlayan Arıkan aynı zamanda 1983 yılında DMMA Erol ArıkanMühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden de mezun oldu. Arıkan, aynı yıl TCDD Genel Müdürlüğünde Mühendis olarak göreve başladı. Sırasıyla Atölye Müdürlüğü, Cer Dairesinde Şube Müdürlüğü, Cer Dairesi Başkan Yardımcılığı, 2. Bölge Müdürlüğü, Trafik Dairesi Başkanlığı, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünde ise Yolcu Taşımacılığı Dairesi Başkanlığı ile Genel Müdürlüğü Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini başarıyla yerine getirdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Arıkan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı.

TCDD’de İki Önemli Atama

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77