• BIST 9708.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

AB Ulaştırma Bakanları Temiz Taşımacılık İçin Demiryoluna Yönelik Berlin Bildirgesini Yayınladı

AB Ulaştırma Bakanları Temiz Taşımacılık İçin Demiryoluna Yönelik Berlin Bildirgesini Yayınladı
AB ulaştırma bakanlarının rekabetçi demiryolu taşımacılığı için Avrupa koridorları bağlamında Avrupa demiryolu taşımacılığına ilişkin Berlin Bildirisi 21 Eylül 2020 günü yayınlandı.

AB Ulaştırma Bakanları Bildirgesi Dayanağı - 21 Eylül 2020, Berlin


“COVID-19 krizi sadece dünya çapında toplumlar ve ekonomiler üzerinde olağanüstü olumsuz bir etkiye sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda birçok endüstri ve işletme üretimi durdurduğu için bu durum demiryolu taşımacılığını ve kuruluşlarını şiddetli şekilde etkiliyor. Bununla birlikte, kriz sırasında uluslararası yük akışlarını ve lojistik zincirlerini korurken, Demiryolu Taşımacılığı Koridorlarının ve ilgili paydaşların endüstrilerin, işletmelerin ve insanların arzını korumadaki önemi ne kadar vurgulansa azdır. Görülüyor ki gelecek dönemde demiryolu taşımacılığı ve paydaşları, bazılarının varlığını tehdit eden krizin neden olduğu olumsuz ekonomik etkilerle mücadele etmek zorunda kalacaklar. Ulaştırma Bakanlarının, demiryolu taşımacılığı ve bu sektörün taahhütleri için Avrupa Birliği ve ilgili tüm paydaşlarla işbirliği içinde krizden kaynaklanan bu muazzam zorluklara odaklanması gerekmektedir. 

COVID-19 krizinden çok önce, mevcut 11 Demiryolu Yük Koridoru Avrupa'da yük taşımacılığının çok önemli bir unsuru haline geldi ve Avrupa'da tutarlı bir demiryolu yük pazarına doğru ilerlerken örgütsel, teknik ve politik engellerin aşılmasında ilerleme kaydetmeye yardımcı oldu. Bu başarının önemli bir unsuru, koridorlar ve altyapı yöneticileri arasında bilgi alışverişi ve en iyi uygulama, bir diğeri ise tüm Demiryolu Taşımacılığı Koridoru üye ülkeleri ve paydaşlarının örnek teşkil eden işbirliğidir. Ayrıca, TEN-T Çekirdek Ağ Koridorları ile işbirliği ve karşılıklı bilgi alışverişi her iki yapı için de her zaman önemli destek sağlamıştır. COVID-19 salgını sırasında, demiryolunun güvenilir ve dakik olduğu ve esnek, çok modlu bir taşıma sisteminin temel bir unsuru olduğu kanıtlanmıştır. Demiryolu taşımacılığı büyük ölçüde kesintisiz olarak devam etti. Bu, demiryolu taşımacılığının temel başarı faktörlerini, yani kaliteli ve yüksek kapasiteli altyapıyı vurgulamıştır. Yeşil Anlaşmada, Avrupa Komisyonu, demiryolu taşımacılığını iklim dostu taşımacılığa geçişte en önemli öncelik olarak içeriyor, çünkü demiryolu en çevre dostu olan modlardan biridir.

Bu girişimin yalnızca demiryolu taşımacılığına yeni yaklaşımlar ve fikirler getirmesini değil, aynı zamanda Demiryolu Taşımacılığı Koridorları tarafından kazanılan tüm deneyimler ve en iyi uygulamalar üzerine inşa edilmesini bekliyoruz. Demiryolu taşımacılığının geniş ölçekli elektrikli çekiş kullanımından kaynaklanan olağanüstü düşük karbon ayak izi, raylı sistemlerin yüksek enerji verimliliği, yüksek taşıma hacimlerine uygunluk ve diğer çevre dostu sürüş sistemleri bizi tamamen karbon-nötr demiryolu taşımacılığını geliştirilmeye yönelik çalışmaları sürdürmeye teşvik ediyor. Demiryolu gürültüsünün etkin biçimde azaltılması, demiryolu yükünün çevresel avantajını daha da artırmaya yönelik bir başka önemli katkıdır. Demiryolu taşımacılığı için önemli bir fırsat da dijitalleşmedir. Geçici kapasite kısıtlamalarının yönetimi dahil olmak üzere altyapı ağlarının dijitalleştirilmesi, kapasite yönetimi ve tahsisinin yanı sıra birlikte çalışabilir BT sistemlerini kullanarak nakliye süreçlerinin ve ilgili bilgi akışlarının otomasyonu, mevcut ve gelecekteki yatırımların daha verimli kullanımına katkıda bulunacaktır. TEN-T Çekirdek Ağının 2030 yılına kadar tamamlanması ve Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi / Avrupa Tren Kontrol Sisteminin (ERTMS / ETCS) mevcut sürümünün hem yol kenarında hem de araç içi olmak üzere tüm Avrupa'da yaygın olarak konuşlandırılması ve taşınması dijital demiryolu operasyonlarına geçiş, daha verimli ve daha iyi entegre demiryolu taşımacılığına yol açacak ve böylece demiryolu yükünde çığır açan bir dönüşüm sağlayacaktır.”

Haberin Devamı 1 2 3 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77