• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Profesyonellere de Lojistik Ödülü

Profesyonellere de Lojistik Ödülü

Tüm dünyada iş hayatına dair pek çok ödül dağıtılmaktadır. Türkiye de bundan nasibini almış bulunuyor. Yaygın olarak da ödenen vergiler, yapılan bağışlar için resmi ve özel kurumların verdiği ödüllerle, takdir-teşekkür beratlarıyla karşılaşıyoruz. Taşımacılar da Türkiye’de yıllardır ticaret odaları, defterdarlıklar, dernekler ve birlikler tarafından verilen çeşitli ödüller aldılar. En organize ödül çalışması, geçmişte Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından gerçekleştirildi. Bu çalışma tamamen UND üyelerine yönelik olup üyelerinin ödedikleri vergiler ve gerçekleştirdikleri döviz tasarrufu ölçümüne dayanıyordu.

Üyelerin başvurusuna göre ve beyanlarına dayalı başlayan çalışmada, oldukça etkili ödül törenleriyle taçlanmış ödüller, bakanlar, başbakanlar düzeyinde katılımla sahiplerini bulmuştu. Ancak sektörün gelişimi ve sektör içinde farklı sivil toplum örgütlenmelerinin oluşması pek çok şeyi olduğu gibi bu çalışmayı da etkiledi. Sektör, ‘uluslararası karayolu taşımacılığı’ tanımını aşan bir süreçten lojistiğe evrilirken kenarından köşesinden sektöre ilişkin 10’u aşkın dernek ve 20’yi aşkın sektör yayını hayata geçti.

Bugün Türkiye’nin taşımacılık ve lojistik endüstrisinde yerel, ulusal ya da uluslararası alanda aktif olarak çalışma yürüten sivil toplum örgütlerinin ortak paydası elbette lojistik. Fakat her biri sektörün bir başka yanına daha çok hakim durumda. En azından hedefleri itibariyle durum bu. Yayınlar da aynı şekilde değerlendirilebilir.

Sektörün altyapısına yönelik her alanında yaşanan gelişim, çeşitlilik ve uzmanlaşma, kendini üstyapı etkinliklerinde de gösterdi. Taşıma Kanunu işin kendini, faaliyet kollarını, mensuplarını tanımlayıp belgelerken, okullar açılmaya devam etti. Sektör mensuplarının amatör hocalıkları, yerini akademisyenlere terk etmeye başladı. Yayınlar gelişti, çeşitlendi, gerçek anlamda uluslararası düzeyde bir fuar oluştu, son derece başarılı ve faydalı konferanslar yapılmaya başlandı. Bütün bunların arasında bir de ödül organizasyonu doğdu; Lojistik Ödülleri…

Lojistik Ödülleri, 4. kez dağıtılmak üzere hazırlanıyor. Aradan geçen zaman içinde elde edilen deneyim; alınan yol, ödülün geliştirilmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi adına önemli katkılar sağlıyor. Ödül çalışması, sektörün geldiği düzeyi ortaya çıkartacak şekilde sürdürülüyor. Emin adımlarla gelişimini sürdüren Lojistik Ödülleri çalışması, özel olarak tasarlanmış bulunan Atlas biçimli ödülü ile güvenilir ve saygın bir şekilde yol alıyor. Ödül dalları; Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen belgelere göre ya da bu belgelerin kapsamı dışında kalıp da mesleki örgütlere üyelik esasına göre belirlenmiş bulunuyor. Adayların kendi başvuruları ve sundukları belgeler, değerlendirmeye esas oluşturuyor.

Ayrım gözetilmeksizin sektör yayınlarının ve sivil toplum örgütlerinin jürisine davet edildiği yarışmada önemli bir gelişim sağlandı. Sağlanan gelişime göre sektör profesyonellerine yönelik olarak apayrı bir başvuru ve değerlendirme yapılacak. Yılın lojistikçileri, internet üzerinden yapılacak başvuru ve iki aşamalı oylama ile belirlenecek. Böylece jüri tarafından verilen özel ödüller hariç başarılı kurumların ödüllendirilmesiyle sınırlı yarışmada artık profesyoneller de başarılarının karşılığını alacak. Bunun için müşterileri, iş arkadaşları, tedarikçileri ya da sektörün ağında bulunan herhangi bir oyuncusu tarafından aday gösterilen lojistik yöneticileri ilk aşamada 10’a düşürülecek, ikinci aşamada ise bu 10 arasında bir internet oylaması gerçekleştirilecek. Böylece son derece adil ve sempatik bir yarışma gerçekleşecek.

Doğrusu; sektörün gelişim hızına her anlamda ayak uydurmak gerekiyor. Yasalardan derneklere, yayınlardan fuarlara, liderlerden müdürlere kadar bu hıza ayak uyduramayan, kendine ancak anılar arasında yer arar…

İlker ALTUN 
ilker@aysberg.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • Lojistiğin Buluşma Platformu logitrans Fuarı09 Aralık 2022 Cuma 13:53
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77