• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Yük Treni Çin’den Türkiye’ye 12 Günde Ulaştı

Yük Treni Çin’den Türkiye’ye 12 Günde Ulaştı
TCDD’nin resmi forwarder’ı olan Pasifik Eurasia Lojistik, 43 konteynerlik ikinci yük trenini 5 Temmuz 2020 tarihinde İzmit Köseköy’de karşıladı.

‘Tek Kuşak Tek Yol’ insiyatifi çerçevesinde Bakü-Tiflis-Kars (BTK) tren hattı ile 23 Haziran’da Çin Kazakistan sınırında bulunan Khorgos’dan (Altınkol) kalkan ham madde ve ara mamul yüklü China Railway Ekspress, 12 gün gibi kısa bir sürede Köseköy'e vardı. Türk üreticiler tarafından ithal edilen ham madde ve ara mamul konteynerlerini bıraktıktan sonra Marmaray tüp geçişini kullanarak China Railway Ekspress, ardından İtalya ve Polonya’ya gitti. China Railway Ekspress, Avrupa ve Türkiye’den ihracat konteynerlerini alarak tekrar Orta Asya ve Çin’e yol alacak.

Pasifik Eurasia CEO’su Murat Karatekin, Pasifik Eurasia’nın BTK hattında ve kuzey koridorunda TCDD’nin resmi forwarder’ı olarak, paydaşları ADY Konteyner ve ADY Express, KTZ Express ve JSC Georgian Railway’in katkıları ile 12 gün gibi kısa bir sürede Türkiye’ye ulaştırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Murat Karatekin, 12 günlük sürenin lojistik sektörü açısından çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Pandemi koşullarına rağmen demir yolu taşımacılığında sevkiyatların etkilenmemesi ve stabilite çok önemli. Pandemi döneminde lojistik sektörüne baktığımızda karayolu ve havayolu taşımacılığının durma noktasına geldiğini, deniz yollarında ise navlunların tavan yaptığını görüyoruz. Demiryolu taşımacılığında ise hacimsel olarak artış meydana gelmesine rağmen, navlunlar düşürülerek ihracat ve ithalatçılarımızın yükünü bir nebze hafifletmiş olduk. Her tür zorlu dönemin taşımacılık modeli olan demiryolu, pandemi sürecinde de neredeyse tek seçenek haline geldi.”

Demiryolu lojistiğinin pandemi döneminde en güvenilir taşıma modeli olmasının yanı sıra, özellikle Çin – Türkiye arasındaki kısa transit süresi nedeniyle dikkat çektiğini belirten Murat Karatekin, avantajlı ve istikrarlı navlunların da sektöre destek verdiğini söyledi.

Murat Karatekin, “Pasifik Eurasia olarak Rusya Federasyonu Demiryolları RZD Logistics, Gürcistan Demiryolları MS Agency, Kazakistan Demiryolları KTZ Express ve Azerbaycan Demiryolları ADY Konteyner ve ADY Express’in Türkiye resmi acentesi olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda XİAN Dry Port işletmesinin Türkiye temsilcisiyiz. Dolayısı ile ithalat ve ihracatçılarımız en avantajlı navlun teklifini bizden alma şansına da sahipler” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77