• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye’nin 4x4 Arazi Aracı TURKAR Demiryoluna Çıktı

Türkiye’nin 4x4 Arazi Aracı TURKAR Demiryoluna Çıktı
Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4’ü TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ EMERA Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eur

Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4’ü TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ EMERA Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail 2013’de tanıtıldı.


Hem karayolunda hem de rayda gidebilen EMERA 4x4 ile ekipler, demiryollarındaki arızalara ve bakım ihtiyaçlarına kısa sürede yanıt verebilecek. Zorlu arazi ve iklim koşullarında bile kullanılabilen EMERA 4x4, gerektiğinde vagon çekici olarak da hizmet veriyor. Araç, ön ve arkasında bulunan, takılıp sökülebilen aparatlar sayesinde, raylar üzerinde de güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor. 


Demiryolunda da gidebilen EMERA ile ilgili bilgi veren Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk yerli çok fonksiyonlu arazi aracı olan TURKAR 4x4’ü ‘engel tanımayan Anadolu Dağ Keçisi’ olarak tanımlıyoruz. TURKAR 4x4’ün şasisi üzerinde geliştirilen EMERA 4x4 de, diğer modellerimiz gibi, her tür çetin arazi ve iklim koşullarında hizmet vermek üzere tasarlandı. EMERA 4x4 ile demiryolu onarım ekipleri, arıza ya da bakım ihtiyacı nasıl bir coğrafyada meydana gelirse gelsin, bölgeye güvenli bir şekilde ulaşabilirler. Özel aparatları sayesinde, çetin arazi koşullarında olduğu gibi, demiryolunda da atak ve güvenli bir sürüş olanağı sunan aracımızın, saatte 30-40 kilometre hızla geri gitme özelliği de bulunuyor. Vagonların fren sistemi için kullanılan özel hava sistemi ise gerek önden gerekse arkadan vagon çekmede büyük kolaylık sağlıyor. Ray üzerinde gidebilen 4x4 araç ihtiyaçlarını yurt dışından karşılayan kamu ve özel sektör kuruluşları, artık yerli bir ürünü de güvenilir bir iş ortağı olarak kullanabilecekler.”

EMERA ile sadece Türkiye değil ihraç pazarları da hedeflediklerini ifade eden Türker, Avrupa’daki muadilleri ile aynı kalitede olan bu aracın fiyatının ise 4’te bir daha uygun olduğunu söyledi. Fazlı Türker, ilk yıl için 300 adetlik bir satış hedefi koyduklarını açıkladı.  


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77